Review | Skin + Earth Black Charcoal + Liquorice Face Scrub & Black Clay + Liquorice Face Mask

Vandaag is het tijd voor het laatste deel van mijn Skin + Earth huidverzorging reviews! Voor mijn gevoel heb ik het beste tot het laatste bewaard, want ondanks dat ik de andere producten die ik reviewde ook fijn vond, is er één product in deze post dat toch wel mijn favoriet is van Skin + Earth! Wil je weten welk product dat is? Lees verder voor meer!

Today it’s time for the last part of my Skin + Earth skincare reviews! I feel like I kind of saved the best for last, because even though I really liked the other products I reviewed, there’s one product in this post that might be my favourite Skin + Earth product! Want to know which one? Read on for more!
P1100820-001

Ten eerste, sorry voor de half-opgebruikte product foto’s in deze post! Helaas ben ik de foto’s die ik maakte toen ik de producten net had kwijtgeraakt. Trouwens, als je meer wilt weten over het merk Skin + Earth, dan kan je deze posts lezen!

First of all, excuse the half-used-up product photos in this post! Unfortunately I lost the pictures I took when I just got the products. Also, if you want to know more about the brand Skin + Earth, you can read more about them in these posts!
P1100819.JPG

BLACK CHARCOAL + LIQUORICE FACE SCRUB | £24,99 | Buy here

Skin + Earth verkoopt twee soorten gezichtsscrubs, dit Black Charcoal + Liquorice masker is de wat ”intensere” van de twee, en kan één à twee keer per week gebruikt worden, en hun Volcanic Pumice + Coconut Face Scrub is mild genoeg voor dagelijks gebruik. Black charcoal (zwarte houtskool) heeft olie-absorberende eigenschappen, dit maakt deze scrub dus uitermate geschikt voor de vettere huid.

Skin + Earth sells two kinds of face scrubs, this Black Charcoal + Liquorice is the more ”intense” and unclogging one, and should be used once or twice a week, whereas their Volcanic Pumice + Coconut Face Scrub is mild enough to use daily. Black charcoal has oil-absorbing properties, which I think makes this scrub ideal for oilier skintypes.
P1100834.JPG

Nu heb ik niet echt een vette huid, maar ik heb wel producten nodig die goed zijn in het reinigen van mijn poriën. Ik gebruik deze scrub één keer per week, en gelukkig is wat ik hoopte waar: ondanks dat de scrub vrij krachtig is, irriteert hij mijn huid niet, en ondanks dat hij olie-absorberend is, laat hij mijn huid niet droog en strak aanvoelen! Naar mijn idee reinigt hij mijn poriën best goed, en laat ze er ook minder groot uitzien – dit is echter geen blijvend effect, je moet de scrub blijven gebruiken om dezelfde resultaten te houden.

Now, I don’t really have oily skin, but do I need products that are good at unclogging my skin. I use the scrub once a week, and luckily, what I hoped turned out to be true: even though the scrub is quite powerful, it doesn’t aggravate my skin, and even though it’s oil-absorbing it doesn’t make my skin feel dry and tight! I feel like it unclogs and minimizes my pores quite well – it isn’t a lasting effect though, you need to keep using the scrub to keep the same results.

Ingrediënten/ingredients: aqua, emulsifying wax NF (cetearyl alcohol & polysorbate 60), Skin+Earth organic apricot kernel oil (prunus armeniaca), Skin+Earth organic sunflower oil (helianthus annus), Skin+Earth organic coconut oil (cocos nucifera), Skin+Earth natural black charcoal, pumice stone (micro volcanic rock), Skin+Earth organic liquorice root extract (glycyrrhiza glabra), Skin+Earth organic avocado oil (persea gratissima), potassium oleate, potassium cocoate, potassium citrate, palm free vegetable glycerin, palm stearic acid, xanthan gum, potassium palm kernerlate, palm kernel, silk peptide protein, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin.

BLACK CLAY + LIQUORICE FACE MASK | £29,99 | Buy here
Eén van Skin + Earth’s bestsellers is sowieso dit gezichtsmasker. Het bevat dode zee klei en zou de huid er egaler uit moeten laten zien, en de poriën moeten reinigen zonder de huid uit te drogen. Dit klonk te goed om waar te zijn, want alle kleimaskers die ik tot nu toe geprobeerd heb droogden mijn huid zo erg uit! Dit masker zou twee à drie keer per week voor 10-15 minuten gebruikt moeten worden voor het beste resultaat, maar ik gebruik hem één keer per week omdat ik ook nog elke week een ander masker gebruik.

