Review | Skin + Earth Aloe Vera + Avocado Eye Gel & Coffee + Coconut Moisturiser

Het is tijd voor deel twee van mijn drie Skin + Earth reviews! In de vorige review had ik het over hun cleanser en toner, en in deze post ga ik hun eye gel en anti-aging moisturiser voor jullie reviewen. Wil je weten of ik ze net zo fijn vind als de vorige producten? Lees dan verder!

It’s time for the second ”installment” of my Skin + Earth reviews! In the previous review I talked about their cleanser and toner, and in this post I’m going to review their eye gel and anti-aging moisturiser for you guys. Want to know if I like them just as much as the previous products? Continue reading!
P1100614

Ten eerste, sorry voor de half-opgebruikte product foto’s in deze post! Helaas ben ik de foto’s die ik maakte toen ik de producten net had kwijtgeraakt. Trouwens, als je meer wilt weten over het merk Skin + Earth, dan kan je deze en deze post lezen! En dan is het nu eindelijk tijd voor de reviews!

First of all, excuse the half-used-up product photos in this post! Unfortunately I lost the pictures I took when I just got the products. Also, if you want to know more about the brand Skin + Earth, you can read more about them in this post, and in this post! Now, let’s get into the reviews shall we?


ALOE VERA + AVOCADO EYE GEL | £16,99 (approx. €19,00) | Buy here
Ik heb een beetje een love-hate relatie met oogcrèmes. Want, terwijl ik ze fijn vind om de tere (en in mijn geval: droge) huid rond mijn ogen te verzorgen, zie ik nooit echt grote verschillen/verbeteringen wanneer ik ze gebruik. Ik heb (nog) geen diepe rimpels, en mijn geërfde donkere kringen gaat toch niet weg, wat ik ook probeer. Deze oog gel claimt te helpen tegen donkere kringen, maar persoonlijk zie ik wat dat betreft niet veel verschil. Ik heb wel het idee dat hij mijn oog regio verzacht, en ook een beetje lift.

I have a bit of a love-hate relationship with eye creams. Because even though I like using them to take care of the delicate (and in my case: dry) skin around my eyes, I never really see any major differences/improvements when using them. I don’t have any deep wrinkles to take care of (yet), and my heriditary dark circles aren’t going away, whatever I try. This eye gel claims to help with dark circles, but personally I haven’t seen a lot of difference in that department. I do feel like it soothes my eye area well, and also lifts it a bit.
P1100624-001

De gel samenstelling van dit product maakt aanbrengen zonder de huid te veel te irriteren makkelijk. Hij trekt snel in zonder eerst heel plakkerig te worden, en werkt goed onder make-up. Ik denk dat deze oog gel vooral een goede optie is als je iets zoekt om de oog regio te verfrissen of licht te liften. Nu het winter is en mijn oog regio nog droger is dan normaal, heb ik het gevoel dat deze oog gel niet altijd zo hydraterend is als ik zou willen, maar ik denk dat ik veel aan deze oog gel ga hebben in de lente en zomer.

The gel consistency of this product makes it easy to spread around the eye area without having to rub the skin too much. It absorbs quickly without getting super sticky first, and works well under makeup. I think that especially when you need something to freshen up or slightly depuff the eye area, this eye gel is a great option. Now that it’s winter and my eye area is even drier, I feel like this eye gel isn’t always as hydrating as I’d like, but I think that during the spring and summer I’ll definitely get a lot of use out of it.

Ingrediënten/ingredients: aqua, Skin+Earth organic aloe vera leaf juice (aloe barbadensis), palm free vegetable glycerin, marine collagen, Skin+Earth organic avocado oil (persea gratissima), phenoxyethanol, vitamine E (tocopherol), Skin+Earth organic green tea extract (camellia sinensis leaf), Skin+Earth organic passionfruit extract (passiflora edulcis), Skin+Earth organic blueberry extract (vaccinium myrtillus), argan oil (argania spinosa), arnica oil, organic apple extract (pyrus malus), Skin+Earth organic cucumber extract (cucumis sativus).


