Eight summer beauty essentials

Elk seizoen betekent een kleine verandering in beautyproducten (in mijn geval tenminste). Niet alles wat ik in de winter gebruik werkt goed met warm weer – als we dat hebben in Nederland – en niet al mijn zomerproducten zijn verzorgend genoeg om te gebruiken tijdens de wintermaanden. Ik denk trouwens wel dat de essentials die ik in deze post noem voor elk seizoen werken, maar ze zijn vooral heel handig in de zomer! Let’s get into it!

Every season calls for a slight change in beauty products (in my case anyway). Not everything I use during winter can withstand the heat – if we get any here in the Netherlands – and not all summer products are nourishing enough to use during the winter months. I do think the essentials I mention in this post can work for every season though, but they’re especially useful for summer! Let’s get into it!
P1120146.JPG


MAKEUP
Laten we beginnen met een klassieke zomer musthave: een waterproof mascara die blijft zitten tijdens het zwemmen of zweten! Ik heb het al vaker over de Kiko Unforgettable Waterproof Mascara gehad, maar ik kan het niet helpen, het is nog steeds mijn favoriete mascara (review hier)! In de zomer gebruik ik vaak alleen concealer, of als ik me een beetje fancy voel, een hele lichte basis. Een tijdje terug kocht ik de bareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream in de kleur ”Birch 1.5” (review komt eraan!), en ik vind het een hele goede basis voor in de zomer. Als je een droge huid hebt in ieder geval. Als je een vette huid hebt vind je dit product misschien niet zo fijn omdat het je er erg dewy uit kan laten zien.

Let’s start with a classic summer must have: a waterproof mascara that stays on while swimming or sweating! I’ve talked about the Kiko Unforgettable Waterproof Mascara multiple times already, but I can’t help it, it’s still my favourite mascara (review here)! In summer I tend to only use concealer, or if I’m feeling fancy, a very light base. I recently purchased the bareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream in the colour ”Birch 1.5” (review is coming!), and I dare say it’s a great base for summer. If you have dry skin anyway. If you have oily skin you might not love it because it can make you look very dewy.
P1120149.JPG

Natuurlijk wil je dat je basisproducten goed blijven zitten in de hitte, dus iets als de Catrice Prime & Fine Mattifying Waterproof Powder kan erg handig zijn. Hij is transparant, water- en zweetproof en vervaagt fijne lijntjes en poriën. Oh, én hij is lekker budget proof! Om mijn make-uplooks nog beter te laten zitten gebruik ik een setting spray. Degene die ik de laatste tijd gebruik is de Hydrating Make-Up Fixing Spray van Etos, maar er zijn natuurlijk een heleboel opties verkrijgbaar.

Of course you want your base products to stay on in the heat, so something like the Catrice Prime & Fine Mattifying Waterproof Powder can be very useful. It’s translucent, water- and sweatproof and blurs fine lines and pores. Oh, and it’s very budget proof! To make my makeup looks last even longer I like to use a setting spray. The one I’ve been using recently is the Hydrating Make-Up Fixing Spray by Etos, but of course there’s plenty of different options out there.
P1120154-002

SKINCARE
Een verfrissende boost nodig? Gebruik een gezichtsspray! Momenteel gebruik ik de Skin + Earth Aloe Vera + Witch Hazel Toner (review hier). Hij voelt lekker fris op de huid (vooral als je hem van tevoren in de koelkast zet!), hydrateert je huid en helpt om poriën te verkleinen. Een wat meer random zomer huidverzorgingsfavoriet is de First Aid Beauty Ultra Repair Cream. Dit magische spul werkt voor van alles: het kan gebruikt worden als moisturiser voor je gezicht en lichaam, maar ik ben erachter gekomen dat het bij mij vooral goed werkt om verbrandde huid en jeukende insectenbeten te verzachten!

Need a refreshing boost during the day? Use a face mist! Right now I use the Skin + Earth Aloe Vera + Witch Hazel Toner (review here). It feels nice and cool on the skin (especially if you pop it in the refrigerator!), it hydrates your skin and helps minimize pores. A bit of a random summer skincare favourite is the First Aid Beauty Ultra Repair Cream. This magical stuff works for everything: it can be used both on the face and body as a moisturiser, but I found out that for me it’s particularly helpful at soothing burned skin and itchy bug bites! 
P1120155.JPG

Waarom zou je een aparte moisturiser en primer gebruiken als je gewoon een priming moisturiser kunt gebruiken? Eén van dé beautyuitvindingen van de eeuw! Degene die ik momenteel gebruik is de Hello FAB Coconut Skin Smoothie Priming Moisturizer van First Aid Beauty (review komt eraan!). Naast dat hij de huid hydrateert, vervaagt hij poriën en fijne lijntjes, en is hij geschikt voor de gevoelige huid! Oké, laten we deze post afsluiten met misschien wel het meest belangrijke product in deze post (en niet alleen in de zomer): zonnebrand. Deze zomer gebruik ik de Dear, Klairs Mid-day Blue Sun Lotion SPF40 PA++ voor mijn gezicht (en soms voor mijn tattoos, wat ook goed werkt!). Hij voelt verkoelend en kalmerend op de huid en maakt je gezicht niet heel vettig en glanzend.

Why bring a seperate moisturiser and primer if you can just bring a priming moisturiser? One of the beauty inventions of the century! The one I’m using right now is the Hello FAB Coconut Skin Smoothie Priming Moisturizer by First Aid Beauty (again, review is coming!). Besides hydrating the skin it blurs pores and fine lines, and is safe for sensitive skin! OK, let’s finish with what’s probably the most important product in this post (and not just in summer): suncreen. This summer I’ve been using the Dear, Klairs Mid-day Blue Sun Lotion SPF40 PA++ on my face (and occasionally on my tattoos, which works well too!). It feels cooling and calming on the skin, and doesn’t leave your face super greasey and shiney.
P1120158.JPG

Heb jij één van de bovenstaande producten geprobeerd? Wat is jouw ultieme zomer beauty essential?

Have you tried any of the products I mentioned above? What’s your ultimate summer beauty essential?


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
My favourite makeup tools & brushes
Review | The Ordinary High-Spreadability Fluid Primer
Buying into the hype | Pixi Glow Tonic Exfoliating Toner

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s