Review | The Ordinary High-Spreadability Fluid Primer

The Ordinary producten zijn al minstens een jaar een grote hype. Zoals dat gaat bij mij, kwam ik er nu pas aan toe om één van hun producten uit te proberen. Ik koos hun High-Spreadability primer, hopend dat deze ervoor zou zorgen dat mijn gezichtsmake-up beter aangebracht kon worden, want naar mijn idee brachten mijn foundations/BB creams niet mooi gelijkmatig aan over mijn droge plekjes. Helpt deze primer? Lees verder om daar achter te komen!

Obviously The Ordinary products were all the rage the past year or so. In true Puck style I’ve only managed to try out one of their products now. I chose to try their High-Spreadability primer in hopes that it’d make my base products go on more smoothly, because I feel like my foundations/BB creams often don’t spread nicely over my dry spots. Did this primer help? Read on to find out!
P1110344

THE DEETS
Zoals je waarschijnlijk al weet zijn producten van The Ordinary lekker betaalbaar. Ik kocht deze primer voor €6,60 via FeelUnique. Hij komt in de welbekende The Ordinary verpakking: een glazen flesje met een simpel label en een dropper als dop. Ik weet dat een glazen verpakking beter is voor het milieu dan een plastic verpakking, maar het is een beetje riskant voor iemand die zo onhandig is als ik haha! De primer bevat ”siliconen met hoge flexibiliteit” en zou je huid gladder moeten maken zodat je gezichtsmake-up getextureerde en/of droge plekjes niet accentueert (want dat kan je make-up er onnatuurlijk en cakey uit laten zien).

As you probably already know, The Ordinary products are very affordable. I bought this primer for €6,60 via FeelUnique. It comes in typical The Ordinary packaging: a glass bottle with a simple label and dropper top. I know a glass bottle is more environmentally friendly than a plastic one, but it’s a bit risky for someone as clumsy as me haha! The primer contains ”high flexibility silicones” and is supposed to make your skin smoother so base products won’t accumulate on textured and/or dry spots (which can make your base products look unnatural and cakey).
P1110345.JPG

HOW DID IT WORK FOR ME?
Deze primer voelt aan als pure siliconen, alleen is hij een stuk vloeibaarder dan de meeste op siliconen gebaseerde primers. De primer vult poriën niet op, ondanks dat er dus zoveel siliconen in zitten, maar hij claimt ook niet dit te doen. Ik gebruik meestal drie druppels voor mijn hele gezicht (en een stukje van mijn nek), en ondanks dat ik hem al vaak gebruikt heb, ziet het er niet naar uit dat de primer snel op zal raken.

This primer feels like pure silicone, only it’s a lot more liquidy than most silicone based primers. The primer does not fill in pores, even though there’s a lot of silicone in it, but it doesn’t claim to do that anyway. I usually use about three drops for my entire face (and part of my neck), and even though I’ve used it a bunch of times, the primer doesn’t look like it’ll run out anytime soon.
P1110353-001.JPG

Deze primer is makkelijker over het gezicht uit te spreiden dan andere primers met siliconen, door zijn vloeibaarheid. Ik focus de primer vooral op de plaatsen waar gezichtsmake-up niet zo mooi aanbrengt, zoals onder mijn ogen, en over de droge plekjes rond mijn neus en tussen mijn wenkbrauwen. Ik heb zeker het idee dat deze primer goed helpt bij het gelijkmatig verspreiden van mijn foundation/BB cream.

It’s a lot easier to smoothe this primer over the face than other silicony primers, because of its liquidness. I mainly focus it on the places where base products don’t go on as smoothly, like my undereyes, and the dryness around my nose and in between my eyebrows. I definitely feel like it helps to spread around my foundation/BB cream more evenly.P1110349P1110349-001

The Ordinary claimt dat de primer ook werkt als een ”lichte, niet-vette oppervlakkig hydraterende emulsie” (mijn slechte Nederlandse vertaling, lol), maar ik merk zelf niet zoveel van die hydratatie. Wanneer ik de primer aanbreng en zachtjes inwrijf, voelt het bijna alsof het product ”verdwijnt”. Mijn gezicht voelt glad en zacht aan, maar niet gehydrateerd. Als je een hele vette huid hebt, zou je deze primer misschien zonder moisturiser eronder kunnen gebruiken, maar als je een normale tot droge huid hebt denk ik niet dat dit hydraterend genoeg zal zijn.

The Ordinary claims that the primer also works as a ”light, non-oily surface hydrator” but I don’t really notice a lot of hydration going on. Once I spread around and lightly rub in the product, it almost feel like the product ”disappears”. It makes my face feel smooth, but not hydrated. If you have very oily skin, you could maybe get away with not using a moisturiser underneath this primer, but if you have normal to dry skin I don’t think this will be hydrating enough.
P1110361-001.JPG

Als je op zoek bent naar een basic, betaalbare smoothing primer dan is deze misschien iets voor jou. Maar als je een primer zoekt die extra’s doet zoals hydrateren of poriën/fijne lijntjes invullen, dan is deze primer misschien niet wat je zoekt. Heb jij deze primer, of andere producten van The Ordinary, geprobeerd? Heb je aanbevelingen wat betreft The Ordinary producten?

If you’re looking for a basic, affordable smoothing primer this one might be your thing. But if you need a primer that does something extra like hydrating or filling in your pores/fine lines this primer probably isn’t what you’re looking for. Have you tried this primer, or any other The Ordinary products? Do you have any The Ordinary recommendations?


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Six cruelty free makeup favourites
Review | NYX That’s The Point Hella Fine Artistry Liner
Let’s get organised | How I store my makeup

Puck van Rooij

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s