Review | Kat Von D Lock-It Concealer Crème

Zoals je misschien gezien hebt in deze post kocht ik een paar Kat Von D goodies (en nog een heleboel andere dingen) tijdens mijn vakantie in Frankrijk. Vandaag review ik de Lock-It Concealer Crème voor jullie. Benieuwd wat ik van deze populaire concealer vind? Lees verder!

As you might’ve seen in this post I bought a couple of Kat Von D goodies (among a bunch of other products) during my holiday in France. Today I’m reviewing the Lock-It Concealer Crème for you guys. Want to know what I think of this popular concealer? Read on!
P1080558

PRICE, AVAILABILITY & PACKAGING
De Lock-It Concealer Crème kost €26,00 per stuk, wat hem sowieso de duurste concealer die ik ooit gekocht heb maakt, dus it better be good haha! Hij is te koop in Sephora winkels, via de Amerikaanse Sephora website, de Franse Sephora website, en via Kat Von D Beauty’s site.
De verpakking is mooi naar mijn mening. Het tubetje is wat zwaarder dan die van de meeste andere concealers die ik geprobeerd heb, en heeft een strak design. Hij zit al een tijdje in mijn make-uptas en ik heb hem veel gebruikt, maar de print zit er nog steeds perfect op. Hij heeft een driehoekige sponsapplicator die iets schuin staat.

The Lock-It Concealer Crème costs €26,00 a tube, which is definitely the most I’ve ever paid for a concealer, so it better be good haha! It’s available in Sephora stores, via the U.S. Sephora website, the French Sephora website, and via Kat Von D Beauty’s site.
The packaging is very nice in my opinion. The tube is a bit heavier than that of most concealers I’ve used so far, and has a sleek design. It’s been in my makeup bag for quite some time now and I’ve used it a lot, and the print hasn’t rubbed off at all. It has a triangular doe foot applicator that’s slightly slanted.
P1080548P1080551

COLOURS & CLAIMS
Er zijn in totaal 21 kleuren verkrijgbaar, inclusief één die letterlijk wit is (genaamd ”White Out”) zodat je hem kunt mixen met concealers of foundations die te donker zijn. Uit online swatches bleek dat ik de kleur ”Light 5 Neutral” of de kleur ”Light 9 Neutral” nodig zou hebben. Gelukkig had ik de optie ze in de winkel te swatchen, en daaruit bleek dat ”Light 9 Neutral” de beste kleurmatch voor mij is. ”Light 5 Neutral” was een beetje te licht en te rozig voor mij.
Kat Von D Beauty’s website belooft een full coverage concealer die 24 uur blijft zitten. Ook claimt de concealer hydraterend te zijn door middel van zijn ”Hydra-Boost Complex”. Hij verstopt de poriën niet, en is dierproefvrij en vegan.

There are 21 colours available, including one that’s literally white (called ”White Out”) so you can mix it with concealers or foundations that are too dark. Judging from swatches online I was either going to need shade ”Light 5 Neutral” or ”Light 9 Neutral”. Luckily I was able to swatch them in store, and it turned out that ”Light 9 Neutral” was the best match for me. ”Light 5 Neutral” was a bit too light and pinkish for me.
Kat Von D Beauty’s website promises a full coverage concealer that stays put for 24 hours. It’s also supposed be hydrating because of its ”Hydra-Boost Complex”. It’s supposed to be noncomedogenic, and it’s cruelty free and vegan.

P1080555P1080557

HOW DID IT WORK FOR ME?
Over het algemeen vind ik deze concealer fijn. Zoals ik al zei kocht ik de kleur ”Light 9 Neutral”, en die matcht goed met mijn huid omdat hij iets meer naar het gelige leunt. Maar ik zou deze concealer niet ”full coverage” noemen. Hij bedekt onzuiverheden en donkere kringen redelijk goed, maar niet 100%. En zelfs met een paar laagjes bedekt hij grote rode puisten niet helemaal – niet bij mij in ieder geval.

Overall I got on quite well with this concealer. Like I said I got the colour ”Light 9 Neutral”, and it matches my skin very well because it leans a bit to the yellow side. I wouldn’t call this concealer ”full coverage” though. It covers blemishes and dark undereye circles quite well, but not 100%. Even after building it up, it won’t entirely cover up big red pimples – not in my experience at least.
P1080545-001

De formule is iets aan de droge kant, maar blendt alsnog prima. Hij blendt wat mooier met een spons dan met een kwast, want met een kwast kan hij er wat streperig uitzien als je hem op grotere oppervlaktes aanbrengt. Hij trekt een beetje in de lijntjes onder mijn ogen en op mijn oogleden als ik hem niet afpoeder. Maar als ik dat wel doe, blijft hij vrij goed zitten, zelfs tijdens het sporten (oftewel: zweten). Hij kan er wat poederig uitzien op mijn droge huid, maar niet zo erg dat het me irriteert.

The formula is a bit on the drier side, but still blends OK. It blends nicer with a sponge than with a brush, because with a brush it can look a bit stripey here and there if you apply it to larger areas. It creases a bit under my eyes and on my eyelids if I don’t set it with a powder. But when I set it, it stays on quite well, even during exercising (a.k.a. sweating). It can look a bit powdery on my dry skin, but not to the extent where it’s bothering me.

Ik ben best wel blij met deze concealer. Is hij €26,00 waard? Ik weet het niet zo goed, ik vind dat nog steeds veel geld. Maar ik zou wel serieus overwegen hem weer te kopen als deze tube op is. Hebben jullie de Lock-It Concealer Crème geprobeerd? Wat vonden jullie ervan?

I’m quite happy with this concealer. Is it worth €26,00? I don’t know, I still think that’s a lot of money. But I would definitely consider repurchasing this when I run out. Have you guys tried the Lock-It Concealer Crème? What are your thoughts?


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Beauty Battle | Catrice vs Essence Camouflage concealers
FOTD | An (almost) full face of new products
Review | Essence Camouflage 2in1 Make-up & Concealer

Advertisements

2 thoughts on “Review | Kat Von D Lock-It Concealer Crème

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s