Skincare Journey part V | New In: Skin + Earth Natural Skincare

In Skincare Journey part IV vertelde ik jullie dat ik mijn huidverzorgingsroutine compleet overhoop wilde gooien, en alleen maar producten van één merk wilde gaan gebruiken (voor zover mogelijk). Het liefst van een zo natuurlijk mogelijk merk, dat ook dierproefvrij is. Eén van de opties die ik in die post noemde is het merk Skin + Earth. Ongeveer een week geleden besloot ik het erop te wagen en een aantal van hun producten te bestellen. Wil je weten wat ik gekocht heb? Lees dan verder!

In Skincare Journey part IV I told you guys that I wanted to completely change up my skincare routine, and only start using products from one brand (as far as possible anyway). Preferably a brand that’s as natural as possible, and cruelty free. One of the options I mentioned in that post is the brand Skin + Earth. A little over a week ago I decided to take the plunge and invest in a bunch of their products. Want to know what I got? Keep on reading!
P1090887

Skin + Earth is een Brits indie merk (voor zover ik weet). Ze gebruiken veel natuurlijke ingrediënten in hun producten, en zijn dierproefvrij en vegan. Ik kwam ze tegen op Instagram, en ik was meteen geïnteresseerd. Op het moment dat ik ze ”ontdekte”, waren een paar van de producten die ik wilde kopen uitverkocht. Het duurde even voordat ze terug op voorraad waren – waarschijnlijk omdat ze een indie merk zijn en dus veel zelf moeten doen. Nadat alles weer op voorraad was, had ik wat moeilijkheden met het bestellen (wat niet hun fout was overigens). Ik heb een paar keer contact met ze gehad, en ze waren super behulpzaam, dus dat is een plus!

Skin + Earth is a British indie brand (as far as I know). They use a bunch of natural ingredients in their products, and are cruelty free and vegan. I came across them on Instagram one day, and was immediately interested. At the time I ”discovered” them, some of the things I wanted were out of stock. It took a while for the products to come back in stock – probably because they’re an indie brand and have to do a lot of stuff themselves. After they restocked I had some difficulty ordering (which wasn’t their fault by the way). I’ve been in contact with them a couple of times, and they were super helpful, so that’s a plus!
P1090917-001
P1090924

STARTER KIT | Buy here
Het leek me een goed idee om hun Starter Kit te kopen, omdat het drie producten bevat die ik wilde kopen, maar met een beetje korting. De Starter Kit bevat:
Apricot + Coconut Cleanser And Facewash: deze cleanser helpt huidjes met onzuiverheden en grove poriën. Twee dingen die zeker van toepassing zijn op mijn huid. Hij bevat onder andere hibiscus bloemen extract.
Black Clay + Liquorice Face Mask: dit is een diep porie-zuiverend masker, maar het claimt tegelijkertijd verzachtend te zijn. Interessant, want veel porie-zuiverende maskers laten je huid zo strak en droog aanvoelen.
Coffee + Coconut Anti-Ageing Moisturiser: ik ben bijna midden twintig, dus een anti-verouderingscrème is geen overbodige luxe. Hij heeft een zonnefactor van 25, wat heel goed is. Ook bevat hij koffie extracten die je een stralende huid geven.

Their Starter Kit seemed like a good place to start (lol), as it contains three of the products I wanted, but with a bit of a discount. The Starter Kit contains:
Apricot + Coconut Cleanser And Facewash: this is a cleanser that targets blemish prone skin and skin with enlarged pores. Two things that definitely apply to my skin. It contains hibiscus flower extract, among other things.
Black Clay + Liquorice Face Mask: this is a deep pore cleansing mask, but it claims to be soothing at the same time. Quite intriguing, because a lot of pore cleansing masks can make your skin feel very tight and dry.
Coffee + Coconut Anti-Ageing Moisturiser: I’m coming up to my mid-twenties, so an anti-ageing moisturiser isn’t out of place. It has an SPF of 25 which is really good. It contains coffee extracts to boost your skin’s radiance.
P1090894

ALOE VERA + AVOCADO EYE GEL | Buy here
Blijkbaar helpt deze ooggel niet alleen tegen fijne lijntjes en wallen, maar het zou ook donkere cirkels onder je ogen moeten verminderen. Ik denk niet dat hij mijn enorme donkere kringen weg gaat krijgen, maar hij leek me het proberen waard. Ik ben namelijk nog steeds op zoek naar de perfect oogcrème.

Apparently this eye gel doesn’t just help with fine lines and puffiness, but it’s also supposed to erase dark undereye circles. I can’t imagine this gel getting rid of my hereditary dark circles, but I thought it was worth a try. After all, I’m still looking for the perfect eye cream.
P1090904

ALOE VERA + WITCH HAZEL TONER |  Buy here
Deze toner helpt de pH waarden van je huid in balans te brengen, en helpt tegen onzuiverheden en grove poriën door de toverhazelaar die erin zit. Hij zou er ook voor moeten zorgen dat je huid gehydrateerd blijft, dus ik hoop dat het niet het soort toner is die je huid heel droog en strak aan laat voelen. We gaan het zien!

This toner helps to balance out your skin’s pH, and fights blemishes and enlarged pores because of the added witch hazel. It’s also supposed to ”lock in moisture”, so I’m hoping it isn’t the kind of toner that makes your skin feel super dry and tight. We’ll see!
P1090905.JPG

BLACK CHARCOAL + LIQUORICE FACE SCRUB | Buy here
Deze scrub zou diepreinigend moeten zijn, en zachtjes moeten exfoliëren. Ik ben benieuwd hoe zacht hij is, en of ik hem meerdere keren per week kan gebruiken, of dat dat te intens zal zijn. Hij bevat onder andere zwarte houtskool en puimsteen, wat een beetje eng klinkt haha!

This scrub is supposed to be deep cleansing and gently exfoliating. I’m curious how gentle it is, and if I can use it multiple times a week, or if it’s too abrasive for that. It contains black charcoal and pumice stone among other things, which sounds kind of scary haha!
P1090907

Dus dat is alles wat ik besteld heb! Natuurlijk ga ik proberen om alles in de toekomst te reviewen, en jullie te blijven updaten over mijn huid! Gebruiken jullie wel eens huidverzorgingsproducten van indie merken? En zo ja, wat is je favoriete merk?

So that’s everything I ordered! Of course I’m going to try my best to review everything in the future and keep you guys updated on my skin! Do you guys use skincare products by indie brands? And if so, what’s your favourite indie skincare brand?


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Beauty Battle | Lush Tea Tree Water vs Breath Of Fresh Air
Review | Mixa Crème Riche Apaisante Pro-Tolérance & Eau Micellaire Physiologique
Review | L’Oréal Pure-Clay Exfoliate & Refine Cleanser

Advertisements

2 thoughts on “Skincare Journey part V | New In: Skin + Earth Natural Skincare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s