Review | Skin + Earth Apricot + Coconut Cleanser & Aloe Vera + Witch Hazel Toner

Zoals je misschien wel gelezen hebt in deze post, bestelde ik een tijdje terug een stel huidverzorgingsproducten van het merk Skin + Earth. Dit is de eerste review in een serie van drie Skin + Earth reviews, dus als je geïnteresseerd bent in de andere producten, houd dan mijn blog of Instagram in de gaten! Vandaag review ik de Apricot + Coconut Cleanser en Aloe Vera + Witch Hazel Toner voor jullie. Let’s jump right into it!

As you might’ve read in this post, I ordered a bunch of skincare products from the brand Skin + Earth. This will be the first review in a series of three Skin + Earth reviews, so if you’re interested in some of the other products as well, keep an eye on this blog or my Instagram! Today I’m reviewing the Apricot + Coconut Cleanser and the Aloe Vera + Witch Hazel Toner for you guys. Let’s jump right into it shall we!
P1100437

THE BRAND
Skin + Earth is een Brits indie huidverzorgingsmerk. Ze zijn organisch, dierproefvrij en vegan, en hun prijzen zijn redelijk betaalbaar, maar wat hoger dan drogisterij prijzen. Ze maken behoorlijk wat producten, inclusief een body butter en lipscrub. Al hun producten worden verzonden vanuit Engeland, dus als je een internationale bestelling doet moet je zo’n £15,00 (ong. €17,00) verzendkosten betalen – importkosten zitten hier niet bij inbegrepen. Maar naar mijn mening *spoiler alert* is dat het waard! De producten zijn natuurlijk, dus verwacht geen supersterke kunstmatige bloemige of fruitige geuren. Ik houd persoonlijk wel van wat natuurlijkere geuren, maar voor sommige mensen zal het misschien even wennen zijn.

Skin + Earth is a British indie skincare brand. They’re organic, cruelty free and vegan, and their prices are reasonable, but a bit higher than drugstore prices. They have a bunch of products, including a body butter and a lip scrub. All their products are shipped from the U.K., so if you’re ordering internationally you’re going to have to pay about £15,00 (approx. €17,00) in shipping costs – this excludes import tax. However I think *spoiler alert* it’s worth it! Because the products are natural, don’t expect strong, artificial floral or fruity scents. I personally like the more natural scents, but for some people it might take some getting used to.
P1090917-001.JPG

APRICOT + COCONUT CLEANSER | £19,99 (approx. €23,00) | Buy here
Ik kocht de Apricot + Coconut Cleanser in de Starter Kit, maar je kunt hem ook los kopen. De cleanser komt in een glazen flesje met pomp. Hij heeft een vloeibaarheid die wat dikker is dan een reinigingsmelk, en zijn ingrediënten (zie hieronder) zouden moeten helpen tegen onzuiverheden en vergrootte poriën. Hij zou geschikt moeten zijn voor alle huidtypen. Er zit blijkbaar ook een zonnefactor van 25 in, wat ik niet helemaal snap omdat je de cleanser weer afspoelt? Dus een losse zonnebrandcrème of moisturiser met factor is waarschijnlijk nog steeds nodig.

I bought the Apricot + Coconut Cleanser in the Starter Kit, but you can also buy it individually. It comes in a glass pump bottle. Its consistency is a bit thicker than a cleansing milk, and its ingredients (listed below) are supposed to help blemish prone skin and tighten pores. It’s supposed to be suitable for all skin types. Also, apparently it has SPF25, which I don’t really understand because you rinse it off? So a seperate sunscreen or moisturiser with SPF is probably still necessary.
P1100441.JPG

Door de creamy samenstelling droogt de cleanser mijn huid niet uit. Het laat mijn huid schoon, maar ook zacht aanvoelen – helemaal niet strak of pijnlijk. Ik heb ook het idee dat het mijn poriën een beetje verkleind. Je moet de cleanser wel blijven gebruiken om dat verkleinende effect te behouden. Je hebt maar een beetje nodig om je hele gezicht en nek te reinigen. De cleanser spoelt makkelijk weg, maar ik verwijder hem het liefst met een vochtig washandje voor een extra grondige schoonmaakbeurt.

Because of the creamy consistency it doesn’t dry out my skin. It makes my skin feel very clean, but soft at the same time – not tight or painful at all. I feel like it tightens my pores quite well. You do need to keep using the cleanser to keep having the same tightening effect though. You only need a little bit to cleanse your entire face and neck. It rinses away well, but I often like to remove it with a damp washcloth for a more thorough cleanse.

