Review | Waterclouds Relieve Active Climbazole Shampoo & Oil Cure Hairmask

Sinds ik stopte met mijn haar bleken, tob ik met een super jeukende en droge hoofdhuid. Ik heb geen roos, maar denk wel dat als ik zou stoppen met het gebruiken van producten voor de droge hoofdhuid, ik uiteindelijke roos zou krijgen. Dus ging ik op zoek naar mijn favoriete hoofdhuid verzorgende shampoo en conditioner! Een tijdje terug kocht ik de Waterclouds Relieve Active Climbazole Shampoo, en het Oil Cure Hairmask. Werkten ze voor mijn hoofdhuid? Lees verder!

Ever since I stopped bleaching my hair I’ve been left with a super itchy and dry scalp. I don’t have dandruff, but I do think that if I’d stop using shampoos that target dry and itchy scalps I’d eventually develop dandruff. So the search for my favourite scalp relieving shampoo and conditioner was on! A while back I purchased the Waterclouds Relieve Active Climbazole Shampoo, and the Oil Cure Hairmask. Did my scalp like them? Read on!
P1060145

Price & availability
Om eerlijk te zijn, zijn deze producten wat aan de dure kant voor mij. Ik ben gewend om drogisterij haarproducten te kopen (ik heb trouwens verschillende anti-roos/jeukende hoofdhuid producten van de drogist geprobeerd, maar ze werkten helaas niet voor mij). Ze kosten €19,95 per stuk, maar ik kocht ze met 10% korting. Ik kocht de mijne via John Beerens. Na een beetje ”research” realiseerde ik me dat Waterclouds – vooral de ”Relieve” lijn – vrij moeilijk te vinden is buiten Nederland en Zweden (volgens mij is het een Zweeds merk). Maar ik denk dat als je specifiek zoekt naar Waterclouds verkopers in jouw land, je vanzelf iets vindt.

Honestly, these products are a bit on the expensive side for me. I’m used to buying drugstore haircare products (I’ve tried several drugstore anti dandruff/itchy scalp products by the way, but none of them worked for me). They cost €19,95 each, but I got them with 10% off. I bought mine through John Beerens. After a bit of ”research” I realised that Waterclouds products – especially the ”Relieve” line – are pretty hard to find anywhere but the Netherlands and Sweden (I believe it’s a Swedish brand). However I think that if you specifically search for Waterclouds sellers in your country something will come up.


ACTIVE CLIMBAZOLE SHAMPOO

De Active Climbazole Shampoo is een hydraterende shampoo voor alle haartypes. Eén van zijn belangrijkste ingrediënten is climbazool, wat een anti-schimmel middel is dat kan helpen met huidproblemen als roos. Andere hoofdhuid verzorgende ingrediënten in de shampoo zijn menthol en salicylzuur. De shampoo is vrij dun en ”waterig”. Het heeft een hele lichte zoete geur. Het schuimt vrij goed, maar wat minder dan de meeste shampoos die ik gebruikt heb. Hierdoor dacht ik de eerste keer dat ik het probeerde dat ik veel meer nodig had om mijn hele hoofdhuid te bedekken. Maar dit is helemaal niet het geval. Ik heb ongeveer 4-5 kleine pompjes nodig om mijn hele hoofdhuid te bedekken.

The Active Climbazole Shampoo is a moisturising shampoo for all hair types. One of its main ingredients is climbazole, which is an antifungal agent which can help with skin problems like dandruff. Other scalp relieving ingredients in this shampoo are menthol and salicylic acid. The shampoo is pretty runny, not thick at all. It has a faint sweet scent. It foams quite nicely, but a bit less than most shampoos I’ve tried, so the first time I tried it I felt like I needed to use more to cover my entire scalp. This isn’t necessary at all though. I feel like I need about 4-5 small pumps to cover my entire scalp.
P1060190

Ik gebruik de shampoo door het goed op mijn hoofdhuid in te masseren, het dan zo’n vijf minuten te laten zitten, en het daarna goed uit te spoelen. Ik gebruik de shampoo als hoofdhuid behandeling in plaats van het haarmasker, want ik heb het idee dat wanneer ik de shampoo gebruik het mijn haar wat minder verzwaart dan wanneer ik het masker gebruik. Helpt het tegen de jeuk? Het helpt een beetje, vooral de op de dag dat ik mijn haar gewassen heb, maar over het algemeen jeukt mijn hoofdhuid nog steeds.

I use the shampoo by massaging it onto my scalp really well, then leaving it in for about five minutes, and then rinsing really well. I use the shampoo as a scalp treatment instead of the hairmask, because I feel that when I use the shampoo it leaves my hair less heavy than when I use the hairmask. Does it help my itchiness? It does relieve it a bit, especially on the day I’ve washed my hair, but in the long run my scalp still feels itchy.

