Review | Hema Longlasting Nailpolish in Sassy Scarlet, Spicy Grey & silver glitter topcoat

De review van vandaag is niet heel interessant voor mensen buiten Nederland en België, sorry! (Alhoewel er geloof ik wel een paar Hema winkels in het buitenland zijn.) Een tijdje terug vernieuwde Hema hun hele nagellak lijn en brachten ze een heleboel nieuwe kleuren uit. Ik ga twee van die kleuren en een glitter topcoat voor jullie reviewen! Meer weten? Lees dan verder!

Today’s review isn’t very interesting for those living outside the Netherlands and Belgium, sorry! (Although I believe there’s a couple of Hema stores abroad here and there.) A while back Hema renewed their entire nail polish range and brought out a bunch of new colours. I’m going to review two colours and a glitter topcoat for you guys! Want to know more? Read on!
P1100381-001

212 SASSY SCARLET | €2,50
Met een klassieke rood zit je nooit verkeerd! ”Sassy Scarlet” is een mooie neutrale rode kleur – misschien ietsjes richting de koelere kant – die perfect is voor elke dag én voor feestjes. Hij dekt in twee laagjes. Gedragen met een base- en topcoat blijft hij zonder te chippen zo’n vijf dagen zitten (Hema heeft trouwens ook een eigen basecoat en topcoat, maar die heb ik nog niet geprobeerd). Niet de meest longlasting nagellak die ik ooit geprobeerd heb, maar ook zeker niet de slechtste.

You can’t go wrong with a classic red! ”Sassy Scarlet” is a gorgeous neutral red – maybe a hint on the cooler side – that’s perfect for both everyday wear and parties. It’s opaque in two coats. When worn with a base- and top coat it stays on without chipping for about five days (Hema has their own base coat and top coat as well, but I haven’t tried those yet). Not the most long lasting polish I’ve ever tried, but definitely not bad either.
P1060263-001

406 SPICY GREY | €2,50
Dit is denk ik mijn favoriet van de drie nagellakken! ”Spicy Grey” is een superdonkere grijze kleur met een heel klein beetje groen erin. Hij dekt bijna perfect met één laagje, maar in de foto draag ik twee laagjes, voor het geval dat. Met een base- en topcoat blijft hij zonder chippen zo’n vier dagen zitten. Iets korter dan ”Sassy Scarlet” dus, maar dat kan ook komen doordat dit een hele donkere kleur is. Daardoor zie je beschadigingen al snel.

This is probably my favourite out of the three polishes! ”Spicy Grey” is a super dark grey colour that seems to have a hint of green in it. It’s almost a one coater, but in the picture I’m wearing two coats, just in case. With a base- and top coat it stays on without chipping for about four days. So a bit shorter than ”Sassy Scarlet”, but that might also be because the colour is very dark. That way you can see any chipping super easily.
P1100374-001.JPG

SILVER GLITTER TOP COAT | €3,00
Deze topcoat heeft (net zoals de andere Hema topcoats) geen naam of nummer. Lekker onhandig! Het is een chunky topcoat met zilverkleurige glitters. Hema heeft ook een chunky goudkleurige glitter topcoat, een zilveren microglitter topcoat, en een holografische microglitter topcoat in het assortiment. Deze ziet er heel tof uit, maar je hebt minstens twee laagjes nodig om veel van de glitters op je nagel te krijgen. Gedragen met een kleurloze topcoat er overheen blijft hij supergoed zitten! Minstens zeven dagen! In de foto draag ik twee laagjes van de topcoat bovenop één laagje ”Spicy Grey”.

Annoyingly this top coat (like the other Hema top coats) doesn’t have a name or number. It’s one of the chunkier top coats that has silver glitters. Hema also do a chunky gold glitter top coat, a silver microglitter top coat, and a holographic microglitter top coat. This one looks awesome, but you definitely need at least two coats to get a lot of the glitter onto your nails. When worn with a clear top coat on top it stays on super well! At least seven days! In the picture I’m wearing two coats of the glitter top coat on top of one coat of ”Spicy Grey”.
P1100087-001

Al met al vind ik de Hema nagellakken goede lakjes, vooral als je de superbetaalbare prijs meetelt. Het zijn niet de meest longlasting nagellakken die er bestaan, en ze hebben (op mijn nagels) zeker een base- en topcoat nodig, maar toch vind ik ze fijn en het kleurassortiment is geweldig! Hebben jullie de ”nieuwe” Hema nagellakken geprobeerd? Welke is je favoriet?

All in all I think the Hema nail polishes are good polishes, especially considering the super affordable price tag. They might not be the most long lasting polishes out there, and (on me) they definitely need a base- and top coat, but still I really like them and the colour range is amazing! Have you tried any of the new(ish) Hema nail polishes? Which one’s your favourite?


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Review | Catrice ICONails Gel Lacquers
Review | Four Kiko Nail Lacquers
Review | Barry M (Matte) Nail Paint

Advertisements

7 thoughts on “Review | Hema Longlasting Nailpolish in Sassy Scarlet, Spicy Grey & silver glitter topcoat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s