Let’s get organised | How I store my makeup

Op deze blog deel ik veel make-upproducten met jullie, maar waar berg ik die allemaal op? Ik vind het interessant om de make-up storage posts van andere bloggers te lezen, dus het leek me een leuk idee om mijn ”make-up opberg methode” met jullie te delen. Alhoewel het niks speciaal is, en ik absoluut niet genoeg make-up heb om een hele kamer te vullen. Maar toch heb ik redelijk wat make-up (ik schrijf deze post trouwens voordat ik een clear out doe). Anyway, let’s get into it!

On this blog I share makeup products all the time, but how do I store all that stuff? I really like reading other people’s makeup storage posts, so I thought it’d be fun to share my makeup storage with you guys. Even though it’s nothing really special, and I definitely don’t have enough makeup to fill an entire room. I still have a pretty big amount though (mind you, I’m doing this post before doing a makeup clear out). Anyway, let’s get into it!
P1100335-001

BULLET LIPSTICKS & SINGLE EYESHADOWS
Het grootste gedeelte van mijn make-up bevindt zich in mijn bureaulade, maar mijn gewone lipsticks, losse oogschaduws, en grotere palettes berg ik op in mijn Ikea Alex ladekastje – lekker origineel, I know, maar het is gewoon een feit dat de Alex-lijn perfect is voor het opbergen van (beauty) spullen! Al mijn lipsticks zitten in een organiser van acryl die ik op eBay kocht. Ik kan niet meer precies dezelfde vinden (heb hier een soortgelijke gelinkt), wat jammer is want hij is heel fijn. Hij is wat hoger dan de meeste organisers, dus lipsticks met een gekke bovenkant (zoals die van MAC of Rimmel) kunnen er ondersteboven in staan zonder teveel heen en weer te bewegen, en de gaten zijn groot genoeg voor lipstick verpakkingen zoals die van Kat Von D.

The main bulk of my makeup is stored in my desk, but my bullet lipsticks, single shadows, and bigger palettes are stored in my Ikea Alex drawers – I know, how original right? But the fact is, the Alex line is just perfect to store (beauty) stuff! I store my bullet lipsticks in an acrylic lipstick organiser I got from eBay. I can’t find the exact one I got (linked a similar one here), which is a pity because it works very well. It’s a bit higher than most organisers, so lipsticks with an oddly shaped top (like MAC or Rimmel ones) can stand upside down without moving around too much, and the holes are big enough for lipstick bullets like those by Kat Von D.
P1100326
P1100328-001.JPG

Ik heb niet zo heel veel losse oogschaduws, dus ik heb ze allemaal in een klein doosje van de Ikea Godmorgon set weten te proppen. Het is te hoog om in de bovenste lade te passen, dus ik berg het op in de derde lade met nog wat andere beauty spullen. Mijn twee grotere palettes (Shade+Light Eye van Kat Von D, en In The Buff van W7) berg ik op in dezelfde lade als mijn lipsticks, en in diezelfde lade liggen ook een paar make-up tasjes en dergelijke.

I don’t have that many single eyeshadows, so I managed to (kind of) fit them in a small box from the Ikea Godmorgon set. It’s too high to fit in the top drawer, so I store it in the third drawer with some other beauty stuff. My two bigger palettes (Shade+Light Eye by Kat Von D, and In The Buff by W7) are stored in the same drawers as my bullet lipsticks, and there are also a couple of makeup bags etc in there.
P1100321

THE REST (including brushes & smaller palettes)
Zo ongeveer al mijn andere make-up en make-upgerelateerde dingen bevinden zich op en in mijn bureau – die ook van de Ikea Alex lijn is. Op mijn bureau is mijn parfum ”collectie” te vinden op een goudkleurig dienblad van H&M Home (soortgelijke hier). Mijn make-upkwasten en make-upspons wonen in een whiskey glas van Ikea lol. Ik heb een paar van mijn primers en foundations op mijn vensterbank gezet, op een klein schaaltje van Ikea (soortgelijke hier). Het kleine potje met mijn wattenschijfjes is van Räder. Ik ben helemaal vergeten mijn spiegel te fotograferen, maar heb hem hier gelinkt.

Basically all of my other makeup and makeup related stuff is stored in or around my desk – which is also from the Ikea Alex line. On the desk, my perfume ”collection” can be found on a gold coloured tray by H&M Home (similar here). My makeup brushes and makeup sponge live in a whiskey glass by Ikea lol. I put some of my primers and foundations that can stand up on my window sill, on a little tray by Ikea (similar here). The little jar for my cotton rounds is by Räder. I totally forgot to photograph my mirror, but I linked it here.
P1100341
P1100333.JPG

Al mijn andere make-up (op een paar dingen die door het huis verspreid liggen na) woont in een Stödja bestekbak van Ikea. Die past heel goed in mijn linker bureaulade en houdt aan de zijkant wat ruimte over voor een paar kleine palettes. Aan de linkerkant van de bestekbak zijn onder anderen oogproducten, lipproducten die geen gewone lipsticks zijn, en de dingen die ik op een semi-dagelijkse basis gebruik, zoals een wimperkruller en mijn favoriete mascara van dit moment te vinden. Aan de rechterkant liggen baseproducten zoals concealers en correctors, en dingen zoals blushes, highlighters etc.

All of my other makeup (apart from some bits that I can’t find because they’re spread around the house) lives in a Stödja cutlery tray by Ikea. It fits very well in the left drawer of my desk and leaves some room for a couple of smaller pallets on the side. On the left side of the tray there’s eye products, lip products that aren’t bullet lipsticks, and the stuff I use semi-daily, like eyelash curlers and my favourite mascara of the moment. On the right there’s face products like concealers and correctors, and things like blushes, highlighters etc.
P1100339
P1100338

Bedankt voor het lezen! Hebben jullie veel make-up? Wat gebruiken jullie om het op te bergen?

Thanks for reading! Do you have a lot of makeup? And what do you use to store it?


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Skincare Journey part VI | I went to a beautician, holy sh*t!
How much is my face worth? | Daily makeup autumn 2017
Beauty Battle | Catrice vs Essence Camouflage Concealers

Puck van Rooij

2 thoughts on “Let’s get organised | How I store my makeup

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s