Review | L.A. Girl Shady Slim Brow Pencil

Toen mijn NYX Micro Brow Pencil op begon te raken besloot ik een ander wenkbrauwpotlood te proberen, omdat ik niet zo tevreden was met het NYX potlood als ik had gehoopt (de kleur ”Taupe” was toch nog vrij warm voor mij, en de formule van het potlood was nogal droog naar mijn mening). Ik kwam de L.A. Girl Shady Slim Brow Pencils tegen, die een goede dupe leken van het NYX potlood, maar voor de helft van de prijs! Wil je weten of ik ze fijn vind? Lees dan verder!

When I ran out of my NYX Mirco Brow Pencil I decided to try another brow pencil because I wasn’t as happy with the NYX pencil as I’d hoped (the colour ”Taupe” still looked a bit too warm on me, and the formula of the pencil was quite dry in my opinion). I came across the L.A. Girl Shady Slim Brow Pencils, which looked like a pretty good dupe for the NYX ones, but for half the price! Want to know if I like them? Read on!
P1110221

THE DEETS
L.A. Girl is niet zo makkelijk te krijgen in Nederland als in Amerika denk ik, maar gelukkig zijn er toch een aantal Nederlandse webshops die dit merk verkopen. Ik kocht de mijne via Boozyshop, waar ze €4,95 per stuk kosten. Een mooie prijs voor een wenkbrauwpotlood. De Shady Slim Brow Pencils zouden super precies moeten zijn door hun hele dunne punt. Ik kocht twee kleuren, ”Taupe” en ”Soft Brown”, want aan de (weinige) online swatches te zien zou ik ergens tussen die twee kleuren in zitten, en ze zagen er koel genoeg uit voor mijn haar/wenkbrauwkleur.

L.A. Girl is a bit less readily available in the Netherlands than in the U.S. I imagine, but luckily there are several Dutch webshops that sell the brand. I got mine via Boozyshop, where they cost €4,95 a piece. A very decent price for a brow pencil. The Shady Slim Brow Pencil is supposed to be super precise because of its skinny tip. I got two shades, ”Taupe” and ”Soft Brown”, because looking at the (few) swatches online I thought I’d be somewhere in between those two colours, and they looked ashy enough for my hair/brow colour.P1110227
P1110224.JPG

HOW DID IT WORK FOR ME?
Het eerste wat me opviel is dat de potloden inderdaad erg dun zijn. Hierin lijken ze veel op de NYX Micro Brow Pencils en de Anastasia Brow Wiz. Het tweede wat ik merkte, na ze geswatcht te hebben, is dat de kleuren helaas súper warm zijn. Vooral ”Taupe” is zeker niet mijn definitie van taupe! Met mijn haarkleur staat een wat koelere kleur het beste, dus een hele warme kleur staat vrij raar. ”Soft Brown” is iets minder warm, maar ziet er op mijn wenkbrauwen nog steeds warm uit. Ik kan ”Taupe” niet alleen gebruiken omdat dat er gewoon raar uitziet, dus ik mix hem met ”Soft Brown” of ik draag alleen ”Soft Brown”. En zelfs dan zien mijn wenkbrauwen er te warm uit naar mijn smaak.

The first thing I noticed was that the pencils are indeed very skinny. They’re very similar to the NYX Micro Brow Pencil and the Anastasia Brow Wiz. The second thing I noticed, upon swatching them, was that unfortunately the colours are suuuper warm. Especially ”Taupe” is definitely not my definition of taupe! With my hair colour a bit of an ashy colour looks best, so a super warm colour looks quite odd. ”Soft Brown” is a bit less warm, but still pulls quite warm on my brows. I can’t use ”Taupe” on its own, because it just looks weird, so I prefer to either mix it with ”Soft Brown” or wear ”Soft Brown” on its own. And even then I feel like my brows look too warm for my taste.
P1110232-2

Laten we eindigen met iets positiefs: qua formule vind ik deze potloden best fijn! Ze zijn een stuk minder droog dan de NYX potloden, wat het een stuk makkelijker maakt om je wenkbrauwen snel bij te tekenen. En toch zijn ze niet zo ontzettend gepigmenteerd dat je makkelijk fouten maakt. Ze blijven ook vrij goed zitten. Oké, ik gebruik er meestal de Essence Waterproof Eyebrow Top Coat bij (die niet meer verkocht wordt overigens), maar toch heb ik geen last gehad van ”uitgelopen wenkbrauwen”, zelfs niet wanneer ik zweette etc. Ook een klein pluspunt: de potloden hebben een spoolie die best zacht is. En je krijg een redelijke hoeveelheid product zoals je kunt zien op één van de bovenstaande foto’s.

Let’s end on a positive note: formula wise I actually quite like these pencils! They’re a lot less dry than the NYX ones, which makes it easier to fill in your brows quickly. Yet they’re not extremely pigmented to the point where it’s easy to make mistakes. I found they also stay in place quite well. Granted, I usually use the Essence Waterproof Eyebrow Top Coat on top (which isn’t sold anymore by the way), but still I haven’t had any ”brow smudging” yet, not even when sweating etc. Also, a little plus: the pencils have a spoolie that is actually quite soft. And you get a decent amount of product as you can see in one of the pictures above.

Dus, zou ik deze potloden aanraden? Als ze een kleur hebben die goed matcht met je wenkbrauw- of haarkleur, zou ik ze zeker aanraden! Maar als je licht- tot donkerblond haar hebt en een goed taupe-kleurig potlood zoekt, zou ik L.A. Girl’s ”Taupe” niet aanraden. Tenzij je rossig of lichtrood haar hebt, is die kleur waarschijnlijk veel te warm. Over het geheel genomen denk ik niet dat ik deze potloden opnieuw zal kopen wanneer ze op zijn. Ik vind de formule fijn, maar de kleuren passen gewoon niet bij me. Heb jij de L.A. Girl Shady Slim Brow Pencils geprobeerd?

So, would I recommend these pencils? If they have a colour that matches your brows and/or hair well, I’d recommend them! If you’re light to dark blonde and you’re looking for a good taupe coloured brow pencil, I would certainly not recommend L.A. Girl’s ”Taupe”. Unless you have strawberry blonde or light red hair, this colour will probably be way too warm. All in all I don’t think I’ll repurchase these pencils when I run out. Even though I like the formula, the colours just don’t suit me. Have you tried the L.A. Girl Shady Slim Brow Pencil?


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Review | The Body Shop Big & Curvy Waterproof Mascara
My summer holiday in five lipsticks
Eight summer beauty essentials

Advertisements

2 thoughts on “Review | L.A. Girl Shady Slim Brow Pencil

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s