New In | The perfect (faux) leather biker jacket? + OOTD

Ik ben al een tijdje op zoek naar het perfecte (voor mij in ieder geval) leren of nepleren biker jack. Ik ben nogal kieskeurig wat betreft biker jacks – waar ik hieronder meer over vertel – dus ondanks dat er een heleboel geweldige biker jacks te koop zijn, had ik de perfecte nog niet gevonden. Maar recentelijk kwam ik er één tegen die wel heel dicht bij het perfecte biker jack kwam! Meer weten? Lees verder!

For a while now I’ve been looking for the perfect (to me anyway) leather or faux leather biker jacket. I’m pretty anal about what I’m looking for in a biker jacket – which I’ll get into below – so even though there’s a lot of amazing biker jackets around, none of them were really what I was looking for. But then recently I came across one that’s very close to perfect! Want to know more? Read on!
P1110007-001
P1110011-001.JPG

Als we het over biker jacks hebben, weet ik vooral wat ik niet wil: 1) zo’n riem-achtige sluiting aan de onderkant. Het ziet er tof uit, maar wanneer je je jack open hebt hangen maakt de gesp vooral veel lawaai, en in het ergste geval glijdt de riem langzaam uit de lussen en moet je hem de hele tijd goed doen – zo irritant! 2) van die ”schouderlusjes” die vast zitten met een drukkertje (ik hoop dat jullie snappen waar ik het over heb haha!). Ik heb het idee dat ze mijn schouders er erg breed uit laten zien, wat niet echt flatteus is in mijn geval. En 3) een getailleerde pasvorm. Ik heb veel liever een wat meer boxy pasvorm wat betreft jacks/jassen.

When it comes to biker jackets, I mainly know what I’m not looking for: 1) a belt-like closure on the bottom. Even though they look cool, when you have your jacket hanging open the buckle makes a lot of noise, or in the worst case, the belt starts to slip out of the ”belt loops” so you have to keep adjusting it – so annoying! 2) those ”shoulder pad” thingys that are secured with a popper (I hope anyone knows what I mean haha!). I feel like they make my shoulders look very broad and just aren’t flattering on me. And 3) a tight fit. I definitely prefer a more boxy fit when it comes to jackets/coats.
P1100977P1100985P1110001
Jacket – Topshop | T-shirt – Monki (similar) | Jeans – ASOS (similar) | Trainers – Ippon Vintage (similar) | Necklace – Missoma

Dit biker jack van Topshop heeft geen van de bovengenoemde dingen, en hij is van nepleer, wat een bonus is. Ik heb hem met een heleboel verschillende tops aangepast, van hemdjes tot gebreide truien, en de meeste tops passen onder dit jack zonder dat ik me een Michelin-mannetje voel en me niet goed kan bewegen. Het enige negatieve puntje wat ik kan bedenken is dat het jack niet heel flatteus is wanneer hij dicht gedragen wordt, door de boxy pasvorm (wat ik niet zo erg vind aangezien ik mijn jacks toch vaak open draag). Ik heb overigens maat 36/38, en kocht dit jack in een maat 38. Hij is te koop via Topshop en Zalando.

This biker jacket by Topshop doesn’t have any of the features I named above, and it’s faux leather which is a bonus. I’ve tried it on with a bunch of tops, from little singlets to knit jumpers, and most of them fit under the jacket without stopping me from moving around freely. The only negative point I can think of, is that the jacket isn’t super flattering when wearing it closed, because of the boxy fit (which I don’t really mind because I usually wear my jackets opened anyway). By the way: I’m a size 36/38, and bought this jacket in a size 38. It’s available via Topshop and Zalando.


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Video | Welcome (Back)!
Fashion Trends A/W 2017/18 | Balloon Sleeves (ft. my favourite jumper)
Fashion Trends A/W 2017/18 | Outrageous Earrings

Advertisements

One thought on “New In | The perfect (faux) leather biker jacket? + OOTD

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s