Beauty Battle | Lee Stafford Original Dry Shampoo vs Coco Loco Coconut Dry Shampoo

Een tijdje terug reviewde en vergeleek ik zeven betaalbare droogshampoos, inclusief de Lee Stafford Original Dry Shampoo. Ik schreef dat ik het een fijn product vond, maar dat ik de geur iets té vond. Hoe meer ik de droogshampoo gebruikte, hoe meer ik me begon te irriteren aan de supersterke, ruikt-een-beetje-als-een-mannendeodorant geur. Toch wilde ik Lee Stafford’s Coco Loco Coconut Dry Shampoo een kans geven. Vind ik de geur (en het product zelf) fijner dan die van de Original? Lees verder voor meer!

A while back I reviewed and compared seven affordable dry shampoos, including the Lee Stafford Original Dry Shampoo. I wrote that I liked it, but the scent was a bit much for me. Since then the more I used it, the more annoyed I got with its very strong, kind-of-smelling-like-a-guys-deodorant scent. Still, I wanted to give Lee Stafford’s Coco Loco Coconut Dry Shampoo a chance. Do I like its scent (and formula) more than that of the Original one? Read on for more!
P1110322

LET’S COMPARE
Laten we beginnen met de feitjes: beide droogshampoos zitten in een spuitbus van 200ml, en beide kosten ze €8,22 per stuk via Douglas. Beide producten hebben ongeveer dezelfde ingrediënten. Dus tot zo ver is er niet veel verschil tussen de twee. Mijn grootste ”klacht” was de geur: deze is zeer verschillend bij deze twee droogshampoos. Zoals ik al zei doet de geur van de Original droogshampoo me een beetje denken aan een mannendeodorant of aftershave, wat niet zo erg zou zijn als het niet zo’n sterke geur zou zijn en niet zo zou blijven hangen.

Let’s start of with some of the facts: both dry shampoos come in a 200ml can, and both cost €8,22 a piece at Douglas. Both products have basically the same ingredients too. So, so far there’s not much difference between the two. My main complaint was the scent: this is significally different on both products. Like I said the scent of the Original dry shampoo kind of reminds me of a men’s deodorant or aftershave, which wouldn’t be bad if it wasn’t so strong and wouldn’t linger so much.
P1110325
P1110328-001

De Coco Loco droogshampoo heeft echter een kokosachtige geur – zoals verwacht haha! Ik was een beetje bang dat deze geur ook supersterk zou zijn, want ik kon het door de verpakking heen ruiken. De geur is redelijk sterk, maar niet zo intens als de Original droogshampoo, en gelukkig blijft de geur na het product aangebracht te hebben lang niet zo erg hangen. Daar komt nog bij dat ik de kokosgeur best lekker vind. Ja, het ruikt een beetje kunstmatig, maar het doet me denken aan een lekkere zonvakantie.

The Coco Loco dry shampoo however, has a coconutty scent – as expected haha! I was scared it’d be insanely strong as well, because I could smell the scent through the packaging. The scent is quite strong, but not as intense as the Original one, and luckily after applying the product to the hair, the scent doesn’t linger nearly as much. On top of that I really like the coconut scent. Yes, it’s a bit artificial, but it kind of reminds me of a sunny summer holiday.
P1110332

In gebruik merk ik weinig verschil tussen de twee droogshampoos. Ik gebruik ze op dezelfde manier: de bus goed schudden, vervolgens mijn haar scheiden en de droogshampoo op mijn haaraanzet spuiten, het een paar seconden de vettigheid op laten ”zuigen”, en het daarna goed inmasseren. Beide droogshampoos absorberen de vettigheid goed, alhoewel ze niet de meest intense droogshampoos zijn die ik geprobeerd heb. Ik heb wel het idee dat de Coco Loco droogshampoo wat meer een witte waas achterlaat op het haar (maar ook weer niet heel erg), en hij is ook niet verkrijgbaar in een ”brunette” versie. De Original wel.

In terms of use I don’t notice much of a difference between the dry shampoos. I use them the same way: shake the can well, seperate my hair and spray the dry shampoo on the roots of my hair, then leave it to ”soak up” the greasiness for a couple of seconds before rubbing it in. Both dry shampoos do a good job of absorbing the greasiness, although they’re not the most intense dry shampoos I’ve ever used. I do think the Coco Loco one leaves a bit more of a white cast on the hair (still not much though), and isn’t available in a ”brunette” version, like the Original one is.
P1110330-001

WHO’S WON?
Zoals je waarschijnlijk wel geraden hebt is de Coco Loco droogshampoo mijn favoriet! Ik vind de geur gewoon veel lekkerder, en hij geeft toch hetzelfde effect als de Original. Als je de geur van de Original droogshampoo lekker vindt en/of een droogshampoo speciaal voor donker haar zoekt, dan zou ik de Original gewoon proberen, want die werkt net zo goed. Heb jij één of beide van deze droogshampoos geprobeerd? Wat vond je ervan?

As you’ve probably guessed, my favourite is the Coco Loco dry shampoo! The scent’s just much more agreeable to me, and it gives the same effect as the Original anyway. If you like the scent of the Original and/or need a dry shampoo specially for dark hair, you might as well go for the Original one though, because it’s just as good. Have you tried either or both of these dry shampoos? What are your thoughts?


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Review | Aussie Wash + Blow In A Can Boost Me Up! Dry Shampoo
Beauty Battle | Lush Tea Tree Water vs Breath Of Fresh Air
Beauty Battle | Catrice vs Essence Camouflage concealers

Puck van Rooij

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s