Six cruelty free makeup favourites

Sinds ongeveer een jaar ben ik me bewuster van de beautymerken waar ik van koop. Ik ben niet per se dierproefvrij (nog niet tenminste), maar tijdens de afgelopen maanden heb ik geen beauty producten gekocht van niet-dierproefvrije merken – voor zover ik weet tenminste, ik gebruik Logical Harmony en Naoki als referentie, maar bij sommige merken is het niet helemaal duidelijk of ze nou dierproefvrij zijn of niet. Aaanyway, ik dacht, laat ik eens een stel van mijn dierproefvrije make-up favorieten met jullie delen! Let’s get into it!

For the last year or so I’ve been trying to be more conscious about the beauty brands I buy from. I’m not necessarily cruelty free (not yet anyway), but for the past months I haven’t bought any beauty products from non-cruelty free brands – as far as I know, I use Logical Harmony and Naoki for reference, but with some brands it’s not entirely clear whether they’re cruelty free or not. Aaanyway, I thought I’d share some of my cruelty free makeup favourites with you guys today! Let’s get into it!
P1110208

Een kleine disclaimer: de merken hieronder zijn allemaal 100% dierproefvrij, maar in sommige gevallen zijn hun moederbedrijven dat niet (zoals bij Tarte en NYX bijvoorbeeld). Of dit de merken hieronder minder dierproefvrij maakt of niet is een kwestie van mening denk ik. Voor nu steun ik deze merken wel. Wat is jouw mening hierover? 

A little disclaimer: the companies mentioned below are 100% cruelty free, but in some cases their parent companies aren’t (like with Tarte and NYX). Whether this makes the companies mentioned below less cruelty free or not is a matter of opinion I guess. For now I’m still supporting these companies. What’s your opinion on this?

Laten we beginnen met mijn favoriete concealer ooit! En hij is super betaalbaar! Ik heb het over de Catrice Liquid Camouflage Concealer High Coverage Concealer. Hij geeft redelijk veel dekking (geen volledige dekking) maar is niet te dik en droog voor onder de ogen. Helaas is hij te koop in maar vijf kleuren, en ze zijn allemaal vrij licht. Kom op Catrice, get with the program en kom uit met wat meer kleuren! Een ander gezichtsproduct dat ik geweldig vind is de Tarte Amazonian Clay 12-Hour Blush in ”Celebrated”. Helaas heeft Tarte deze kleur uit het assortiment gehaald, maar schijnbaar is hun blush in de kleur ”Exposed” een goede dupe. De Amazonian Clay blushes blijven goed zitten en zijn te koop in een aantal prachtige kleuren.

Let’s start with my favourite concealer ever! And it’s super affordable! I’m talking about the Catrice Liquid Camouflage High Coverage Concealer. It has pretty high coverage (not full though) but isn’t too thick and dry for under the eyes. Unfortunately it’s only available in five colours, and they’re all pretty light. Come on Catrice, get with the program and bring out some more colours! Another face product I love is the Tarte Amazonian Clay 12-Hour Blush in ”Celebrated”. Unfortunately Tarte discontinued this shade, but apparently their blush in ”Exposed” is a pretty close dupe. The Amazonian Clay blushes stay on really well and are available in a bunch of gorgeous colours.
P1110209
01-2

Tijd voor wat oogproducten! Het Kat Von D Shade + Light Eye Contour Palette is mijn ultieme everyday oogschaduw palette. Het is een volledig mat palette met veel verschillende opties voor uiteenlopende looks. De oogschaduws zijn behoorlijk gepigmenteerd en poederig, dus wees voorzichtig haha! Mijn favoriete mascara tot nu toe is de Kiko Unforgettable Waterproof Mascara. Hij is zeer betaalbaar, houdt mijn wimpers de hele dag gekruld, en is niet klonterig. Ik reviewde hem hier. Een wat nieuwere liefde is de NYX That’s The Point Hella Fine Artistry Liner. Eindelijk een pen eyeliner die werkt voor mij en niet uitdroogt! Hij heeft een superklein puntje, wat een scherpe wing tekenen makkelijk maakt. Je kunt mijn review over deze eyeliner hier lezen!

Time for some eye products! The Kat Von D Shade + Light Eye Contour Palette is my ultimate everyday eyeshadow palette. It’s a completely matte palette with a lot of options for different looks. The shadows are pretty pigmented and powdery though, so be careful haha! My favourite mascara I’ve tried so far is the Kiko Unforgettable Waterproof Mascara. It’s very affordable, keeps my lashes curled all day, and isn’t clumpy. I reviewed it here. A more recent love is the NYX That’s The Point Hella Fine Artistry Liner. Finally, a pen eyeliner that works for me and doesn’t dry out! It has a super fine point which makes it easy to do a sharp wing. You can find my review of this eyeliner here!
P1110213
03-2

Last but not least wilde ik het hebben over één van mijn meest favoriete liquid lipsticks ooit: de Meet Matt(e) Hughes van theBalm! Ik heb tot nu toe maar twee kleuren, en ik vind ze allebei prachtig! ”Committed” is een lichte perzikachtige kleur. Ondanks dat het een lichte kleur is, ziet hij er helemaal niet cakey en korrelig uit op de lippen. ”Adoring” is een geweldige koele rode kleur. Ze drogen de lippen helemaal niet uit en blijven goed zitten, tenzij je een enorme, vettige maaltijd gaat eten haha!

Last but not least I want to talk about one of my most favourite liquid lipsticks of all time: the Meet Matt(e) Hughes by theBalm! I only have two colours so far and I love them both! ”Committed” is a light peachy colour, but even though it’s light, it doesn’t look cakey and crusty on the lips. ”Adoring” is a gorgeous blueish red. They aren’t drying at all and stay on really well, unless you’re going to eat a huge greasy meal haha!
P1110219
02

Eenzelfde post als deze over andere beautyproducten (huidverzorging, haarverzorging, nagellak etc.) staat op de planning, dus als je daarin geïnteresseerd bent, houd dan mijn blog in de gaten! Wat is jouw favoriete dierproefvrije make-up product?

I’m planning on doing a similar post like this on other beauty products (skincare, haircare, nails etc) as well, so if you’re interested, definitely keep an eye out for it! What’s your favourite cruelty free makeup product?


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Let’s get organised | How I store my makeup
How much is my face worth? | Daily makeup autumn 2017

Beauty Battle | Catrice vs Essence Camouflage concealers

Puck van Rooij

7 thoughts on “Six cruelty free makeup favourites

  1. Wat een fijne blog dit! Ben me er de laatste tijd steeds meer in aan het verdiepen want ik wil ook de merken die niet dierproefvrij zijn los gaan laten. Zo belangrijk!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s