Update | Summer 2018

Hoi mensen! Zoals je – hopelijk – gezien hebt, ben ik maandag weer begonnen met blogposts te posten na een ”break” van minstens een maand. Als je mijn vorige update posts gelezen hebt, weet je misschien dat ik last heb van een paar verschillende (mentale) gezondheidsproblemen. Die er, in combinatie met mijn (stressvolle) zomervakantie, voor hebben gezorgd dat dingen posten de laatste tijd wat moeilijk was. Ik leg jullie uit wat er aan de hand was in deze post. Wil je meer weten, lees dan verder!

Hi guys! As you have – hopefully – noticed I started posting on here again on Monday, after a ”break” of at least a month. If you’ve read any of my previous update posts you might know that I struggle with a couple of (mental) health issues. That, in combination with my (stressful) summer vacation, made it a bit difficult to post anything for a while. I’ll explain what happened in this post. If you want to know more, read on!
P1110396-001

Helaas blijft het zo dat ik mijn mentale gezondheid als excuus moet gebruiken. Ik heb er een hekel aan zo’n persoon te zijn, maar het blijft gewoon een feit dat bijna al mijn problemen (inclusief niet regelmatig kunnen posten) worden veroorzaakt door mijn mentale gezondheid. OK, mijn humeur is sinds een aantal maanden best goed *klopt af* en ik zou best tevreden zijn met mijn huidige medicatie, als hij me niet net zo slaperig/moe maakte als mijn vorige medicatie. Wat ervoor zorgt dat ik meer uren slaap dan dat ik wakker ben. Ik kan geen normale 8 of 9 uur per nacht slapen zoals de meeste mensen, maar slaap in plaats daarvan 11 uur per nacht én moet overdag een paar uur een dutje doen om niet letterlijk on the spot in slaap te vallen.

Unfortunately I keep having to mention my mental health as an excuse. I hate to be one of those people, but it’s just a fact that pretty much all of my troubles (including not being able to post regularly) are caused by my mental health. OK, my mood has been a lot better the past months *knock on wood* and I’d be quite happy with my current medication, if it didn’t make me just as sleepy/tired as my previous medication. Which, in turn, causes me to sleep more hours than I’m awake. I can’t make a normal 8 or 9 hour night like most people, but instead make 11 hour nights and have to nap for a couple of hours during the day to not literally fall asleep on the spot.
P1110284

Gelukkig lukte het wel om voor een week op vakantie te gaan naar één van mijn favoriete bestemmingen: Zuid-Frankrijk (een plog komt eraan, wanneer het me gelukt is om me door de honderden foto’s die ik gemaakt heb heen te worstelen haha!), zonder veel te veel te moeten slapen en zo een heleboel leuke dingen te missen. Nu ik weer thuis ben probeer ik mijn ”vakantiegewoontes” vast te houden en probeer ik eerder op te staan en minder dutjes te doen. Dat is redelijk lastig wanneer je hersenen je blijven vertellen dat je nú MOET slapen, maar ergens ben ik nog steeds hoopvol dat ik binnenkort minder hoef te slapen en meer tijd heb om te bloggen etc.

Luckily I did manage to go on holiday for a week to one of my favourite destinations: the South of France (a plog is coming, when I finally manage to go through the hundreds of photos I took haha!), without having to sleep so much that I’d miss a lot of the fun. Now that I’m home again I try to follow through with my ”vacation habits” and try to get up earlier and take shorter naps. It’s kind of tough when your brain keeps telling you you NEED to sleep RIGHT NOW, but part of me is still hopeful that soon I’ll be able to sleep less and actually have more time to blog etc.
P1110280

Voor nu ga ik mijn best doen om regelmatig te posten. Misschien is het doel wat ik voor mezelf gesteld heb van drie keer per week posten (op maandagen, woensdagen en vrijdagen om 12.00 uur ‘s middags) en hopelijk elke zondag een video uploaden (ook om 12.00 uur ‘s middags) een beetje te veel om mee te beginnen, maar we zullen zien. Als het te veel blijkt te zijn ga ik misschien van drie naar twee posts per week. Trouwens, wanneer lezen jullie graag blogposts en kijken jullie YouTube video’s? Op welke dagen? In de ochtend, middag of avond? En rond welke tijd precies? In ieder geval zoals altijd bedankt voor jullie geduld, en hopelijk vinden jullie mijn komende posts leuk!

For now I’m going to try my best to post regularly. Maybe the goal I set for myself to post three times a week (on Mondays, Wednesdays and Fridays at 12.00pm CEST) and hopefully have a video up almost every Sunday (also at 12.00pm CEST) is a bit much to start with, but we’ll see. If it turns out to be too much I might cut my posts down to two a week. Also, when do you guys like to read blog posts and watch YouTube videos? On which days? In the mornings, afternoons or evernings? And around what time specifically? Anyway, thanks for your patience with me, as always, and hopefully you’ll enjoy my upcoming posts!
x3

Puck van Rooij

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s