Buying into the hype | Pixi Glow Tonic Exfoliating Toner

Ik hou wel van een goede exfoliërende tonic. De afgelopen tijd had ik de First Aid Beauty Facial Radiance Pads, de Nip + Fab Glycolic Night Pads Extreme, en een paar Zuid-Koreaanse tonics al geprobeerd, maar dé tonic der tonics in de online beauty wereld had ik nog niet geprobeerd: Glow Tonic van Pixi. Tot nu! Een paar maanden geleden besloot ik toch een klein flesje te bestellen om te kijken of ik hem de hype waard vind. Vond ik ‘m fijn? Lees verder!

I love a good exfoliating toner. In the past I’ve tried the First Aid Beauty Facial Radiance Pads, the Nip + Fab Glycolic Night Pads Extreme, and a couple of South Korean ones, but I failed to try the toner of toners in the online beauty community: Glow Tonic by Pixi. Until now! A couple of months ago I gave in and ordered a small bottle to see what the hype’s all about. Did I like it? Read on!
P1100293-001

THE DEETS
Glow Tonic is vrij makkelijk verkrijgbaar in een paar verschillende groottes. Ik kocht een klein flesje van 100ml via Lookfantastic. Die maat is daar nu helaas uitverkocht, maar de grote maat (250ml) is nog verkrijgbaar voor €23,95. Niet de meest betaalbare exfoliërende tonic ooit, maar wel redelijk goed geprijsd in vergelijking met high(er) end merken. Glow Tonic bevat aloe vera en toverhazelaar, naast 5% glycoolzuur – wat het exfoliërende ingrediënt in deze tonic is. Hij is alcoholvrij, maar bevat wel parfum. Hij is geschikt voor alle huidtypen en kan dagelijks gebruikt worden.

Glow Tonic is quite readily available in a couple of different sizes. I bought a little 100ml bottle for about €10,00 via Lookfantastic. That size is now out of stock on there, but the full size (250ml) is still in stock for €23,95. Not the most affordable exfoliating toner out there, but the price is quite reasonable compared to high(er) end brands. Glow Tonic contains aloe vera and witch hazel, besides 5% glycolic acid – which is the exfoliating ingredient in this toner. It’s alcohol free, but it does contain perfume. It’s suitable for all skin types and can be used daily.
P1100295

HOW DID IT WORK FOR ME?
Het eerste wat ik aan deze tonic opmerkte was zijn geur. Hij heeft een nogal intense poederige, bloemige geur. Nogal onnodig naar mijn mening. Maar ik ben er wel gewend aan geraakt. De tonic kan dagelijks gebruikt worden, dus ik gebruikte hem (bijna) elke avond. De eerste keer dat ik de tonic aanbracht prikte het een klein beetje, maar niet op een enge manier. Ik denk dat dit voor een deel mijn fout was, want ik gebruikte er denk ik teveel van in het begin.

The first thing I noticed about this toner is its scent. It has a pretty intense powdery floral scent. Totally unnecessary in my opinion. I got used to it though. The toner can be used daily, so I used it (almost) every evening. The very first time I applied it, it stung a little bit, but not in a worrying way. I think part of this was my own fault though, because I think I used too much product in the beginning.
P1100299

De eerste vijf-ish keer dat ik de tonic gebruikte, bracht ik het bijna letterlijk op mijn hele wattenschijfje aan omdat ik het idee had dat als ik minder zou gebruiken, het moeilijker te verspreiden zou zijn over mijn gezicht en nek, en het minder effect zou hebben. Dit zorgde er natuurlijk voor dat ik supersnel door het product heen ging. Nu gebruik ik er minder van, maar heb ik nog steeds het idee dat hij snel opraakt. Ik geef de tonic meestal een minuutje om in te trekken voordat ik iets anders aanbreng, want hij trekt niet onmiddellijk in en laat mijn huid een beetje plakkerig aanvoelen.

The first five-ish times I used the toner I almost literally soaked my cotton pad in product because I felt that if I used less it wouldn’t be enough to spread over my entire face and neck, and it’d have less of an effect. This obviously made me go through the bottle at an unreasonably fast pace. Now I use less product, but I still feel like I go through it quite quickly. I usually give the toner a minute or so to absorb before I apply anything else because it doesn’t absorb immediately and leaves my skin a bit sticky.
P1100302-001

Als we het hebben over veranderingen in mijn huid, zie ik eerlijk gezegd vrij weinig verschil, zelfs na het twee maanden gebruikt te hebben. Het laat mijn huid zacht aanvoelen en reinigt mijn poriën een beetje, maar wat betreft puistjes en acne littekens zie ik weinig verschil. Ik vind wel dat het mijn huid een mooie glow geeft! Ik zag al verschil na twee of drie dagen!

In terms of skin changes I honestly didn’t notice that much of a difference, even after two months of use. It makes my skin feel nice and soft, and declogs my pores a bit, but when it comes to my spots and acne scarring I don’t really see a difference. I do think it gives my skin a nice glow though! I already saw a difference after two or three uses!
P1100306

Als je op zoek bent naar een tonic die hydrateert en je huid een glow geeft, is dit een goede optie. Maar aangezien ik wil dat mijn exfoliërende tonics helpen met mijn acne littekens en grove poriën, is dit product niet echt de hype waard voor mij, want wat dat betreft deed het weinig voor mijn huid. Heb jij deze tonic geprobeerd? Is hij naar jouw mening de hype waard?

If you’re looking for a toner that’ll hydrate and make your skin glow, this is a good option. However, as someone who wants my exfoliating toners to help with acne scarring and enlarged pores, this wasn’t really worth the hype to me, because it just didn’t do those things for my skin. Have you tried this toner? Is it worth the hype in your opinion?


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Review | Kruidvat Skin Science Derma Sensitive Instant Calming Serum
Review | Skin + Earth Black Charcoal + Liquorice Face Scrub & Black Clay + Liquorice Face Mask
Review | The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter

Puck van Rooij

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s