Review | H&M Conscious Gentle Deodorant

Dat deodorant zonder aluminium een stuk beter voor je oksels is wist ik allang, maar toch had ik nog nooit zo’n ”healthy deodorant” geprobeerd. Ik denk omdat die vaak geurloos zijn, en ik me ”beschermder” voel door iets met een geurtje. Toch besloot ik deze H&M deodorant eens te proberen. Vind ik ‘m fijn? Lees verder als je meer wilt weten!

I already knew that deodorant without aluminium is a lot better for your underarms, but I’d never tried any of those ”healthy deodorants”. I think it’s because they’re often scentless, and I feel a bit more ”protected” when I use a scented one. Still I decided to try this H&M deodorant. Do I like it? Read on if you want to know more!
P1100837-001

THE DEETS
Deze deodorant is verkrijgbaar in H&M winkels met een beauty afdeling, en via H&M’s website. Hij kost €5,99 wat wel wat duurder is dan de drogisterij deo’s waar ik meestal voor ga, maar het valt nog mee. Hij is verpakt in een verpakking gemaakt van gerecycled materiaal. De ingrediëntenlijst bevat onder andere glycerine (hydraterend) en aloe vera extract (verzachtend). Ook bevat de deo cetearyl alcohol en benzyl alcohol. Beetje jammer, want alcohol werkt nogal uitdrogend. De deodorant is geurloos.

This deodorant is available in H&M stores with a beauty department, and via H&M’s website. It costs €5,99 which is a bit more expensive than the drugstore deodorants I usually go for, but still it isn’t too bad. It comes in packaging made from recycled materials. According to the ingredient list it contains glycerin (hydrating) and aloe vera extract (soothing). It also contains cetearyl alcohol and benzyl alcohol. Too bad, because alcohol can be quite drying. The deodorant is scentless.

Ingrediënten/ingredients: water (aqua), triethyl citrate, glycerin**, glyceryl stearate citrate, cetearyl alcohol, isopropyl myristate, myristyl myristate, benzyl alcohol, xanthan gum, aloe barbadensis leaf juice powder*, citric acid, dehydroacetic acid / *Ingredients from organic farming, **Made using organic ingredients
P1100844-002

DID IT WORK FOR ME?
Laten we beginnen met een paar pluspunten: de deo is niet zo heel ”nat”, dus hij doet er niet heel lang over om op te drogen. Ook irriteert hij mijn oksels niet, ook niet als ik ze net geschoren heb. Maar zoals ik al zei voel ik me beschermder door een deodorant met een geurtje om zweetlucht een beetje te maskeren, en deze deo is geurloos. Helaas ben ik iemand die redelijk veel zweet en daar is deze deodorant niet tegen opgewassen.

Let’s start with a couple of positive points: the deodorant isn’t very ”wet”, so it doesn’t take super long to dry up. It also doesn’t irritate my underarms, even when I just shaved them. But as I said I feel a bit more protected when I use a deodorant with a scent to mask most of the body odour, and this deodorant is scentless. Unfortunately I’m someone who sweats quite a bit and this deodorant isn’t strong enough to combat that.
P1100841-001

Ik merk dat ik zowel vlak nadat ik de deo heb aangebracht, als door de dag heen, de deo nog even ”top” met een spray deodorant met een geurtje (ik gebruik Soft & Gentle). Als ik dit doe houdt de deo me redelijk droog en valt het met de lichaamsgeuren wel mee. Maar ja, that kind of defeats the purpose van de H&M deodorant. Voor nu blijf ik – wanneer de H&M deo op is – toch nog maar even bij mijn oude deo’s. Gebruiken jullie wel eens ”healthy deodorants”? Hebben jullie aanraders voor me?

I’ve noticed that, right after applying the deodorant and throughout the day, I keep ”topping off” the deodorant with a spray deodorant with a bit of a scent (I use Soft & Gentle). When I do this the deodorant keeps me relatively dry and there’s not too much B.O. going on. But of course that kind of defeats the purpose of the H&M deodorant. For now I think that – after the H&M deodorant runs out – I’ll be sticking with my old deodorants. Do you guys use ”healthy deodorants”? Any recommendations?


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Review | NYX That’s The Point Hella Fine Artistry Liner
Review | Hema Longlasting Nailpolish in Sassy Scarlet, Spicy Grey & silver glitter topcoat
Review | Aussie Wash + Blow In A Can Boost Me Up! Dry Shampoo

Advertisements

3 thoughts on “Review | H&M Conscious Gentle Deodorant

    1. Puck van Rooij

      Graag gedaan haha! Of deze deo werkt ligt er nogal aan hoeveel je zweet denk ik. Ik zweet als een vent (TMI, I know) dus ik heb echt iets sterkers nodig dan dit, maar als je niet zoveel zweet zou ‘ie best kunnen werken voor je!

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s