My favourite makeup tools & brushes

Aangezien ik hier met een ontstoken oog zit en geen make-up kan dragen (oftewel, geen make-up op mijn gezicht kan ”swatchen”), dacht ik, laat ik eens een post over mijn favoriete kwasten maken, want: geen swatches nodig! Tadaaa! Ik gooide er voor de lol ook nog een paar andere beauty tools doorheen, die ik vaak gebruik en fijn vind. Ook een pluspunt: alles in deze post is zeer betaalbaar! Wil je mijn favorieten zien? Lees verder!

Since I’m sitting here with an inflamed eye and can’t wear any makeup (AKA can’t take any pictures of the makeup ”swatched” on my face), I thought I’d make a post about my favourite brushes because: no swatches involved! Tadaaah! For fun I also threw in some other beauty tools that I use often and – obviously – really like. Also great: everything in this post is really affordable! Want to see my favourites? Read on!
P1110454

KRUIDVAT BEAUTY ESSENTIALS BENDED TWEEZER | Buy here
De eerste tool is misschien een beetje random, maar ik vind ‘m erg fijn, dus ik wilde hem met jullie delen: de gebogen pincet van Kruidvat – of gebogen pincetten in het algemeen. Voor mij maakt de gebogen vorm het epileren van mijn wenkbrauwen veel makkelijker, omdat ik de manier waarop je de pincet vast kunt houden fijner vind dan bij een ”rechte pincet”. Die van Kruidvat is maar €1,99! Als je geen Kruidvat in de buurt hebt, kun je vast een soortgelijke pincet bij een andere drogisterij vinden.

This first one might be a bit random, but I like it so I wanted to share it with you: the Kruidvat bended tweezer – or bended tweezers in general. To me they make tweezing my brows so much easier because I prefer the way you can hold bended tweezers over ”straight tweezers”. The Kruidvat one is only €1,99! If you don’t have a Kruidvat near you, you can probably find a similar one at other drugstores.
P1110458-001

KRUIDVAT BEAUTY ESSENTIALS EYELASH CURLER | Buy here
Ik heb het al eerder gezegd (in deze post), maar ik zeg het nog een keer: dit is de beste wimperkruller die ik tot nu toe geprobeerd heb! En hij kost maar €1,99! Met sommige wimperkrullers krijg ik maar mijn halve wimpers gekruld omdat de wimperkruller niet bij mijn (diep gezette) oogvorm past, maar dat is geen probleem met die van Kruidvat. Verder geeft deze je wimpers niet zo’n rare hoekige ”krul”.

I’ve said it before (in this post) and I’ll say it again: this is the best eyelash curler I’ve tried so far! And it’s only €1,99! With some eyelash curlers I end up only curling half of my lashes because the curlers just don’t fit my (deep set) eye shape, but that’s not a problem with the Kruidvat one. Also, this one doesn’t leave any weird kinks in your lashes.
P1110459-001

REAL TECHNIQUES MIRACLE COMPLEXION SPONGE | Buy here
Nog een goede tool waar ik het al eerder over gehad heb (hier)! Deze spons van Real Techniques is natuurlijk één van de meest bekende en geliefde make-up sponzen ooit, en daar ben ik het zeker mee eens! Ik vind de vorm heel fijn. De platte kant is perfect om foundation mee in te blenden, en de puntige kant past precies onder je ogen om concealer in te blenden. De spons is heel zacht, en zuigt niet teveel product op.

Another awesome tool I’ve talked about before (here)! This Real Techniques sponge obviously is one of the most well known and most loved makeup sponges out there, and I wholeheartedly agree! I like the shape of this sponge. The flat side is perfect to blend in foundation, and the pointy side fits right underneath the eyes to blend in concealer. The sponge is super soft, and doesn’t soak up too much product.
P1110465-001.JPG

E.L.F. STUDIO BLUSH BRUSH | Buy here
Ik hou van deze kwast, maar niet voor blush! Ik gebruik hem het liefst om de concealer onder mijn ogen af te poederen omdat hij daar de perfecte maat en vorm voor heeft. Hij pakt niet te veel poeder op in één keer, dus je kunt niet per ongeluk veel te veel poeder aanbrengen en er cakey uit komen te zien. Ik gebruik ‘m ook graag om mijn T-zone af te poederen. Oh, en hij werkt trouwens ook heel goed als highlighter kwast!

I really like this brush, but not for blush! I prefer to use it to set my undereye concealer because it’s the perfect size and shape for that. It doesn’t pick up a crap ton of powder at once, so you never accidentally apply way to much powder and end up looking cakey. I also like to use it to set my T-zone. Oh, it’s also a very nice highlighter brush by the way!
P1110469-002

JESSUP FLAT KABUKI BRUSH | Buy here
Deze kwast zat in een niet-al-te-goede kwastenset van vier kwasten die ik op eBay kocht. Ik vond de andere drie kwasten niet zo fijn, maar deze kwast werd al gauw mijn favoriete (en enige) blush kwast. Ondanks dat het een kabuki kwast is, is hij niet heel dicht behaard, dus hij pakt niet teveel blush op in één keer en je kunt er makkelijk een sociaal acceptabele hoeveelheid blush mee aanbrengen zonder al te voorzichtig te zijn.

