TAG | 20 Beauty Questions (NL)

(Click here for the English version of this post!)

Het is alweer een tijdje geleden dat ik voor het laatst een tag deed, dus het is weer tijd voor een nieuwe! Een tijdje terug deed ik de ”40 Beauty Questions Tag” (die eigenlijk bestond uit 41 vragen, maar oké..), en vandaag doe ik de ”20 Beauty Questions Tag” die – natuurlijk – uit andere vragen bestaat. Ik heb geen idee wie deze tag bedacht heeft, dus als je het weet, let me know! Laten we beginnen!
p1030467

1. Wat was je eerste make-up item?
Als we het hebben over ”echte make-up” (dus geen kindermake-up) dan was het waarschijnlijk een lipgloss van een goedkoop merk als Hema of Etos.

2. Favoriete online-only make-upmerk?
De meeste Amerikaanse (drugstore) merken zijn alleen online verkrijgbaar in Nederland. Maar ik ga denk ik voor theBalm, want dat is geloof ik overal alleen maar verkrijgbaar online?

3. Lichte, medium, of volledig dekkende foundation?
Ik ga meestal voor lichte of medium dekking, maar als ik moet kiezen ga ik denk ik voor medium dekking. Ik heb geen geweldige huid, maar heb liever dat er wat ”onzuiverheden” door mijn foundation heen komen, dan dat ik een super cakey gezicht heb (door mijn droge huid zien volledig dekkende foundations er vaak niet al te best uit).

4. Favoriete high end make-upmerk?
Omdat ik een ouwe krent ben heb ik nog niet veel verschillende producten van verschillende high end merken geprobeerd, dus dat maakt kiezen nogal lastig. Ik denk dat ik voor Kat Von D ga, want daar heb ik momenteel de meeste producten van. Alhoewel ik ook erg van theBalm houd. Telt dat als high end?

5. Welke make-upmerken heb je altijd al willen proberen, maar heb je nog niet geprobeerd?
Als we het over budget merken hebben, dan kies ik voor Makeup Revolution. Hun oogschaduwpalettes schijnen heel goed te zijn, maar ik heb ze nog nooit geprobeerd. En wat high end betreft ga ik denk ik voor Too Faced. Het enige wat ik ooit van heb geprobeerd heb is één lipproduct (review komt eraan!), maar ik zou best meer willen proberen.

p1040701

6. Goedkoopste make-upproduct in je collectie?
De e.l.f. Essential Eyelid Primer in ”Sheer”! Toen ik hem kocht kostte hij €1,00 (hij kost nu meer, en is niet eens meer te koop op e.l.f.’s Nederlandse website).

7. Duurste make-upproduct in je collectie?
Sowieso het Kat Von D Shade+Light Eye Contour Palette! Het kostte $48,00 (toen zo’n €46,00) en ik moest het bestellen via Sephora’s US website omdat de Franse Sephora website toen nog geen Kat Von D verkocht.

8. Zonder welk make-upproduct ga je de deur niet uit?
Ik heb persoonlijk niet echt een probleem met de deur uit gaan zonder make-up, dus ik denk dat mijn antwoord is: geen.

9. Hoe vaak koop je make-up?
Ik zou zeggen dat ik elke 3 à 4 weken iets nieuws koop. Maar dan koop ik vaak maar een paar dingetjes tegelijk. Als ik 4+ producten tegelijk koop, is dit meestal omdat ik ze online bestel (en verzendkosten e.d. moet betalen).

10. Draag je nepwimpers?
Nee, zeker niet regelmatig. Het is gewoon niet praktisch voor mij, omdat ik slecht ben in ze aanbrengen, en ze vaak niet lekker vind zitten.

01-001

11. Van welk type make-upproduct bezit je de meeste items?
Sowieso lipproducten. ”Gewone” tube lipsticks, of liquid lipsticks, ik weet niet precies van welke ik er het meeste heb.

12. Als je de rest van je leven maar van één make-upmerk kon kopen, welk merk zou dat dan zijn?
Da’s een lastige, want veel merken hebben goede producten, maar ook redelijk wat niet-zo-goede producten. Ik denk dat ik kies voor theBalm of Kat Von D.

13. Welk make-upmerk heeft volgens jou de beste verpakkingen?
Sorry, maar ik kies weer voor Kat Von D of theBalm. Alhoewel ik de verpakkingen van Topshop’s make-uplijn ook erg leuk vind.

14. Welke beautymerken ga je uit de weg?
De enige twee make-upmerken die ik echt uit de weg ga, zijn Jeffree Star Cosmetics en LimeCrime, omdat beide merken, en vooral hun eigenaars, naar mijn mening nogal verknipt lijken.

15. Favoriete plaats om beautyproducten te kopen?
Het ligt een beetje aan het merk en het soort product. Ik vind dingen in de winkel kopen fijn, want dan kan je tenminste van te voren zien wat je koopt, maar veel merken waarin ik geïnteresseerd ben zijn alleen online te koop. Een tijdje terug schreef ik een blogpost over een paar van mijn favoriete beauty webshops.

p1060905-001

16. Favoriete bad- en bodymerk?
Eerlijk gezegd ben ik niet echt avontuurlijk wat betreft bad- en bodyproducten. Ik ben sowieso meer een douche persoon, en de doucheproducten die ik koop zijn meestal lekker goedkoop en van de dichtstbijzijnde drogisterij. Dus Kruidvat’s of Etos’ eigen douche lijn bijvoorbeeld.

17. Favoriete huidverzorgingsproduct?
Ik heb niet echt een all-time favoriet verzorgingsproduct, maar een product dat ik momenteel heel fijn vind is de Heimish All Clean Balm.

18. Wat is je meest gekoesterde beautyproduct?
Ik kan niet echt iets bedenken eigenlijk. Telt parfum als beautyproduct? Zo ja, dan kies ik mijn high end parfums (zoals Guerlain’s La Petite Robe Noire en Issey Miyake’s Eau Florale), omdat ze zo ontzettend duur zijn haha!

19. Heb je een beauty budget?
Nee, ik heb niet echt een vast maandelijks bedrag wat ik aan beauty producten mag uitgeven of zoiets, maar er zijn wel producten die ik op zich kan betalen, maar niet koop omdat ik ze te duur vind. Zoals lipsticks van €60+ of moisturisers van €80+ en dergelijke.

20. Top vijf favoriete beauty gurus?
De meeste bloggers en youtubers die ik volg maken content over allerlei verschillende onderwerpen, niet alleen beauty. De enige ”beauty guru”-achtige mensen die ik echt actief volg zijn BeautywithEmilyFox en KathleenLights op YouTube, en op blog gebied: Vera Camilla, Linda Hallberg, Iris van Irispraat, Viola van Killer Colours, Lotte van Lotte Loves Beauty, Larissa van The Beautynerd, en Mateja van Mateja’s Beauty Blog. En ik weet dat dat geen vijf mensen zijn haha!


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
High End Makeup Wish List | 2017 (NL)
TAG | Makeup Addict Tag (NL)
TAG | 40 Beauty Questions (NL)

Advertisements

One thought on “TAG | 20 Beauty Questions (NL)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s