Review | Catrice ICONails Gel Lacquers

Zonder base- of topcoat blijven nagellakken niet langer dan twee dagen op mijn nagels zitten. Dus toen ik zag dat de Catrice ICONails Gel Lacquers zeven dagen op je nagels zouden moeten blijven zitten zonder topcoat, was ik een béétje sceptisch. Ik test nagellak altijd met een base- en topcoat, maar deze keer heb ik er ook ééntje zonder geprobeerd. Bleef hij echt zeven dagen zitten? Lees verder voor meer!

Without a base and top coat nail polishes never stay on my nails for longer than two days. So when I saw that the Catrice ICONails Gel Lacquers are supposed to stay on your nails for seven days without top coat, I was a biiit sceptical. I always test nail polishes with a base and top coat, but this time I also tried one without. Did it really stay on my nails for seven days? Read on for more!
P1090357

Zoals ik al zei, blijkbaar heb ik ”probleemnagels”, want geen enkele nagellak blijft langer dan twee dagen zitten bij mij. De Catrice ICONails Gel Lacquers zouden dus zeven dagen moeten blijven zitten, zonder topcoat (betekend dat ook zonder basecoat? Dat is hoe ik ‘m heb uitgeprobeerd in ieder geval..) Ze zijn €2,99 per stuk. Ik probeerde twee kleuren, eens kijken hoe ze het deden!

Like I said, apparently I have ”difficult nails”, because no nail polish I’ve ever tried lasts more than two days on me. The Catrice ICONails Gel Lacquers however, are supposed to stay on for seven days without a top coat (does this also mean without a base coat? Well, that’s how I tried them anyway..) They are €2,99 a piece. I got two colours, let’s see how they did!


10 ROSYWOOD HILLS
”Rosywood Hills” is een mooie, donkere oudroze kleur. Hij dekt perfect met twee laagjes. De Catrice ICONails hebben een wat dikkere consistentie, maar zijn alsnog vrij vloeibaar. ”Rosywood Hills” is degene die ik met base- en topcoat aanbracht, dus natuurlijk bleef hij langer zitten dan de andere: ”Johnny Deep”. Hij bleef zo’n zes dagen zitten voordat ik zag dat er een heel klein chipje af was. Dit is niet kort, maar ook niet lang. De meeste nagellakken blijven ongeveer een week zitten wanneer ik deze base- en topcoat gebruik.

”Rosywood Hills” is a pretty, darkish dusty pink colour. It’s opaque in two coats. The Catrice ICONails have a bit of a thicker consistency, but are still quite liquidy. ”Rosywood Hills” is the one I applied with a base and top coat, so obviously it stayed on longer than the other one: ”Johnny Deep”. It stayed on for about six days before the first tiny chip appeared. This is neither short nor long. Most nail polishes stay on for about a week when I use them with this base and top coat.
P1090360P1090333

19 JOHNNY DEEP
Waar of niet: Catrice weet altijd met grappige namen op de proppen te komen. ”Johnny Deep” is een hele donkere paarse kleur. Deze is dekt ook perfect met twee laagjes. Dit is degene die ik zonder base- en topcoat probeerde. Bleef hij zeven dagen zitten? No way, Jose! En eerlijk gezegd verwachtte ik dat ook niet. Hij bleef wel langer zitten dan alle andere nagellakken die ik geprobeerd heb! Na één dag begon de nagellak al wat te ”slijten” rond de topjes van mijn nagels, wat er niet zo mooi uit zag. Maar hij begon pas echt te chippen na een dag of vier! De tweede foto hieronder is genomen vlak nadat ik hem had aangebracht, en de twee foto’s daaronder zijn genomen op dag vier (klik op de foto’s om ze te vergroten).

You’ve got to hand it to Catrice: they always come up with funny names. ”Johnny Deep” is a super dark purple colour. This one’s also opaque in two coats. This is the one I tried without base or top coat. Did it stay on nicely for seven days? No way, Jose! And honestly, I didn’t expect it to. It did stay on longer than any other polish I’ve tried though! After one day the polish already started to ”wear” a bit around the top edges of my nails, which didn’t look very nice. But it didn’t start to actually chip after about four days! The second picture below was taken right after application, and the two pictures below that were taken on day four (click on pictures to enlarge). P1090361-001P1070029-001


Dus blijven ze zeven dagen zitten? Niet bij mij. Daarom zou ik ze alsnog aanbrengen met een base- en topcoat, want waarom zou je genoegen nemen met nagellak die vier dagen blijft zitten, als het een week mooi zou kunnen blijven zitten met een beetje extra werk? Hebben jullie de Catrice ICONails geprobeerd? En bleven ze bij jullie wel zeven dagen zitten?

So do they stay on for seven days? Not in my experience. That’s why I’d still apply them with a base and top coat, because why settle for having your nails look good for four days, when you can have them looking nice for a week with just a little bit of extra effort? Have you tried the Catrice ICONails? And did they stay on your nails for seven days?


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Favourite summery nail polishes | 2017
Review | Four Kiko Nail Lacquers
Review | Barry M (Matte) Nail Paint

Advertisements

4 thoughts on “Review | Catrice ICONails Gel Lacquers

    1. Puck van Rooij

      Ah balen! Mijn nagels zijn niet echt broos en ze breken ook niet zo snel, maar ze zijn wel vrij dun en ”droog”. Denk dat nagellak daarom niet blijft zitten bij mij zonder basecoat.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s