Review | bareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream & Invisible Light Translucent Powder Duo

Ik had deze twee bareMinerals producten al een tijdje op het oog, en een paar maanden geleden besloot ik ze te kopen. Ik koop niet vaak high(er) end make-up, maar wanneer ik dat wel doe heb ik hoge verwachtingen, want ik heb er natuurlijk heel wat meer voor betaald dan voor drogisterij make-up. Voldeden deze twee producten aan mijn verwachtingen? Lees verder als je meer wilt weten!

I’d been eyeing these two bareMinerals products for a while, and a couple of months ago I took the plunge and purchased them. I don’t often buy high(er) end makeup, but when I do, I have high expectations because obviously I’ve paid quite a bit more than I would at the drugstore. Did these two products meet, of maybe even exceed, my expectiations? Read on if you want to know more!
P1110290.JPG

COMPLEXION RESCUE TINTED HYDRATING GEL CREAM | €33,60 via FeelUnique
Langste naam ooit! Serieus, hoe bedenken merken deze namen? Anyway, toen ik deze getinte crème voorbij zag komen leek het me de perfecte base voor de lente en zomer. FeelUnique (waar ik de mijne kocht) beschrijft het als ”een geniale multi-tasking crème met de voordelen van huidverzorging en natuurlijke, stralende dekking in één”. Hij zou de huid moeten hydrateren, imperfecties bedekken, en de huid beschermen tegen invloeden van buiten. Oftewel: het is bareMinerals’ versie van een BB of CC cream. Hij is geformuleerd zonder parabenen, parfum, minerale olie en talk, en is verkrijgbaar in 10 kleuren (ik kocht de kleur ”Birch 1.5”). Oh, en hij heeft zonnefactor 30!

Longest name ever! Seriously, where do brands come up with these names? Anyway, when I came across this tinted cream I thought it sounded like the perfect base for spring and summer. FeelUnique (where I purchased mine) describes it as ”a multi-tasking genius that combines skincare benefits and naturally radiant coverage in one”. It’s supposed to hydrate the skin, cover imperfections, and protect the skin from environmental stressors. Basically, it’s bareMinerals’ version of a BB or CC cream. It’s formulated without parabens, fragrance, mineral oil and talc, and is available in 10 shades (I got the shade ”Birch 1.5”). Oh, and it has SPF 30!
P1110305-001
P1110319

In de reviews die ik las over dit product waren mensen erg positief. Ze zeiden dat dit product ideaal is voor de droge huid door zijn glowy finish, en dat hij het beste aangebracht kan worden met je vingers. Ik ben het met beide meningen eens. Ik breng hem het liefste aan met mijn vingers, maar met een kwast lukt ook. Een spons is waarschijnlijk een minder goede optie omdat die het grootste deel van de crème opzuigt en ervoor zorgt dat hij nauwelijks meer dekt. De dekking van de crème is zeer licht, en bedekt veel roodheid of grote puisten niet, maar ondanks dat ik een vrij onrustige huid heb, vind ik dat niet erg. Ik kies sowieso liever voor een natuurlijkere look. De finish is zeker erg glowy. Bijna té glowy als je snel zweet in de zomer (zoals ik). Dus als je een normale-tot-vette huid hebt en liever een mattere look wilt, of als je houdt van producten met veel dekking, is deze crème denk ik niet jouw ding.

In the reviews I read about this product, most people were very positive, saying that it’s ideal for dry skin because of it’s glowy finish, and that it’s best applied with your fingers. I agree with both those statements. I prefer to apply it with my fingers, but a brush is possible too. A sponge probably won’t work because it’ll suck up most of the product and leave you with no coverage at all. The cream’s coverage is very sheer and won’t cover lots of redness or big spots, but even though I have quite uneven skin, I don’t mind that. I prefer a more natural look anyway. The finish is very glowy indeed. Almost too glowy if you’re prone to lots of sweating during the summer (like me). So if you have normal-to-oily skin and like to look more on the matte side, or if you like products with lots of coverage, this one’s probably not for you.