COFFEE + COCONUT MOISTURISER | £21,99 ( approx. €25,00) | Buy here

Ik kocht de Coffee + Coconut Moisturiser in de Starter Kit, maar hij kan ook los gekocht worden. Deze moisturiser heeft een zonnefactor van 25 en claimt de huid te laten stralen en te verstrakken met behulp van koffie-extracten (hij ruikt zelfs een beetje naar koffie!). Deze moisturiser heeft de gekste textuur die ik ooit heb gezien bij een moisturiser – op een goede manier! Hij is erg luchtig en mousse-achtig, bijna fluffy! Hierdoor is hij makkelijk aan te brengen en absorbeert hij snel. Hij laat mijn huid superzacht en verzorgd aanvoelen!

I bought the Coffee + Coconut Moisturiser in the Starter Kit, but it can also be purchased individually. This moisturiser has an SPF of 25 and claims to brighten and tighten the skin with the help of coffee extracts (it even smells a bit like coffee!). This moisturiser has the oddest consistency I’ve ever seen in a moisturiser – in a good way! It’s very airy and moussey, almost whipped! Because of this it spreads easily on the skin and it absorbs quickly. It makes my skin feel super soft and nourished!
P1100618P1100621

Persoonlijk gebruik ik deze moisturiser alleen overdag, want ik heb het gevoel dat moisturisers (in het algemeen, niet alleen deze) een beetje te ”verstoppend” zijn voor mijn huid. Deze moisturiser zegt geschikt te zijn voor alle huidtypen. Voor mijn droge-tot-gecombineerde huid is hij zeker hydraterend genoeg, en ik denk ook dat hij goed zal werken voor de hele droge tot normale huid. Als je een hele vette huid hebt zal hij misschien iets te dik zijn voor overdag, alhoewel de moisturiser snel intrekt. Ik vind het lastig te beoordelen of er op het gebied van anti-veroudering verschillen zijn, al voelt de moisturiser wel een beetje huid-verstrakkend.

Personally I only use this moisturiser during the day because I feel like during the night moisturisers (in general, not just this one) are a bit too clogging for my skin. This moisturiser says it’s suitable for all skin types. For my dry-to-combination skin it’s definitely hydrating enough, and I think it’ll also work nicely on very dry to normal skin types. If you have very oily skin it might a bit too rich for during the day, although the moisturiser sinks in very quickly. It’s hard for me to tell if there are any differences anti-aging wise, but the moisturiser does feel slightly tightening.

Ingrediënten/ingredients: aqua, emulsifying wax NF (cetearyl alcohol & polysorbate 60), palm free vegetable glycerin, Skin+Earth organic sunflower seed oil (helianthus annuus), Skin+Earth organic olive oil (olea europaea), Skin+Earth organic coconut oil (cocos nucifera), Skin+Earth organic coffee butter, Skin+Earth organic macadamia oil (macadamia ternifolia), zinc oxide, silk peptide protein, vitamine E (tocopherol), creatine, vitamine C (ascorbic acid), hyaluronic acid (sodium hyaluronate), Skin+Earth organic pumpkin seed extract (cucurbita pepo), green coffee extract, Skin+Earth organic neem oil, palm stearic acid, zinc oxide, silk protein, xantham gum, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin.


Net zoals de cleanser en toner, vind ik deze producten best fijn. Ik gebruik vooral de moisturiser graag, vanwege zijn lichte, mousse-achtige textuur. Oftewel: ik zou ze zeker aanraden! Hebben jullie wel eens iets van Skin + Earth of een ander indie huidverzorgingsmerk geprobeerd?

Just like the cleanser and toner, I quite like these products. I especially enjoy the moisturiser because of its light, whipped consistency. In short: I’d definitely recommend them! Have you guys ever tried something from Skin + Earth or another indie skincare brand?


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Skincare Journey part VI | I went to a beautician, holy sh*t!
Beauty Battle | Lush Tea Tree Water vs Breath Of Fresh Air
Review | Mixa Crème Riche Apaisante Pro-Tolérance & Eau Micellaire Physiologique

Advertisements

5 thoughts on “Review | Skin + Earth Aloe Vera + Avocado Eye Gel & Coffee + Coconut Moisturiser

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s