Beauty Battle | Lush Tea Tree Water vs Breath Of Fresh Air

Ik heb de Tea Tree Water toner van Lush een hele tijd gebruikt, maar toen die op raakte besloot ik voor de afwisseling eens de Breath Of Fresh Air toner te kopen. Het leek me leuk (en misschien ook handig voor jullie) om de twee vandaag te vergelijken. Welke vind ik het fijnst in gebruik? Of vind ik ze allebei even fijn? Read on to find out!

I’ve been using the Tea Tree Water toner by Lush for a while, but when I recently ran out of it I decided to change it up a bit and go for the Breath Of Fresh Air toner instead. I thought it’d be fun (and possibly convenient for you guys) to compare the two for you today. Which one do I like best? Or do I like them both equally? Read on to find out!
P1090778-002
P1090825-002

TEA TREE WATER | €6,95 for 100g / €13,25 for 250g
Lush Tea Tree Water was één van de eerste toners die ik ooit probeerde. Hij bevat onder andere tea tree water (duh..) en grapefruit water. Ik kocht eerst het kleinere flesje, en ”investeerde” later in de grotere fles – waar ik overigens superlang mee gedaan heb, want je hebt maar zo’n vijf sprays nodig voor je hele gezicht en nek. De belangrijkste reden waarom ik de Tea Tree Water toner kocht was voor zijn antibacteriële eigenschappen. Hij zou goed moeten zijn voor mensen met een onzuivere huid en verstopte poriën, twee dingen die zeker op mij van toepassing zijn.

Lush Tea Tree Water was one of the first toners I ever tried. It contains tea tree water (well, duh..) and grapefruit water among other things. I bought a small bottle first, and later ”invested” in a larger bottle – which lasted forever by the way, because you only need about five sprays to cover your entire face and neck. The main reason I bought the Tea Tree Water toner was because of its antibacterial properties. It’s supposed to be good for people with blemish prone skin and clogged pores, two things that definitely apply to me.
P1090782-003

De manier waarop ik beide toners gebruik, is door ze direct op mijn gezicht te sprayen, en ze vervolgens met mijn handen in de ”deppen”. Maar je kunt ze natuurlijk ook op een wattenschijfje sprayen en het daarmee aanbrengen. Dingen die ik fijn vind aan de Tea Tree Water toner zijn zijn kalmerende geur, en het feit dat hij mijn huid niet heel droog en trekkerig maakt. Tijdens de (lange) tijd dat ik deze toner gebruikte, zag ik echter weinig verschil in mijn huid op het gebied van onzuiverheden en verstopte/zichtbare poriën.

The way I like to use both these toners is by spraying them directly on my face, and patting them in with my hands. But of course you can also spray them on a cotton pad and apply them that way. Things I really like about the Tea Tree Water toner are its calming scent, and the fact that it doesn’t make my skin feel very dry and tight. However, during the (long) time I used this toner, I didn’t see much difference in my skin when it comes to blemishes and clogged/visible pores.
P1090786-002.JPG

BREATH OF FRESH AIR | €6,95 for 100g / €13,25 for 250g

Omdat ik een beetje teleurgesteld was door de porie-verkleinende eigenschappen van de Tea Tree Water toner, besloot ik de Breath Of Fresh Air toner te proberen, want die zou adstringerende eigenschappen moeten te hebben door de patchouli essentiële olie die erin zit. Hij bevat onder andere ook vers zeewater en fair trade aloë vera gel. Ik vind de geur van deze toner lang niet zo lekker als die van de Tea Tree Water toner, maar hij ruikt oké.

Because I was a bit disappointed with the Tea Tree Water’s pore tightening properties, I decided to try the Breath Of Fresh Air toner, which is supposed to have adstringent properties because of patchouli essential oil. It also contains fresh sea water and fair trade aloe vera gel, among other ingredients. I don’t like the scent that this one has nearly as much a the scent of the Tea Tree Water toner, but it smells OK.
P1090781-002.JPG

Het adstringerende effect is duidelijk, want hij maakt mijn huid een stuk trekkeriger dan de Tea Tree Water toner. Maar mijn huid voelt hier ook een stuk droger door, wat – als iemand met een droge huid zijnde – niet echt mijn ding is. Ik gebruik deze toner nu al een tijdje, zowel ‘s morgens als ‘s avonds, en persoonlijk zie ik weinig verschil in de grootte van mijn poriën en de strakheid van mijn huid.

The adstringent effect is definitely noticable, as this toner makes my skin feel a lot tighter than the Tea Tree Water toner does. However, it also makes my skin feel drier, which – as someone with dry skin – isn’t really my thing. I’ve been using it for a while now, both day and night, and I personally don’t see much difference in the size of my pores or the tightness of my skin.
P1090792-002

WHO’S WON?
Als ik er één zou moeten kiezen, zou ik denk ik voor de Tea Tree Water toner kiezen, want ik vind de geur daarvan lekker, en hij laat mijn huid niet zo trekkerig en droog aanvoelen. Geen van de twee toners doet veel voor mijn poriën of onzuiverheden, dus aan de hand daarvan kan ik niet echt een favoriet kiezen. Ik weet dat toners (meestal) geen magische watertjes zijn, maar ik ben nu wel op een punt waar ik wat meer van mijn toners verwacht dan alleen een klein beetje hydratatie. Echter, als je op zoek bent naar een betaalbare, simpele, verfrissende gezichtsspray, dan zouden de Lush toners een goede optie kunnen zijn. Hebben jullie de Lush toners geprobeerd?

If I have to pick one, I’d probably go with the Tea Tree Water, because I like its scent, and it doesn’t make my skin feel super tight or dry. Neither of the toners do much for my pores or blemishes though, so I can’t really pick a favourite based on that. I know that toners (usually) aren’t miracle waters, but I’m at a point now where I do expect a bit more from my toners than just hydrating my skin a bit. However, if you’re looking for an affordable, simple, refreshing facial spray, the Lush ones could be a nice option. Have you tried any of the Lush toners? 


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Review | Mixa Crème Riche Apaisante Pro-Tolérance & Eau Micellaire Physiologique
Review | Nip + Fab Glycolic Fix Serum & Night Pads Extreme
Skincare Journey | Part IV: a complete 180?

Advertisements

5 thoughts on “Beauty Battle | Lush Tea Tree Water vs Breath Of Fresh Air

  1. Jessica J.

    Grappig, ik ben om exact dezelfde reden overgestapt van Tea Tree Water naar Breath of Fresh Air. Ik merk wel dat TTW het beter doet op mijn vettere T-zone en inderdaad, de geur is lekkerder. BoFA is nu bijna op, maar ik denk dat ik opnieuw voor TTW ga. :-)

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s