Review | Kruidvat Skin Science Derma Sensitive Instant Calming Serum

Een tijdje terug veranderde ik mijn huidverzorgingsroutine enigszins door geen nachtcrème of -olie meer te gebruiken. Ik kwam tot de conclusie dat ze mijn huid meer verstopten dan een positief effect hadden. Maar ik wilde wel iets over mijn toner aanbrengen, en besloot dus op zoek te gaan naar een goed hydraterend en verzachtend serum. Rond dezelfde tijd kwam Kruidvat met hun Skin Science Derma Sensitive lijn, en hun Instant Calming Serum klonk best goed. Wil je mijn mening erover weten? Lees dan verder!

A while ago I slightly changed up my skincare routine by not using any kind of night cream or oil anymore. I came to the conclusion that they mainly clogged my skin instead of benefiting it. I did, however, still want to use something on top of my toner, and decided to go on a hunt for a good hydrating and soothing serum. Around that same time Kruidvat came out with its Skin Science Derma Sensitive line, and their Instant Calming Serum sounded pretty good. Want to know my thoughts? Read on!
P1100865

THE DEETS
Ten eerste, sorry voor iedereen buiten Nederland en België! Dit serum is van Kruidvat’s eigen merk, en is dus alleen daar verkrijgbaar en via hun website. Ze creëerden de Derma Sensitive lijn, een lijn speciaal voor de gevoelige huid, en de prijzen zijn (zoals gewoonlijk bij Kruidvat) zeer redelijk. Alle producten in deze lijn, inclusief dit serum, kosten €5,49 per stuk! De lijn bevat ook een dag- en nachtcrème, en een verzachtende gezichtsolie.

First of all, sorry for everyone outside the Netherlands and Belgium! This serum is Kruidvat’s own brand (Kruidvat is a chain of drugstores), and obviously it’s only available there and via their website. They came out with the Derma Sensitive line, a line specially catered to sensitive skin, and (as always with Kruidvat) the prices are very reasonable. All the products in this line, including this serum, cost €5,49 each! The line also contains a day and night cream, and a soothing facial oil.
P1100873.JPG

Het serum bevat Ectoin, wat de beschermende barrière van de huid versterkt, en Defensil, wat de natuurlijke huidbarrière beschermt en anti-inflammatoire eigenschappen heeft. Het serum zou de huid direct na applicatie moeten kalmeren en de huid er onmiddellijk minder rood uit moeten laten zien. De samenstelling van het serum is niet zo vloeibaar als ik had verwacht. Het lijkt meer op een superdunne crème die makkelijk over het gezicht te verspreiden is, en (liggend aan welke toner ik eronder aanbreng, meer info daarover hieronder) snel absorbeert zonder een plakkerig gevoel te geven. Het heeft een hele zachte, en – voor mij – zeer bekende geur, maar ik kan maar niet komen op waaraan de geur me herinnert!

The serum contains Ectoin, which increases the skin’s protective barrier, and Defensil, which protects the skin’s natural barrier and has anti-inflammatory properties. The serum is supposed to calm the skin immediately after application and make it look less red and inflamed instantly. Its consistency isn’t as runny as I expected it to be. It looks more like a very thin cream that is easily spreadable on the skin, and (depending on which toner I use, more info on that below) absorbs quickly without leaving a sticky feeling. It has a very faint, and – to me – very familiar scent, but I just can’t put my finger on what it smells like!
P1100870
P1100871.JPG

DID IT WORK FOR ME?
Ik vind de lichte textuur van dit serum erg fijn. Het voelt wel wat plakkerig aan als ik het aanbreng over een wat ”intensere” toner zoals de Pixi Glow Tonic (review over deze toner komt eraan!), maar absorbeert alsnog vrij snel. Wanneer ik het aanbreng over een lichte spray toner voelt het niet plakkerig en absorbeert het heel snel, maar ik heb nog wel genoeg tijd om het serum in te masseren. Ik heb maar twee kleine pompjes nodig voor mijn hele gezicht, en nog een klein pompje voor mijn nek.

I quite enjoy the light texture of this serum. It does feel a bit sticky when I apply it on top of an ”intense” toner like the Pixi Glow Tonic (review about this toner is coming!), but still absorbs fairly quickly. When I apply it on top of a light spray toner it doesn’t feel sticky and absorbs very fast, but I still have enough time to gently massage it into the skin. I only need two small pumps to do my whole face, and another small pump for my neck.

Laat het mijn huid er onmiddellijk minder rood uitzien? Nah. Eerlijk gezegd heeft het weinig effect gehad op de roodheid van mijn huid, zelfs over een langere periode (ik gebruikte het elke avond voor een maand). Het voelt wel fijn en kalmerend op mijn huid, en ik heb er geen rare huidreacties op gehad. Ik heb ook het idee dat het mijn huid helemaal niet verstopt, wat natuurlijk één van mijn vereisten was. Dus als je op zoek bent naar een betaalbaar, kalmerend serum, dan is dit misschien een goede optie! Heb jij de Derma Sensitive producten van Kruidvat geprobeerd?

Does it instantly make my skin look less red? Nah. To be honest it hasn’t made much of a difference in my face’s redness over a longer period of time either (I used it every night for at least a month). It does however feel nice and soothing on my skin and I haven’t had any weird reactions to it. I also feel like it doesn’t clog my skin at all, which is of course what I was looking for. So if you’re looking for a nice affordable, soothing serum this might be a great option! Have you tried any of Kruidvat’s Derma Sensitive products?


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Review | Skin + Earth Black Charcoal + Liquorice Face Scrub & Black Clay + Liquorice Face Mask
Review | H&M Conscious Gentle Deodorant
Review | The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter

Puck van Rooij

One thought on “Review | Kruidvat Skin Science Derma Sensitive Instant Calming Serum

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s