Review | First Aid Beauty Hello FAB Coconut Skin Smoothie Priming Moisturizer

Waarom zou je twee verschillende producten gebruiken, als je een 2-in1 product kunt gebruiken? Ik vind de priming moisturiser één van dé beauty uitvindingen van de eeuw! Meerdere merken hebben een priming moisturiser uitgebracht (de meest bekende is waarschijnlijk die van Glossier – die in Nederland helaas niet verkrijgbaar is), en First Aid Beauty bracht er ook één uit in hun Hello FAB lijn. Ik kocht hem in de hoop dat hij mijn make-up- en huidverzorgingsroutine wat zou vergemakkelijken tijdens mijn vakantie. Wil je weten of hij voor mij werkte? Lees verder voor meer!

Why use two seperate products, if you can use a 2-in-1 product? To me, the priming moisturiser is one of the beauty inventions of the century! Several different brands have come out with one (the most well known being the Glossier one – which we unfortunately can’t get in the Netherlands), and First Aid Beauty came out with one as well in their Hello FAB range. I bought it in hopes that it’d make my makeup and skincare routine a bit easier while on holiday. Want to know how it worked for me? Read on for more!
P1120496-002

THE DEETS
De Coconut Skin Smoothie Priming Moisturizer zit in een tube (handig!) van 50ml, en kost €23,95 via LookFantastic – waar ik de mijne kocht. Hij is hypoallergeen en geformuleerd zonder parabenen, olie of kunstmatige geurstoffen. Hij zou geschikt moeten zijn voor alle huidtypes, zelfs voor de gevoelige huid. Hij bevat onder anderen kokoswater, zou de huid moeten hydrateren en poriën en fijne lijntjes moeten vervagen, en je make-up in plaats moeten houden.

The Coconut Skin Smoothie Priming Moisturizer comes in a 50ml tube (convenient!), and costs €23,95 via LookFantastic – where I bought mine. It’s hypoallergenic and formulated without parabens, oil or artificial frangrance. It’s supposed to be suitable for all skin types, even sensitive skin. It contains coconut water, among other things, and is supposed to hydrate the skin while blurring pores and fine lines and locking your makeup in place.
P1120518-001
P1120498-002

HOW DID IT WORK FOR ME?
De eerste dingen die me opvielen aan de moisturiser, zijn zijn kleur en geur. De moisturiser is niet wit, zoals de meeste moisturisers, maar heeft meer een nude-achtige kleur. De geur is veel sterker dan ik had verwacht. Zo sterk dat ik maar moeilijk kan geloven dat er geen kunstmatige geurstoffen in zitten. De geur is niet vies, maar nogal zoet. Een kunstmatig ruikende fruitige/kokosachtige geur. Ik weet niet of dit de moisturiser minder geschikt maakt voor de gevoelige huid. Mijn huid kan gevoelig zijn, maar niet per se voor parfum etc. Rond de tijd dat ik begon met het gebruiken van deze moisturiser had ik wel een paar puistjes, maar ik had rond die tijd vaak puistjes, dus het kon ook door iets anders gekomen zijn. Ik gebruik de moisturiser nu zeker twee maanden en heb er verder geen onzuiverheden door gekregen.

The first things I noticed about this moisturiser, are its colour and scent. The moisturiser isn’t white, like most moisturisers, but more of a nude-ish colour. The scent is a lot heavier than I expected. So heavy in fact, that it’s almost hard to believe there’s no artificial fragrance in it. The scent isn’t unpleasant, but rather sweet. An artificial smelling fruity/coconutty scent. I don’t know if this makes it less suitable for sensitive skin though. My skin can be sensitive, but not necessarily to perfume etc. Around the time I started using this moisturizer I did get a few breakouts, but I often got breakouts at that time, so it could’ve been caused by something else. I’ve been using it for at least two months and haven’t had any breakouts because of this moisturiser since.
P1120523-001P1120532-001

Zijn priming eigenschappen zijn zichtbaar, maar niet zo duidelijk als ik had gehoopt. Hij vervaagt de lijntjes in mijn voorhoofd goed, maar vervaagt mijn poriën niet zo veel als ik zou willen. Wanneer ik een base product over de moisturiser aanbreng zinkt het niet zo veel in mijn poriën en fijne lijntjes als normaal, dus dat is fijn! De moisturisers nude-achtige kleur maskeert imperfecties niet echt, dus hij trekt net zo in de huid als een transparante of witte crème. Hij geeft mijn huid een mooie glow, maar die verdwijnt als de moisturiser volledig is ingetrokken. Hij trekt vrij snel in, waardoor hij geschikt is voor alle huidtypes, behalve de hele droge huid. Ik heb een redelijk droge huid, en ik weet nu al dat deze moisturiser niet hydraterend genoeg zal zijn voor mij tijdens de winter. Ik merk niet echt dat mijn make-up langer blijft zitten dan normaal, maar op mijn huid blijft make-up sowieso redelijk lang zitten.

Its priming abilities are noticeable, but not as strong as I hoped they’d be. It does a good job at blurring my fine forehead lines, but doesn’t blur my pores as much as I’d like. When I apply some kind of base product on top, the product doesn’t sink into my pores and fine lines as much as usual, so that’s good! The moisturiser’s nude-ish colour doesn’t really mask any imperfections, so it basically goes on the same way as a clear or white cream. It gives my skin a nice glow, but this disappears once the moisturiser has completely absorbed. It absorbs quite quickly, making it suitable for all skin types except very dry skin. I have quite dry skin, and I already know this won’t be moisturising enough for me during the winter. I haven’t noticed it making my makeup last longer than usual, but on my skin makeup lasts quite a while anyway.

Als je op zoek bent naar een handig 2-in-1 product, een enigszins droge huid, een normale huid, of een enigszins vette huid hebt, en hier en daar wat zichtbare poriën/fijne lijntjes hebt die je wilt maskeren, dan zou je dit wel eens een heel fijn product kunnen vinden. Ben je vooral op zoek naar hydratatie, oil control, of een product met hele sterke priming eigenschappen, dan is deze moisturiser misschien niet wat je zoekt. Heb jij wel eens een priming moisturiser geprobeerd? Wat vond je ervan?

If you’re looking for a handy 2-in-1 product, have dry-ish skin, normal skin, or oily-ish skin, and have some pores/fine lines you want to blur, you might really like this product. Are you mainly looking for hydratation, oil control, or a product with very strong priming properties, this product probably isn’t what you’re looking for. Have you ever tried a priming moisturiser? What are your thoughts?


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Review | bareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream & Invisible Light Translucent Powder Duo
Review | The Ordinary High-Spreadability Fluid Primer
Buying into the hype | Pixi Glow Tonic Exfoliating Toner

Puck van Rooij

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s