Beauty Battle | Catrice vs Essence Camouflage concealers

Ik weet dat ik superlaat ben met het hele ”Catrice vs Essence concealer vergelijkingsding”. Deze posts worden al gemaakt sinds Essence een tijdje terug uitkwam met een ”Camouflage Concealer”, net zoals Catrice. Toch wilde ik mijn mening over deze twee concealers met jullie delen. Welke vind ik het fijnst? Of vind ik ze allebei even fijn? Lees verder!

I know I’m super late to the ”Catrice vs Essence concealer comparison” train. These posts have been around for at least half a year ever since Essence came out with a ”Camouflage Concealer” just like Catrice. Still I wanted to give you guys my opinion on these concealers and compare them for you. Which one do I like best? Or do I like them both equally? Read on!
P1090412-001

Catrice Liquid Camouflage High Coverage Concealer | €3,59 for 5,0 ml/0.16 fl.oz.

Laten we beginnen met de OG camouflage concealer: die van Catrice. Ik heb de kleur ”010 Porcellain”, wat een vrij goede kleurmatch is voor mij. De Liquid Camouflage concealer claimt een hoge dekking te hebben en ultra longlasting én waterproof te zijn. Ik heb hem nooit gedragen tijdens het zwemmen of zo, maar ik zweet veel en ondanks dat blijft deze concealer vrij goed zitten. Ik zou de dekking niet heel hoog noemen. Meer medium-hoog. Het bedekt roodheden goed, maar geen grote puisten of de donkere kringen. Het trekt niet echt in de lijntjes onder mijn ogen zolang ik het set met wat poeder. Het enige wat ik er nog steeds niet aan snap is de geur: het heeft een sterke poederige geur, wat nogal onnodig is naar mijn mening.

Let’s start with the OG camouflage concealer: the one by Catrice. I have the colour ”010 Porcellain”, which is a pretty good match for me. The Liquid Camouflage concealer claims to have high coverage, be ultra long lasting and waterproof. I’ve never worn it while going swimming or anything, but I do sweat a lot and usually this concealer holds up quite well. I wouldn’t say it has super high coverage. More like medium-highish coverage. It’ll cover up redness but not big spots or really dark undereye circles. It doesn’t crease a lot under my eyes if I set it with a bit of powder. The only thing I still don’t understand is the scent: it has a pretty strong powdery scent, which is totally unnecessary in my opinion.
P1090421P1090425

Essence Camouflage Full Coverage Concealer | €2,59 for 5,0 ml/0.16 fl.oz.
Essence kwam een tijdje terug uit met een concealer met hoge dekking (of in dit geval zelfs ”volledige dekking”). Ik heb de kleur ”05 Ivory”, wat een goede match is, maar nu ik wat ”gebruind” ben is hij een béétje licht voor me vergeleken met de Catrice concealer. De Essence concealer claimt longlasting te zijn met een volledige dekking, maar naar mijn mening heeft hij geeft net zoveel dekking als de Catrice concealer, misschien zelfs iets minder. Het bedekt rode plekjes, maar geen grote puisten of donkere kringen, dus ik zou het zeker geen volledige dekking noemen. De formule is wat droger dan die van Catrice, en daardoor ziet het er iets meer cakey uit op mijn gezicht en trekt het wat sneller in de lijntjes onder mijn ogen.

So a while back Essence came out with a high coverage (or in this case even ”full coverage”) concealer. I have the colour ”05 Ivory”, which is a good match but now that I have a ”tan” it’s a bit light for me compared to the Catrice concealer. The Essence concealer claims to be long lasting and full coverage, but in my opinion it has the same amount of coverage as the Catrice concealer, maybe even a bit less. It covers up red patches, but not big spots or undereye circles, so I’d definitely not call it full coverage. The formula is a bit drier than the Catrice one, and because of that it looks a bit more cakey on my face and creases a bit more under my eyes.
P1090416-003P1090419

WHO’S WON?
Laat ik beginnen te zeggen dat ik beide concealers goed vind, zeker voor de zeer betaalbare prijzen. Toch denk ik dat ik de Catrice concealer het fijnst vind. Hij is wat vloeibaarder en meer creamy dan die van Essence, en daarom werkt hij beter voor mijn droge huid. Ik heb ook het idee dat hij iets meer dekking geeft. Ik ga die van Essence zeker op gebruiken, want hij werkt prima, maar ik zou denk ik de Catrice concealer opnieuw kopen in plaats van die van Essence. Hebben jullie beide concealers geprobeerd? Welke is jullie favoriet?

Let me just start off by saying that I think both concealers are nice, especially considering the very affordable price tags. However, I do think I prefer the Catrice Liquid Camouflage concealer. It’s a bit more liquidy and creamy than the Essence once, and because of that it works better for my dry skin. I also think it has slightly more coverage. I’ll definitely keep using the Essence one, because it does its job, but I’d probably repurchase the Catrice one over the Essence one. Have you tried both concealers? Which one’s your favourite?
2-2
P1090438-001-1
P1090450-1-1


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Review | Essence Camouflage 2in1 Make-up & Concealer
Review | L’Oréal Pure-Clay Exfoliate & Refine Cleanser
Review | Nip + Fab Glycolic Fix Serum & Night Pads Extreme

Advertisements

2 thoughts on “Beauty Battle | Catrice vs Essence Camouflage concealers

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s