Review | Kiko Unforgettable Waterproof Mascara

Zoals je misschien al zag in deze post kocht ik redelijk wat items bij de Kiko winkel in Troyes. Tussen deze dingen zat de Kiko Unforgettable Waterproof Mascara, want ik ben altijd op zoek naar een goede (waterproof) mascara. Voldeed hij aan mijn verwachtingen? Lees verder voor meer!

As you might’ve seen in this post I purchased a bunch of items at the Kiko store in Troyes. Among those items was the Kiko Unforgettable Waterproof Mascara, because I’m always on the hunt for a good (waterproof) mascara. Did it meet my expectations? Read on for more!
P1090474-001

Price, packaging & brush

Deze mascara kost €7,20 maar is nu in de sale op Kiko’s website voor €3,95! De verpakking bestaat uit een zilverkleurige tube die wat zwaarder lijkt dan de verpakking van de meeste van mijn mascara’s. Hij heeft zo’n gekromd borsteltje met borstelachtige haartjes (dus niet van plastic). Ik vind het kromme borsteltje niet zo’n probleem want hij is niet zo groot, dus is het makkelijker om er geen zooitje van de maken.

This mascara costs €7,20 but is now on sale on Kiko’s website for €3,95! The packaging consists of a sleek silver coloured tube that actually feels a bit heavier than the packaging of most of my other mascaras. It has one of those curved brushes with bristle-like hairs (so not plastic). I don’t mind the curved brush because it’s not very big, which makes it easier to not make a mess.
P1090476

Claims
Door het gekromde borsteltje zou de mascara je wimpers ”maximum curl” moeten geven. Ook zou hij longwearing moeten zijn en de wimpers moeten scheiden en definiëren zonder ze te verzwaren.

Because of the curved brush the mascara is supposed to give your lashes ”maximum curl”. It’s supposed to be longwearing and the brush is supposed to seperate the lashes and define them without weighing them down.
P1090484
P1090459-003

Did it work for me?
Persoonlijk vind ik wel dat hij al het bovenstaande doet. Behalve het ”maximum curl geven” dan denk ik, want geen enkele mascara krijgt het voor elkaar mijn wimpers te krullen. Maar als ik ze van tevoren krul, houdt deze mascara de krul er goed in. Hij is vrij waterproof en scheidt mijn wimpers goed. Ik kan er meerdere laagjes van aanbrengen zonder dat mijn wimpers klonterig of plakkerig worden. Voor mij had het gekromde borsteltje wel een beetje een learning curve maar toen ik het eenmaal doorhad, werkte het best goed. Zoals de meeste waterproof mascara’s is het een beetje een bitch om te verwijderen, maar als je een goede olie- of balm reiniger gebruikt gaat het verwijderen best prima.

Personally I feel like it does all of the above. Except the ”gives maximum curl” part I guess, because no mascara ever curls my lashes. However when I curl them beforehand this mascara holds the curl well. It’s pretty waterproof and seperates my lashes nicely. I can apply multiple layers without getting super clumpy or stuck-together lashes. To me the curved brush had a bit of a learning curve (pun intended) but once I got the hang of it, it actually worked quite well. Like most waterproof mascaras it’s a bit of a bitch to remove, but if you use a good oil or balm cleanser it breaks down fairly easily.
P1090486-001P1090507

Over z’n geheel genomen vind ik dit een prima mascara. Hij geeft niet het meest intense effect, maar geeft toch een mooi effect en hij houdt de krul goed vast. Hebben jullie deze mascara, of één van de andere Kiko mascara’s, geprobeerd?

All in all I really like this mascara. It’s not the most intense mascara, but it still gives a nice effect and holds my curl well. Have you guys tried this mascara, or any of the other Kiko mascaras?  


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Makeup Battle | Catrice vs Essence Camouflage concealers
Review | Four Kiko Nail Lacquers
Review | Essence The Velvets & 2in1 Eyeshadow&Liner

Advertisements

3 thoughts on “Review | Kiko Unforgettable Waterproof Mascara

  1. caitlynterra

    Ziet eruit als serieus goede mascara Puckie! De mascara die ik heb die mega volume geeft, is weer niet waterproof, dus dat is niet ideaal aangezien ik ontzettend snel huil als ik lach, haha. Dit kan nog wel eens een uitkomst zijn.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s