Review | Sukin Sunless Bronzing Gel

Het weer is al een aantal weken ge-wel-dig hier in Nederland. Genoeg kans om een lekker kleurtje te krijgen, toch? Euh, nee dus. Want ik krijg helaas niet echt een kleurtje. En ik verbrand ook niet echt snel. Mijn huid doet letterlijk niks, dus blijf ik het grootste deel van de zomer bleek, en tegen de tijd dat ik eindelijk wat gebruind ben is het onderhand weer herfst! Ik ben nooit echt fan geweest van self tanners, maar besloot uit wanhoop deze van Sukin te proberen haha! Meer weten? Lees dan verder!

The weather’s been amazing here in the Netherlands the past weeks. Enough chances to get a nice tan, right? Yeeaaah, no. You see, I don’t really get a tan. And I don’t really burn a lot either. My skin literally does nothing, so I stay pale for most the summer, and when I finally get a bit of a tan autumn’s already around the corner! I haven’t been a fan of tanning products in the past, but decided to try this Sukin one just out of desperation haha! Want to know more? Read on!
P1110683

MY AVERSION TO TANNING PRODUCTS
Streperig en oranje, dat is hoe de meeste bruiningsproducten je er uit laten zien naar mijn idee. Vooral die ”instant tanning mousse”-achtige producten. Er is gewoon too much room for error, zeker voor iemand zo onhandig als ik. Ik kom er sowieso uit te zien als een Oompa Loompa, en dat hele ”na het aanbrengen minimaal zes uur laten intrekken” ding klinkt ook nog ‘s zwaar irritant. Dat is waarom ik die van Sukin wilde proberen. Schijnbaar is hij zo ongeveer error proof, en geeft hij je geleidelijk een kleurtje.

Streaky and orange, that is what I feel most tanning products make you look like. Especially those ”instant tanning mousse” kind of products. There’s just too much room for error, especially for a clumsy person like me. I’m pretty sure I’ll end up looking like an Oompa Loompa, and the whole ”having to apply it and then letting it develop for at least six hours” thing sounds like a pain as well. That’s why I wanted to try the Sukin one. Apparently it’s pretty much error proof and gives you a gradual tan.
P1110685-001

THE DEETS
De Sukin Sunless Bronzing Gel komt in een tube van 200ml en kost €17,45 via LookFantastic. Een beetje prijzig voor een product als dit naar mijn mening. De gel bevat karamel, om je meteen een mooie glow te geven, en aloë vera om de huid te hydrateren. Hij zou geleidelijk een kleurtje op moeten bouwen en is geschikt voor je gezicht en lichaam, en voor alle huidtypen. Hij heeft een ”verkwikkende geur”, dus schijnbaar laat hij je niet ruiken naar gegrilde kip (zoals veel self tanners doen). Verder is hij dierproefvrij, zoals al Sukin’s producten.

The Sukin Sunless Bronzing Gel comes in a 200ml tube, and costs €17,45 on LookFantastic. A bit steep for something like this in my opinion. The gel contains caramel, to give you an instant glow, and aloe vera to hydrate the skin. It’s supposed to build a gradual tan and is suitable for the face and body, and for all skin types. It has an ”invigorating scent”, so apparently it doesn’t make you smell like grilled chicken (like a lot of tanning products do). It’s also cruelty free, as are all Sukin’s products.
P1110688P1110688-002

HOW DID IT WORK FOR ME?
Het eerste wat ik merkte aan deze gel is de dikte. Jezus, wat is hij dun! Dit is geen gel, maar meer bruin gekleurd water! Misschien ligt het aan die van mij? Als ze allemaal zo zijn zou ik zeker aanraden het product uit de tube te knijpen boven een wasbak, anders komt alles onder te zitten! De eerste keer dat ik de gel aanbracht, bracht ik hem aan op een vers gescrubte (en in het geval van mijn benen: geschoren) huid, en focuste het vooral op mijn armen, benen en borst. Ik zag niet echt een onmiddellijke kleur of glow. Wel merkte ik dat, ondanks dat de gel zo dun is, hij je huid redelijk goed hydrateert. De geur lijkt oké (citrus-achtig), totdat je de gel goed in de huid masseert. Dan laat hij je toch nog een beetje naar gegrilde kip ruiken haha!

