Review | The Body Shop Big & Curvy Waterproof Mascara

Toen mijn Kiko Unforgettable Waterproof Mascara op begon te raken had ik nog geen nieuwe besteld, dus besloot ik om een andere mascara te proberen. Na wat rondgelopen te hebben in een The Body Shop winkel, besloot ik één van hun mascara’s te proberen: de Big & Curvy mascara. Maakte hij mijn wimpers inderdaad big and curvy? Lees verder voor meer info!

When I started to run out of the Kiko Unforgettable Waterproof Mascara I hadn’t ordered a new one yet, so I decided to try a different mascara instead. After wandering around a The Body Shop store, I decided to try one of their mascara’s: the Big & Curvy mascara. Did it make my lashes big and curvy? Read on for more info!
P1110427

THE DEETS
De Big & Curvy mascara is de enige waterproof mascara van The Body Shop (er is ook een non-waterproof versie), naast de Lash Sport mascara. Ik heb zelf altijd waterproof mascara’s nodig omdat dat de enige zijn die de krul in mijn wimpers houden. Met €15,00 per stuk is deze mascara één van de duurdere die ik ooit geprobeerd heb. Ik ga meestal voor mascara’s die wat meer low budget zijn. Deze mascara heeft een dun borsteltje met natuurlijke haartjes, en belooft volume, een mooie krul, en geen vlekken of korreltjes.

The Big & Curvy mascara is The Body Shop’s only waterproof mascara (there’s also a non-waterproof version), apart from the Lash Sport mascara. I personally need waterproof mascaras because they’re the only ones that keep my lashes curled. Being €15,00 a piece, this mascara is one of the priciest ones I’ve ever tried. I usually go for mascaras that are more on the low budget end of things. This mascara has a thin brush with natural bristles and promises volume, a nice curl, and no smudging or crumbling.
P1110425-001

HOW DID IT WORK FOR ME?
Wat ik niet wist toen ik deze mascara kocht, is dat de reviews erover (op The Body Shop’s website in ieder geval) niet bepaald geweldig zijn. Mensen vinden de mascara niet fijn door zijn natte formule, klonterigheid en door de moeite die het kost om hem te verwijderen. En helaas ben ik het met ze eens. De formule is zo nat dat hij je wimpers onmiddellijk aan elkaar laat plakken waardoor het lijkt alsof je maar vijf wimpers hebt. Het geeft ze een beetje lengte, maar nauwelijks volume naar mijn mening. Nu ik de mascara een tijdje heb begint de formule wat dikker te worden, dus als ik de meeste mascara van het borsteltje afschraap lukt het enigszins om iets van mijn wimpers maken.

What I didn’t know when I bought this mascara, is that the reviews on it (on The Body Shop’s website anyway) aren’t exactly great. People seem to dislike the mascara because of its wet formula, clumpiness and difficulty to remove. And unfortunately I have to agree. The formula is so wet that it makes your lashes instantly stick together and makes it look like you only have five lashes. It gives them a bit of length, but hardly any volume in my opinion. Now that I’ve had the mascara for a while the consistency has thickened a bit, so if I scrape a bunch of product off the brush I can kind of make it work.
P1110428

Eenmaal aangebracht duurt het een tijdje voordat de mascara is opgedroogd, dus hij ”bevriest” je wimpers niet zoals ik verwacht van een waterproof mascara. Tegen de tijd dat de mascara is opgedroogd, hebben je wimpers nauwelijks nog krul. Daarnaast zie ik aan het einde van de dag wat korreltjes onder mijn ogen wanneer ik deze mascara draag. Het enige positieve wat ik kan noemen is dat deze mascara zeer waterproof is. Sterker nog, hij is zo waterproof dat hij nauwelijks te verwijderen is! Mijn cleansing balms verwijderen waterproof mascara’s meestal prima, maar bij deze moet ik mijn ogen minuten lang masseren voordat de mascara genoeg gesmolten is om hem te verwijderen.

Once applied the mascara takes a while to dry, so it doesn’t ”freeze” your lashes in place like I expect from a waterproof mascara. By the time the mascara has dried, your lashes barely have any curl left. Also, when wearing this mascara I do see some flakes under my eyes at the end of the day. The only positive thing about this mascara is that is very waterproof. In fact, it is so waterproof that it’s a b*tch to remove! My cleansing balms usually remove waterproof mascaras fine, but with this one I have to rub my eyes for minutes before the mascara has melted enough to remove it.
P1110641-001P1110657-002
– Boven: zonder mascara of gekrulde wimpers. Onder: met gekrulde wimpers en twee laagjes mascara. | Top: without mascara or curled lashes. Bottom: with curled lashes and two coats of mascara.

Ik vind The Body Shop producten meestal heel fijn, maar deze mascara krijgt een thumbs down van mij, helaas! Heb je deze, of een andere, The Body Shop mascara geprobeerd? Wat is je favoriete (waterproof) mascara?

I usually really like The Body Shop products, but this mascara gets a no from me, unfortunately! Have you guys tried this mascara, or any of the other The Body Shop mascaras? What’s your favourite (waterproof) mascara?


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
My favourite makeup tools & brushes
Review | The Ordinary High-Spreadability Fluid Primer
Six cruelty free makeup favourites

Puck van Rooij

2 thoughts on “Review | The Body Shop Big & Curvy Waterproof Mascara

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s