Review | Aussie Wash + Blow In A Can Boost Me Up! Dry Shampoo

Ik ben nog altijd op zoek naar die ene geweldige droogshampoo die mijn haar er fris gewassen uit laat zien en een flinke volume boost aan mijn haaraanzet geeft. Als je deze post gelezen hebt, weet je dat ik al behoorlijk wat betaalbare droogshampoos geprobeerd heb, maar met deze van Aussie was ik nog niet bekend. Blijkbaar vervangt deze droogshampoo de ”Aussome Volume” droogshampoo – wat trouwens één van de betere droogshampoos was die ik heb geprobeerd. Vind ik de ”verbeterde” versie nog beter? Lees verder!

I’m forever looking for that one amazing dry shampoo that’ll make my hair look freshly washed and give a good old volume boost to my roots. If you’ve read this post, you know that I’ve already tried a bunch of different afforable dry shampoos, but this one by Aussie was a new one for me. Apparently it replaced the ”Aussome Volume” dry shampoo – which was actually one of the better dry shampoos I’ve tried. Do I like this ”upgraded” version even more? Continue reading!
P1100281

THE DEETS
De ”Aussome Volume” droogshampoo kostte €5,99. Blijkbaar vonden ze de upgrade het perfecte excuus om de prijs omhoog te gooien, want de Wash + Blow In A Can droogshampoos kosten €7,05! Er zijn twee verschillende soorten: deze, genaamd ”Boost Me Up!”, en één genaamd ”Kool Kiwi Berry”, wat gewoon een verfrissende droogshampoo is die een klein beetje volume geeft. Degene die ik vandaag review claimt niet alleen je haaraanzet te verfrissen, maar ook je haar een enorme volume boost te geven. De geur is oké, fruitig en niet te sterk, dus hij blijft niet de hele dag hangen.

The ”Aussome Volume” shampoo cost €5,99. Apparently they thought that this upgrade was the perfect excuse to hike up the price, because the Wash + Blow In A Can dry shampoos cost €7,05! There’s two different kinds: this one, called ”Boost Me Up!”, and one called ”Kool Kiwi Berry”, which is basically just a refreshing dry shampoo that gives a bit of volume. The one I’m reviewing today claims to not only refresh your roots, but also give your hair a mega volume boost. Its scent is OK, fruity and not too strong, so it doesn’t linger all day.
P1100288.JPG

DOES IT WORK?
Ik heb deze droogshampoo zowel op een beetje vettig haar, als op zéér vet haar uitgeprobeerd, om te kijken hoe goed zijn ”vet absorberende” krachten zijn. Op enigszins vet haar werkt de droogshampoo vrij goed. Hij laat het haar er frisser uitzien, en geeft een beetje volume. Ik zou het echter geen ”volume boost” noemen, en het beetje volume dat de droogshampoo geeft, blijft maar eventjes zichtbaar.

I’ve tried this dry shampoo on both slightly greasy hair and very greasy hair, just to see how good its ”sucking up grease” powers are. On slightly greasy hair the dry shampoo works quite well. It sucks up the greasiness nicely, and gives a bit of volume. However, I wouldn’t call it a ”volume boost”, and the volume that it does give only lasts for a little while.
P1100286-001.JPG

Op zeer vet haar werkt de droogshampoo maar matig. Het absorbeert de vettigheid redelijk goed, maar ik heb het idee dat mijn haar er na verloop van tijd weer wat vettig uit gaat zien – maakt niet uit hoelang ik de droogshampoo in laat trekken voordat ik het in masseer. Hij geeft niet genoeg volume om tegen de zwaarte die de vettigheid mijn haar geeft op te kunnen. Een positief puntje: hij laat (bij mij) geen witte waas achter.

On very greasy hair the dry shampoo works so-so. It sucks up grease reasonably well, but I feel like after a while my hair starts to look quite greasy again – no matter how long I let the dry shampoo absorb before rubbing it in. It isn’t volumising enough to ”beat” the heaviness of my hair, caused by greasiness. On a positive note: it doesn’t leave behind a white cast (on me).

Ingrediënten/ingredients: alcohol denat., butane, propane, isobutane, tapioca starch, aqua, silica, polymethylsilsesquioxane, parfum, benzyl salicylate, eugenol, hexyl cinnamal, simmondsia chinesis seed oil, linalool, citronellol, amyl cinnamal, limonene, hydroxycitronellal, geraniol, alpha-isomethyl ionone.
P1100260.JPG

Naar mijn mening is deze droogshampoo niet veel beter of slechter dan de ”Aussome Volume” droogshampoo, alhoewel ik de oude formule denk ik net wat fijner vind omdat die vettigheid beter absorbeerde. Als je geen droogshampoo nodig hebt die enorme hoeveelheden vet op moet ”zuigen”, dan is deze misschien iets voor jou. Maar als je een intense droogshampoo wilt die alles absorbeert en je haar een extreme volume boost geeft, zou ik deze overslaan. Heb jij deze droogshampoo geprobeerd? Wat is jouw mening?

In my opinion this dry shampoo isn’t much better or worse than the ”Aussome Volume” one, though I think I might like the old formulation a bit more because I feel like it absorbed oils a bit better. If you don’t need a dry shampoo that sucks up huge amounts of greasiness, this one might be one to look into. But if you want an intense one that sucks up everything and gives extreme amounts of volume, I’d skip this one. Have you tried this dry shampoo? What were your thoughts?


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Monday Musthave | Kruidvat Beauty Essentials Eyelash Curler
Review | NYX Matte Liquid Liner
Beauty Battle | Lush Tea Tree Water vs Breath Of Fresh Air

Puck van Rooij

One thought on “Review | Aussie Wash + Blow In A Can Boost Me Up! Dry Shampoo

  1. Jammer dat de doeltreffendheid vrij beperkt is, maar wel super dat die geen witte waas achterlaat! Leuke review, bedankt om het te delen :-)

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s