The first thing I noticed about this gel is the consistency. Man, it’s runny! This isn’t a gel, this is basically brown coloured water! Maybe it’s just my one? If they’re all like this I’d definitely recommend squeezing the gel out above a sink, otherwise it’ll get everywhere! The first time I applied the gel I applied it to freshly scrubbed (and in case of my legs: shaved) skin, mainly focussing it on my arms, legs and chest. Personally I didn’t see any instant colour of glow. I did notice that even though the gel seems so thin and runny, it did hydrate my skin quite well. The scent seems okay (citrusy), until you really massage the gel into the skin. It’ll still make you smell a bit like a grilled chicken haha!
P1110690
P1110700

Ik bracht de gel elke dag aan na het douchen, gedurende vijf dagen. Op dag drie had ik nog steeds niet het idee dat echt verschil zag, totdat ik foto’s van mijn benen maakte en die vergeleek met de ”voor” foto’s. Mijn benen zagen er zeker wat gebruinder uit, en niet op een oranje manier! Het zag er vrij natuurlijk uit! Op dag vijf zag ik niet veel verschil (oftewel: een donkerder kleurtje) met dag drie. Ik vind ook dat het aanbreng/intrek proces toch nog best een gedoe was. Een paar tips: laat de gel sowieso volledig drogen totdat de huid niet plakkerig meer voelt (dit kan zeker 15 minuten duren), en breng de gel niet aan als je denkt te gaan zweten die dag, vooral niet wanneer je lichtgekleurde kleding aanhebt, want dit kan vlekken geven! (Ze zijn er redelijk makkelijk uit te krijgen in de was, maar toch.)

I applied the gel every day after showering, for five days. On day three I still didn’t feel like it was doing anything, until I took pictures of my legs and compared them to the ”before” pictures. My legs definitely looked a bit more tan, but not in an orangey way! The tan looked quite natural! On day five I didn’t notice a lot of difference (AKA a darker tan) from day three. I feel like the application/developing process was still a bit of a pain though. Some tips: definitely let the gel dry until your skin doesn’t feel sticky anymore (this can take up to 15 minutes), and don’t apply it if you’re planning on sweating a lot, especially when wearing light coloured clothes, because this may cause stains! (Which are quite easy to get out in the wash, but still.)

– Links: voordat ik de Sukin Bronzing Gel ging gebruiken. Rechts: na drie dagen. | Left: before I started using the Sukin Bronzing Gel. Right: after three days. 

Zou ik deze bronzing gel aanraden? Over het algemeen: ja. Hij geeft je een mooi, natuurlijk kleurtje en ruikt niet heel vies. Maar hij is helaas niet veel handiger om aan te brengen dan de gemiddelde self tanner, dus als je een makkelijke, vlek-vrije manier zoekt om te zelfbruinen, is dit het niet. Als je aanraders hebt voor goede (makkelijke) bruiningsproducten hoor ik het graag!

Would I recommend this bronzing gel? Overall: yes. It’ll give you a nice, natural tan and doesn’t smell really bad. However, it’s not a lot more fuss free than your average self tanner, so if you’re looking for an easy, stain-free way to self tan, this isn’t it. If you have any recommendations on good (fuss free) tanning products, I’d love to hear them!


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Buying into the hype | Pixi Glow Tonic Exfoliating Toner
Review | Kruidvat Skin Science Derma Sensitive Instant Calming Serum
Review | Skin + Earth Black Charcoal + Liquorice Face Scrub & Black Clay + Liquorice Face Mask

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s