Ingrediënten/ingredients: aqua, sodium laureth sulfate, cocamidopropyl betaine, sodium laureth-11 carboxyfade, PEG-4 rapeseedamide, glycerin, climbazole, piroctone olamine, hydroxypropyl guar hydroxypropyltrimonium chloride, caprylyl glycol, glyceryl caprylate, ethylhexylglycerin, menthoxypropanediol, alcohol, menthol, salicylic acid, citric acid.  
P1090205

OIL CURE HAIRMASK
Het Oil Cure Hairmask is een hydraterend haarmasker dat kan worden gebruikt als hoofdhuid behandeling én als haarmasker/conditioner. Dit product bevat ook climbazool om te helpen met problemen als roos, jeuk en een droge hoofdhuid. Het heeft een lichte zoete geur en is aan de dikke kant. De eerste paar keer dat ik het masker gebruikte, gebruikte ik het als masker én als hoofdhuid behandeling. Ik bracht het aan in mijn hele haar en masseerde het in op mijn hoofdhuid. Maar ik had het idee dat telkens wanneer ik dat deed, mijn haar wat zwaar voelde, en het er sneller vettig uit begon te zien – hoe goed ik het masker ook uitspoelde. Plus, het hielp niet veel tegen mijn jeuk en droge hoofdhuid.

The Oil Cure Hairmask is a moisturising hair mask that can be used as a scalp treatment as well as a hair mask/conditioner. This product also contains climbazole to help problems like dandruff, itchiness and dryness. It has a faint sweet scent and is on the thick side. The first couple of times I used this mask I used it as a mask and a scalp treatment. I applied it to my entire hair and massaged it onto my scalp. However, I felt like every time I did that my hair would feel a bit heavy, and would start looking greasy faster – no matter how well I’d rinse out the mask. Plus, it didn’t help much with my itchiness and dry scalp.
P1060188

Dus na het een tijdje zo geprobeerd te hebben, begon ik de shampoo als hoofdhuid behandeling te gebruiken (zoals ik hierboven vertelde), en begon het masker te gebruiken zoals ik maskers en conditioners meestal gebruik: op de onderste driekwart van mijn haar, mijn hoofdhuid vermijdend. Ik laat het een paar minuten intrekken en spoel het daarna goed uit. Wat betreft mijn hoofdhuid doet het dus niet veel – maar dat deed het toch al niet – maar als hydraterend haarmasker werkt het best goed. Ik heb het idee dat mijn haar er wat minder droog uitziet nu, vooral als ik het aan de lucht laat drogen.

So after using it like that for a while I started to use the shampoo as a scalp treatment (as mentioned above), and use the mask like I usually use masks and conditioners: on the lower three quarters of my hair, avoiding my scalp. I’ll let it sink in for a couple of minutes and then rinse really well. So scalp wise it doesn’t do much – but then again it didn’t really when I used it as a scalp treatment either – but as a moisturising hair mask it works pretty well. I feel like my hair looks less dry than it used to, especially when I let it air dry.

Ingrediënten/ingredients: aqua, cetearyl alcohol, behentrimonium chloride, dimethicone (and) laureth-4 (and) laureth-23, propylene glycol, argan oil, glycereth-7 caprylate/caproate, glycereth-2 cocoate, cetearyl ethylhexanoate/isopropyl myristate, climbazole, piroctone olamine, hydrolyzed wheat protein, chondrus crispus extract, alcohol, menthol, caprylyl glycol, glyceryl caprylate, ethylhexylglycerin. 
P1090207-001

Ter conclusie, ik ben niet heel enthousiast over deze producten. Ze hydrateren mijn haar redelijk goed, maar helpen niet tegen mijn jeukende hoofdhuid, en hij voelt ook niet minder droog. Vooral door de prijs verwachtte ik meer. Ik ga ze op gebruiken, maar ga ze waarschijnlijk niet nog een keer kopen. En dus gaat de zoektocht naar de perfecte hoofdhuid verzorgende haarproducten door. Als je aanraders hebt hoor ik het graag!

In conclusion, I’m not blown away by these products. They moisturise my hair nicely, but don’t relieve my itchiness that well and I don’t feel like my scalp is less dry. Especially considering the price I expected more. I’ll use them up, but probably won’t be repurchasing them. And thus my search for the perfect scalp relieving hair products continues. If you have any recommendations, let me know! 


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Haul | Beauty Stuff I bought in France
Beauty products I have a love/hate relationship with
Ultimate beauty favourites of 2016 (NL)
Ultimate beauty favourites of 2016 (EN)

Advertisements

2 thoughts on “Review | Waterclouds Relieve Active Climbazole Shampoo & Oil Cure Hairmask

 1. Marianne

  Buiten de shampoo dien je ook de Relieve Lotion te gebruiken. Op het hoofd aanbrengen na het wassen en telkens wanneer de hoofdhuid begint te jeuken.
  Dus eveneens op de hoofdhuid bij droog haar.
  Ik heb dit probleem al heel lang( na bijwerken uitgroei bij de kapper) en nu ik de lotion gebruik ,die ik ook hier naar toe meeneem , is de heftige jeuk binnen 2 dagen verdwenen ipv 7-10 dagen. Daarna kan ik mijn gebruikelijke shampoo weer gebruiken.
  Heb nu de Active Climbazole shampoo besteld om deze samen met de lotion te gebruiken.De shampoo alleen is m.i. niet afdoende voor het probleem.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s