Review | Mixa Crème Riche Apaisante Pro-Tolérance & Eau Micellaire Physiologique

Tijdens mijn vakantie in Frankrijk kwam ik een huidverzorgingsmerk genaamd Mixa tegen in de supermarkt. Ik had nog nooit van dit merk gehoord, maar zag dat ze zich speciaal richten op de gevoelige huid. Dit maakte me meteen geïnteresseerd want ik heb een vrij gevoelige huid. Ik besloot hun verzachtende crème voor de droge en intolerante huid te proberen, en hun micellair water voor de gevoelige en reactieve huid. Wil je weten wat ik ervan vond? Lees verder!

During my vacation in France I came across the skincare brand Mixa in the local supermarket. I had never heard of this brand, but I saw that they cater specially to sensitive skin. That immediately sparked my interest because I have pretty sensitive skin. I decided to try their soothing rich cream for dry and intolerant skin, and their micellar cleansing water for very sensitive and reactive skin. Want to know my thoughts? Read on!
P1090692-002

Voor zover ik kon vinden is Mixa een Frans merk dat voornamelijk in Frankrijk en België verkocht wordt, maar je kunt een aantal van hun producten ook in Nederland kopen via websites als 
Notino.nl en eBay (de producten zijn wel iets duurder via eBay, maar alsnog betaalbaar). Hun producten kosten zo ongeveer tussen de €4,00 en €10,00. Ze maken producten voor alle verschillende soorten gevoelige huid: vet, droog, de oudere huid etc.

As far as I could find the Mixa is a French brand that is mainly sold in France and Belgium, but you can also order some of their products in the Netherlands via websites like Notino.nl and eBay (the products are a bit pricier via eBay, but still affordable). Their products range from around €4,00 to €10,00 in price. They cater to all kinds of sensitive skin: oily, dry, aging etc.
P1090706-002

CRÈME RICHE APAISANTE PRO-TOLÉRANCE | €8,90 via Notino.nl
De naam van deze crème vertaalt zo ongeveer naar ”rijke, verzachtende crème voor de droge en intolerante huid”. Hij is hypoallergeen, bevat geen conservatoren, parfum of parabenen, en belooft een optimale tolerantie voor de drogen en gevoelige huid. De crème bevat onder andere glycerine (hydraterend) en shea butter (verzorgend). Hij kan gebruikt worden op het hele gezicht, inclusief rond de ogen. De crème is verpakt in een pompflesje zodat je niet met je vingers in een pot hoeft.

The name of this cream roughly translates to ”rich soothing cream for dry and intolerant skin”. It’s hypoallergenic, doesn’t contain conservators, perfume or parabens, and promises optimal tolerance for dry and sensitive skin. The cream contains glycerin (hydrating) and shea butter (nourishing) among other things. It can be used on the entire face including the eye area. It’s packaged in a bottle with a pump so you don’t have to dip your fingers in a jar.
P1090699-002
P1090709-002

Ik verwachtte dat de crème een stuk dikker zou zijn dan hij is. Hij is wel aan de dikkere kant, maar trekt snel en vrijwel volledig in. Dit is fijn als je geen superdroge huid hebt, maar als je dat wel hebt is de crème misschien niet ”beschermend” genoeg – vooral tijdens de koudere wintermaanden. De crème is geurloos, irriteert mijn huid niet, en verstopt mijn poriën niet. Hij is fijn in gebruik rond mijn ogen, maar ik heb het gevoel dat hij mijn huid/roodheid niet genoeg verzacht. Hij doet niks slechts met mijn huid, maar ook niks goeds.

I expected the cream to be a lot richer than it actually is. It’s on the thicker side, but it absorbs quickly and almost completely. This is nice if you don’t have super dry skin, but if you have, the cream might not be ”protecting” enough – especially during the cold winter months. The cream is scentless, and doesn’t break out my skin or clog my pores. It’s nice to use around the eyes, but I feel like it doesn’t soothe my skin/redness enough. It doesn’t do anything bad to my skin, but it doesn’t do anything good either.
P1090713-002.JPG


EAU MICELLAIRE PHYSIOLOGIQUE | €5,90 via Notino.nl
Dit micellaire water is speciaal gemaakt voor de zeer gevoelige en reactieve huid. Hij is hypoallergeen, bevat geen parabenen of alcohol, en komt in een verpakking van 400ml. Hij zou alle sporen van make-up moeten verwijderen en de huid moeten reinigen, zonder de gevoelige huid te irriteren. Het micellaire water heeft een lichte zoete, bijna vanille-achtige geur. Ondanks dat hij dus parfum bevat, irriteert hij mijn huid (en ogen) niet.

This micellar water is made specially for very sensitive and reactive skin. It’s hypoallergenic, doesn’t contain parabens or alcohol, and comes in a 400ml bottle. It’s supposed to remove all traces of makeup and cleanse the skin, without aggravating sensitive skin. The micellair water has a faint sweet, almost vanilla-ish scent. Even though it evidently does contain some perfume, it doesn’t irritate my skin (and eyes).
P1090698-002P1090718-002

Ik ben echter niet helemaal tevreden met zijn ”make-up verwijder eigenschappen”. Dit komt misschien doordat ik waterproof mascara gebruik, en geen enkel micellair water wat ik tot nu toe geprobeerd heb verwijderde mijn mascara volledig – zelfs wanneer ze claimden dit wel te doen. Hij verwijdert gezichtsmake-up goed genoeg, maar het maakt niet uit hoeveel ik mijn ogen ”scrub”, er blijven altijd een soort zwarte vlekken achter. Hij laat na gebruik ook een vrij plakkerig gevoel achter, dus ondanks dat je micellair water niet zou moeten hoeven afspoelen, heb ik wel het gevoel dat ik na deze gebruikt te hebben mijn gezicht moet wassen.

However, I’m not completely satisfied with its ”makeup removing properties”. This might be because I wear waterproof mascara, and no micellar water I’ve tried so far completely removes it – even when they claim they will. It removes face makeup well enough, but no matter how much I ”scrub” my eyes, there’s always some kind of black residue left under my eyes. It also leaves my face feeling quite sticky after use, and even though you shouldn’t have to rinse your face after using a micellar water, I definitely feel the need to wash my face after using this one.
P1090720-002

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik helaas niet echt onder de indruk van deze producten van Mixa. Ze deden helaas niet genoeg voor mij. Als je huidverzorgingsproducten zoekt die héél ”veilig” zijn, je huid niet irriteren, en verder dus niet veel voor je huid doen, zijn deze producten misschien een goede optie. Maar als je meer van je huidverzorging verwacht (bijvoorbeeld extra hydratatie, anti-onzuiverheden etc.) zou ik deze producten persoonlijk skippen.

Unfortunately I’m not really blown away by these products by Mixa, as you’ve read above. They just didn’t do enough for me. If you’re looking for skincare products that are very ”inoffensive”, don’t irritate your skin, and don’t do much else for you skin, these products might be a good option. But if you expect a little more from your skincare (like extra hydratation, anti blemish care etc.) I’d personally skip these products.


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Review | Nip + Fab Glycolic Fix Serum & Night Pads Extreme
Skincare Journey | Part III: shit, I’m going on vacation!
Skincare Journey | Part IV: a complete 180?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s