Review | NYX Matte Liquid Liner

Het is weer tijd voor een review! Ik ben nog steeds op zoek naar mijn ideale zwarte vloeibare eyeliner – het liefst met een matte finish. Vooral sinds de Schwing liner van theBalm een beetje tegenviel. Dus toen ik langs een NYX stand kwam in de Monoprix in Troyes, besloot ik de Matte Liquid Liner mee te nemen. Heb ik mijn perfecte vloeibare eyeliner gevonden? Lees verder voor meer!

It’s time for another review! I’m still looking for my ideal black liquid eyeliner – preferably with a matte finish. Especially since the Schwing liner by theBalm didn’t tick all the boxes for me. So when I came across a NYX stand in the Monoprix in Troyes, I decided to pick up their Matte Liquid Liner. Have I found my perfect liquid eyeliner? Read on for more!
P1090762
P1090755-002

Packaging, price & availability
De liner komt in een vrij standaard vloeibare eyeliner verpakking. De verpakking is simpel en zonder tierlantijntjes, zoals de meeste verpakkingen van NYX. Ik betaalde €6,90 voor de liner, maar blijkbaar heeft hij verschillende prijzen in verschillende winkels en landen. De liner is vrij makkelijk te krijgen. In Nederland kun je hem bijvoorbeeld vinden op Douglas’ website.

The liner comes in your average liquid eyeliner packaging. It’s quite simple and straightforward, like most of NYX’s packaging. I paid €6,90 for the liner, but apparently the price is a bit different in different stores and countries. The liner is quite readily availably. In the Netherlands it can be found on Douglas’ website for example.
P1090773-001P1090775

Application & formula
De liner heeft een superdun kwastje als applicator. Dit maakt het aanbrengen redelijk precies en makkelijk (tenzij je, net zoals ik, nogal onhandig bent). Hij heeft een zeer waterige substantie die er even over doet om volledig op te drogen, maar wanneer hij opgedroogd is, is hij supermat. Bijna té mat, want op sommige plekjes kan het er een beetje uitzien alsof de liner elk moment gaat afbrokkelen – gelukkig gebeurt dit niet. De formule zou waterproof moeten zijn, maar vooral wanneer hij nog niet helemaal gedroogd is, is hij makkelijk te verwijderen met een vochtig doekje. Naar mijn idee is hij zelfs wanneer hij droog is niet 100% waterproof, maar hij blijft goed zitten zonder te vlekken.

The liner has a very thin brush tip. It makes application quite precise and easy (unless you’re clumsy like me). It has a very watery formula that takes a while to dry, but when it dries it definitely dries super matte. It almost dries too matte though, because in some places it can look a bit like the liner is cracking and will peel off – luckily this doesn’t happen. The formula is supposed to be waterproof, but especially when it hasn’t completely dried yet, it’s easily removed with something like a wet wipe. I feel like even when the liner has completely set it’s still not 100% waterproof, but it stays on well without smudging.
P1090812-001
P1090826-001

Final verdict
Ik denk niet dat dit mijn ultieme, perfecte eyeliner is, maar ik vind hem best fijn. Hij vlekt sowieso een stuk minder dan de Schwing eyeliner van theBalm, dus ik merk dat ik vaker voor deze liner kies dan voor de theBalm liner. Zoals ik al zei kan de NYX liner er na een tijdje wat droog en ”gebarsten” uitzien, maar zolang de liner blijft zitten vind ik dat niet zo erg. Als je op zoek bent naar een betaalbare en smudge proof eyeliner, raad ik deze aan. Hebben jullie deze liner geprobeerd? Wat is je favoriete matte eyeliner?

I wouldn’t say this is my ultimate perfect eyeliner, but I quite like it. It’s definitely a lot more smudge proof than the Schwing eyeliner by theBalm, so I’ve noticed that I usually grab this one over the theBalm one. Like I said the NYX liner can look a bit dry and cracked after a while, but as long as the liner stays on I’m OK with that. If you’re looking for an affordable and smudge proof eyeliner I’d recommend this one. Have you guys tried this liner? What’s your favourite matte eyeliner?


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Haul | Beauty stuff I bought in France
Review | Kiko Unforgettable Waterproof Mascara
Review | Essence The Velvets & 2in1 Eyeshadow&Liner

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s