This brush came in a not-too-great-quality four piece brush set I got on eBay. I didn’t really like the other three brushes, but this one quickly became my favourite (and only) blush brush. Even though it’s a kabuki brush, it’s not very densely packed, so it doesn’t pick up a lot of blush at once and you can still apply a socially acceptable amount of blush without having to be careful.
P1110477

REAL TECHNIQUES CONTOUR BRUSH | Buy here
Nog een kwast waar ik een Monday Musthave post over heb geschreven! Deze kwast is de perfecte maat om te contouren en bronzen. Zeker als je net als ik een nogal klein gezicht heb. De kwast past precies onder je jukbeenderen en blendt contouring en bronzing producten mooi uit. Helaas wordt hij niet los verkocht, en is hij alleen verkrijgbaar in de Real Techniques Core Collection.

Another brush I spoke about in a Monday Musthave post! This brush is the perfect size for contouring and bronzing. Especially if you have quite a small face like me. The brush fits right under the cheekbones and blends out contouring and bronzing products very nicely. Unfortunately it’s not sold individually, and is only available in the Real Techniques Core Collection.
P1110474

REAL TECHNIQUES BUFFING BRUSH | Buy here
Deze kwast zit ook in de Core Collection, en is mijn favoriete ”luie kwast”. Oftewel: wanneer ik te lui ben om mijn spons nat te maken, maar toch wat concealer aan wil brengen, pak ik deze kwast. Hij blendt concealer vrij goed in, maar geeft het een wat meer poederige finish dan een spons. Ik gebruikte deze kwast eerst ook om foundation in te blenden, maar door mijn droge huid zag het er nogal cakey uit wanneer ik het aanbracht met een kwast. Daarom gebruik ik liever een spons.

This brush comes in the Core Collection as well, and is my favourite ”lazy brush”. Meaning: when I’m too lazy to dampen my sponge but I still want to apply some concealer, I’ll grab this brush. It blends in concealer quite nicely, but it leaves a bit more of a powdery finish than a sponge would. I used to use this brush to blend in foundation as well, but because of my dry skin foundation will look quite cakey when applied with a brush. That’s why I prefer sponges.
P1110471
brush2

E.L.F. ESSENTIAL EYE CREASE BRUSH | Buy here
Laten we deze post afsluiten met een paar oogkwasten! Dit is mijn go to kwast om oogschaduw onder mijn ogen aan te brengen. Ik ben geen fan van de super-smokey-oogschaduw-onder-de-ogen look (niet bij mijn in ieder geval), dus ik heb een nogal kleine kwast nodig om mijn oogschaduw aan te kunnen brengen zonder per ongeluk een veel te smokey look te maken. De beharing van de kwast is alleen nogal dun, dus ik ben momenteel op zoek naar een pencil brush van een betere kwaliteit (suggesties zijn welkom!).

Let’s end this post with a couple of eye brushes! This is my go to brush to apply eyeshadow under my eyes. I’m not a fan of the super smokey undereye look (not on me anyway), so I need a pretty small brush to be able to apply eyeshadow without accidentally smoking it out too much. The hairs on this brush are a bit sparse though, so I’m currently looking for a better quality pencil brush (suggestions are welcome!).
P1110484.JPG

E.L.F. STUDIO CREASE BRUSH | Buy here
Tijd voor mijn favoriete blending kwast! Dit is de enige blending kwast in mijn ”kwasten collectie” die klein genoeg is om in mijn arcadeboog te passen, maar toch fluffy genoeg is om oogschaduw mooi te blenden. Hij pakt niet al te veel product op (tenzij we het hebben over een super gepigmenteerde oogschaduw) dus dit is de perfecte kwast om oogschaduws op te bouwen in de arcadeboog. Door zijn grootte kan je hem ook goed gebruiken om oogschaduw aan te brengen in de buitenste ooghoek.

On to my favourite blending brush! This is the only blending brush I own that’s small enough to fit in my crease, but is still fluffy enough to blend eyeshadow nicely. It doesn’t pick up a lot of product at once (unless we’re talking about a super pigmented eyeshadow) so it’s the perfect brush to build up eyeshadows in the crease. Because of its size you can also use it to apply eyeshadow on the outer V.
P1110482.JPG

BDELLIUM TOOLS 762P SMALL ANGLE BRUSH | Buy here
En last but not least hebben we dit kwastje (meer info erover hier). Voordat ik een beetje lui werd en liquid liners begon te gebruiken, gebruikte ik altijd gel eyeliner. Na een aantal kwasten geprobeerd te hebben, die ik allemaal niet zo fijn vond, kwam ik dit kwastje tegen. Omdat hij kleiner is dan de gemiddelde eyeliner kwast is het makkelijker om preciezer en met niet al teveel foutjes eyeliner te zetten.

And last but not least there’s this little guy (more info about it here). Before I got a bit lazy and started to use liquid liners, I used to use gel eyeliner everytime I did my liner. After trying quite a few brushes and not really loving any of them, I came across this brush. Because it’s smaller than your average eyeliner brush, it’s easier to be a lot more precise and not make as many mistakes.
P1110486
brush3

Duuus, deze post is een beetje lang uitgevallen, sorry daarvoor haha! Maar ik wilde graag al mijn favoriete make-up tools van dit moment met jullie delen! Wat is een make-up tool die jij echt niet kunt missen?

Sooo this post ended up being pretty long, sorry about that haha! But I just really wanted to share all of my favourite makeup tools of the moment with you guys! What’s a makeup tool you can’t live without?


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Beauty Battle | Lee Stafford Original Dry Shampoo vs Coco Loco Coconut Dry Shampoo
Six cruelty free makeup favourites
Let’s get organised | How I store my makeup

Puck van Rooij

One thought on “My favourite makeup tools & brushes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s