P1120451

INVISIBLE LIGHT TRANSLUCENT POWDER DUO | €34,80 via FeelUnique
Omdat mijn transparante poeder van Catrice op begon te raken, en ik eens wat anders wilde proberen, besloot ik dit poeder duo te kopen. Wat ik fijn vind aan het Catrice poeder, is dat die niet alleen je make-up set, maar ook je poriën en fijne lijntjes vervaagt. Dit baked poeder duo zou dat ook moeten doen, én geeft je de optie om je make-up te setten met een mat of een glowy poeder (of allebei). De ”Matte” kant zou vettigheid moeten absorberen en je make-up moeten setten, en de ”Glow” kant set je make-up en highlight.

Because I started to run out of my translucent Catrice powder, and wanted to try something new, I decided to pick up this powder duo. What I really like about the Catrice powder, is that it doesn’t only set your makeup, but also blurs pores and fine lines. So that was what I was looking for in my new powder as well. This baked powder duo is supposed to do just that, and give you the option to set your makeup with a matte or glowy powder (or both). The matte side is supposed to absorb oil and set your makeup, and the glowy side sets your makeup and highlights.
P1110292
P1110296

Zowel in uiterlijk als in concept doet de glowy kant me erg denken aan de Hourglass Ambient Lighting Powders. Ik heb die nooit geprobeerd, maar heb er veel over gehoord. Ik denk dat de reden dat dit poeder duo maar drie sterren krijgt op FeelUnique, is omdat veel mensen waarschijnlijk verwachtten dat de glowy kant een echte highlighter zou zijn (door de beschrijving), terwijl het een setting poeder is met een beetje glans erin. Om je make-up een natuurlijkere finish te geven in plaats van een matte finish. Er zit een beetje glitter in, maar dit zie je (gelukkig) nauwelijks op de huid. De matte kant doet me denken aan het Catrice poeder. Hij heeft een matte finish, maar niet te intens, en vervaagt mijn poriën een beetje. Ik gebruik de matte kant het liefst om mijn T-zone en concealer te setten, en de glowy kant voor de rest van mijn gezicht.

Both in look and in concept, the glowy side really reminds me of the Hourglass Ambient Lighting Powders. I’ve never tried those, but of course I’ve heard a lot about them. I think the reason this powder duo only has three stars on FeelUnique, is because a lot of people expected the glowy side to be an actual highlighter (because of the description), whereas it’s actually a setting powder with a bit of glow, to give your makeup a more natural finish instead of a matte finish. There’s a bit of glitter in it, but (luckily) this doesn’t translate too much on the skin. The matte side reminds me a lot of my Catrice powder. It gives a matte finish, but not too intensely matte, and blurs my pores a bit. I like to use the matte side to set my T-zone and undereye concealer, and the glowy side to set the rest of my face.
P1110300
P1120444

V.l.n.r.: geen make-up; met de Complexion Rescue cream; met de rest van mijn make-up (concealer onder ogen en T-zone geset met de ”Matte” kant van het Invisible Light powder duo, en de rest van mijn gezicht met de ”Glow” kant). | Left to right: no make-up; with the Complexion Rescue cream; with the rest of my makeup (undereye concealer and T-zone set with the ”Matte” side of the Invisible Light powder duo, and the rest of my face with the ”Glow” side).

Zou ik deze producten aanraden? De Complexion Rescue crème: ja, want ik ben nog niks soortgelijks tegen gekomen in de drogisterij (dat niet super oranje uitvalt tenminste). De poeders zijn, ondanks dat ze best fijn zijn, niet veel beter dan de transparante Catrice poeder die ik eerst gebruikte, dus je kunt beter die kopen en €30,00 besparen! Natuurlijk heeft die geen glowy poeder, maar naar mijn mening voegt de glowy kant niet zo veel toe. Daarbij vind ik de verpakking van de bareMinerals poeders nogal groot. Heb jij één van deze producten geprobeerd? Of allebei? Wat is jouw mening?

Would I recommend these products? The Complexion Rescue cream: yes, because I haven’t come across anything similar from the drugstore (that isn’t completely orange). The powders however, although quite nice, aren’t much better than the translucent Catrice powder I’ve been using, so you might as well buy that one and save €30,00! Of course that one doesn’t have a glowy powder, but to me the glowy side doesn’t add that much. Also, the packaging of the bareMinerals powders is quite bulky in my opinion. Have you tried either or both of these products? What were your thoughts?


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Review | The Body Shop Big & Curvy Waterproof Mascara
My summer holiday in five lipsticks
My favourite makeup tools & brushes

Puck van Rooij

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s