One of Skin + Earth’s bestselling products is definitely this face mask. It contains dead sea mud and is supposed to even out the skintone and unclog pores without drying out the skin. This sounded too good to be true to me, because all clay/mud masks I’ve tried so far dried out my skin so much! The mask should be used twice to three times a week for 10-15 minutes for the best results, but I use it once a week because I also use another face mask every week.
P1100832-001

De meeste kleimaskers drogen zo erg op, dat wanneer je je gezicht beweegt, het bijna voelt alsof het gaat barsten! Dit masker droogt wel op na zo’n 10 minuten, maar niet op een ”intense” manier. Ik kan hem 15 minuten laten zitten zonder dat het heel oncomfortabel wordt. Het masker geeft een verwarmend gevoel op mijn huid, maar prikt niet. Nadat ik het masker verwijder met lauwwarm water en een washandje, voelt het bijna alsof er een verzorgend laagje achterblijft op mijn huid! Het maakt mijn huid (en poriën) goed schoon zonder uit te drogen! Het enige negatieve puntje wat ik kan bedenken is dat ik soms wat moeite heb om het masker gelijkmatig aan te brengen, maar dat kan ook aan mijn crappy masker-aanbreng vaardigheden liggen haha!

Most mud/clay masks dry up so much, that when you move your face it almost feels like it’s about to crack! This mask does dry up after about 10 minutes, but not in an ”intense” way. I can leave it on for 15 minutes without it becoming super uncomfortable. The mask has a slight ”warming” sensation on my skin, but it doesn’t sting. After removing the mask with warmish water and a washcloth it almost feels like the mask leaves a slight nourishing residue on my face! It cleans my skin (and pores) without drying it out at all! The only negative point I can think of is that I sometimes have difficulty applying an even layer to my face, but that could also be my crappy mask applying skills haha!

Ingrediënten/ingredients: aqua, Skin+Earth dead sea mineral mud, Skin+Earth midnight black australian clay, emulsifying wax NF (cetearyl alcohol & polysorbate 60), palm tree vegetable glycerin, Skin+Earth organic sunflower seed oil (helianthus annuus), Skin+Earth organic olive oil (olea europaea), Skin+Earth organic coconut oil (cocos nucifera), Skin+Earth organic shea butter (butyrospermum parkii), Skin+Earth organic apricot kernel oil (prunus armeniaca), palm stearic acid, vitamin C (ascorbic acid), hyaluronic acid (sodium hyaluronate), zinc oxide, silk peptide protein, vitamin E (tocopherol), Skin+Earth organic liquorice root extract, Skin+Earth organic blackcurrant seed extract (ribes nigrum), Skin+Earth organic lime extract (citrus aurantifolia), xanthan gum, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin.

– Links: net aangebracht, rechts: na ca. 15 minuten | Left: freshly applied, right: after approx. 15 minutes

Zoals je waarschijnlijk wel kunt opmaken uit mijn review vind ik beide producten erg fijn, maar mijn favoriet van de twee is zeker het masker! Ondanks dat hij aan de prijzige kant is (ik kocht hem wel in de Starter Kit trouwens), zou ik hem zeker nog een keer kopen, want het komt niet vaak voor dat ik een kleimasker tegen kom wat zo goed werkt voor mijn huid! Al met al ben ik erg blij met mijn Skin + Earth aankopen! Hebben jullie iets van Skin + Earth of een ander indie huidverzorgingsmerk geprobeerd?

As you can probably tell from my review I really like both these products, but my favourite of the two is definitely the mask! Even though it’s quite pricey (I did buy it in the Starter Kit though) I’d definitely buy it again, because it’s not everyday that I come across a clay mask that works this well for my skin! All in all I’m really happy with my Skin + Earth purchases! Have you guys tried anything from Skin + Earth or any other indie skincare brands?


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Review | H&M Conscious Gentle Deodorant
Review | The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter
Skincare Journey part VI | I went to a beautician, holy sh*t!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s