Ingrediënten/ingredients: aqua, emulsifying wax NF (cetearyl alcohol & polysorbate 60), Skin+Earth organic apricot kernel oil (prunus armeniaca), Skin+Earth organic sunflower oil (helianthus annus), Skin+Earth organic hibiscus flower extract, Skin+Earth organic coconut oil (cocos nucifera), Skin+Earth organic avocado oil (persea gratissima), potassium oleate, potassium cocate, potassium citrate, palm free vegetable glycerin, palm stearic acid, xanthan gum, potassium palm kernerlate, palm kernel, silk peptide protein, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin.

 


ALOE VERA + WITCH HAZEL TONER | £19,99 (approx. €23,00) |
 Buy here
De Aloe Vera + Witch Hazel Toner is verkrijgbaar in de Skin Revival Kit, maar kan ook los gekocht worden (wat ik deed). Het is verpakt in een soortgelijk flesje als de cleanser, maar met een spraypompje. Door zijn ingrediënten (zie hieronder) is de toner verfrissend, en zou hij goed tegen onzuiverheden moeten helpen. Hij herstelt de pH waarden van de huid en helpt je poriën te verkleinen. Perfect voor iemand met grote poriën, zoals ik. Al helemaal in combinatie met de cleanser.

The Aloe Vera + Witch Hazel Toner is available in the Skin Revival Kit, but can also be bought individually (which I did). It’s packaged in a similar bottle as the cleanser, but with a spray nozzle instead of a pump. Because of its ingredients (listed below) the toner has refreshing and acne fighting properties. It balances the skin’s pH levels and helps to shrink your pores. Perfect for someone with large pores, like me. Especially in combination with the cleanser.
P1100446

Het eerste wat ik opmerkte aan deze toner is hoe fijn de spray is! Hiervoor gebruikte ik de Lush spray toners, maar die hadden nogal ”harde” sprays, zo erg zelfs dat ik ze nadat ik ze gesprayd had met mijn handen in moest deppen om ze te helpen absorberen. Van de Skin + Earth toner heb ik wat meer sprays nodig – zo’n vijf – voor mijn hele gezicht en nek, maar ik hoef het niet in te deppen want hij absorbeert supersnel! Hij laat mijn huid zacht aanvoelen, dus niet strak zoals sommige toners dat doen. Wat betreft het ”anti-onzuiverheden effect” zie ik niet veel verschil, maar qua porie-verkleinende eigenschappen helpt het wel een beetje.

The first thing I noticed about this toner is how fine the mist is! Before this I used to use the Lush spray toners, but those had pretty ”violent” sprays, so much so that after spraying them on I had to pat them in with my hands to help absorbtion. Of the Skin + Earth toner I need more sprays – about five – to cover my face and neck, but I don’t have to pat it in as it absorbs super quickly! It makes my skin feel soft and doesn’t make it feel tight like some toners do. Blemish fighting wise I haven’t noticed much of a difference, but pore tightening wise I do feel like it helps a bit.

Ingrediënten/ingredients: Skin+Earth organic aloe vera leaf juice, citrus grandis, phenoxyenthancol, Skin+Earth organic witch hazel.
P1100458-001.JPG

Even samengevat zou ik deze producten dus aanraden. Ze hebben niet veel aan mijn onzuiverheden veranderd, maar ik heb er ook geen rare reacties op gehad, dus dat is een plus. Deze producten helpen mijn poriën wat te verkleinen, en nog belangrijker (voor mij) ze drogen mijn huid niet uit en laten het zacht aanvoelen.
Hopelijk vond je mijn review behulpzaam, en leuk om te lezen! Hebben jullie wel eens iets van Skin + Earth of een ander indie huidverzorgingsmerk geprobeerd?

So, in short, I would recommend both these products. They didn’t change a lot about my blemishes, but I haven’t had any weird reactions either, so that’s a plus. These products do tighten my pores a bit, and most importantly (for me at least) they don’t dry out my skin and make it feel soft and a bit more plump.
Hopefully you enjoyed reading this review! Have you ever tried something from Skin + Earth or another indie skincare brand?


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Skincare Journey part VI | I went to a beautician, holy sh*t!
Review | Mixa Crème Apaisante Pro-Tolérance & Eau Micellaire Physiologique
Review | L’Oréal Pure-Clay Exfoliate & Refine Cleanser

Advertisements

2 thoughts on “Review | Skin + Earth Apricot + Coconut Cleanser & Aloe Vera + Witch Hazel Toner

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s