FOTD | An (almost) full face of new products

Zoals je misschien gezien hebt in deze post, heb ik redelijk wat make-upproducten weten te verzamelen tijdens mijn vakantie. Natuurlijk kon ik niet wachten ze op mijn gezicht te proberen, dus – na een stel productfoto’s gemaakt te hebben – bracht ik er zo veel mogelijk tegelijk aan op mijn gezicht voor een leuke ”Face of the Day”. Ik ga vrijwel al deze producten reviewen, maar ik heb hieronder toch een paar first impressions opgeschreven.

As you might’ve seen in this post I accumulated quite a few new makeup products during my vacation. Of course I couldn’t wait to try them all on my face, so – after taking a bunch of product photos – I decided to apply as many of them as possible for a fun ”Face of the Day”. I’m going to review pretty much all of these products, but I wrote down a couple of my first impressions below.
P1080667-002

SOME FIRST IMPRESSIONS
De Kiko Universal Fit Hydrating Foundation in ”Warm Beige 15” is een goede kleur match (voor mijn ”gebruinde” huidje in ieder geval) en heeft een betere dekking dan ik had verwacht. Het is een vrij waterige foundation, maar zelfs toen ik hem met een spons aanbracht had hij nog een lichte/medium dekking. De Kat Von D Everlasting Liquid Lipstick in ”Ayesha” bracht minder dekkend aan dan ik had verwacht. Ik moest over sommige stukjes een tweede keer heen gaan om het helemaal dekkend te maken. De Kat Von D Lock-It Concealer Crème in ”Light 9 Neutral” is ook een goede kleur match en is aan de dikke kant. Het trekt nogal in de lijntjes onder mijn ogen. Het geeft redelijke dekking, maar niet genoeg om mijn donkere kringen of grote puisten te bedekken. De NYX Matte Liquid Liner is makkelijk aan te brengen door het superdunne kwastje. Hij is zo matte dat het er na verloop van tijd een beetje droog uit gaat zien, alsof het af gaat brokkelen (wat gelukkig niet gebeurt). 

The Kiko Universal Fit Hydrating Foundation in ”Warm Beige 15” is a good colour match (for my ”tanned” skin at least) and has better coverage than I expected. It’s quite a runny foundation, but even when I applied it with a sponge it still had light/medium coverage. The Kat Von D Everlasting Liquid Lipstick in ”Ayesha” applied less opaque and a bit more uneven than I expected. I had to go over some places a second time to make it even. The Kat Von D Lock-It Concealer Crème in ”Light 9 Neutral” also is a good colour match and is on the thick side. It creases quite easily under my eyes. It has decent coverage, but not enough to cover up my dark circles or big pimples etc. The NYX Matte Liquid Liner is easy to apply because of its super thin brush. It’s so matte however, that after some time it starts to look a bit dry in places, like it’s going to crumble off (which luckily doesn’t happen).
P1080666-002

GEZICHT / FACE
Essence Get Picture Ready! Pore Refining Mattifying Primer
Kiko Universal Lift Hydrating Foundation – Warm Beige 15
Kat Von D Lock-It Concealer Crème – Light 9 Neutral
Catrice Prime And Fine Mattifying Waterproof Powder
Catrice Prime And Fine Professional Contouring Palette – 010 Ashy Radiance
Essence Satin Touch Blush – 20 Satin Love

WENKBRAUWEN / BROWS
NYX Micro Brow Pencil – Taupe
Essence Waterproof Eyebrow Topcoat

OGEN / EYES
Kiko Neutral Eye Base
Essence The Velvets Eyeshadow – 05 Taupe Secret
Catrice Prime And Fine Professional Contouring Palette – 010 Ashy Radiance
Essence Extreme Lasting Waterproof Eye Pencil – 01 Blacklove
NYX Matte Liquid Eyeliner
Kiko Unforgettable Waterproof Mascara

LIPPEN / LIPS
MAC Prep+Prime Lip
Essence Lipliner – 06 Satin Mauve
Kat Von D Everlasting Liquid Lipstick – Ayesha
P1080687


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
FOTD | Fresh & (a bit) Glowy
FOTD | Dark Era
Beauty products I have a love/hate relationship with

Advertisements

2 thoughts on “FOTD | An (almost) full face of new products

    1. Puck van Rooij

      Haha dankje! ;) Ik heb de concealer nu twee keer gebruikt en tot nu toe vind ik hem prima – wel wat aan de dikke kant, maar ik moet hem nog even wat langer uitproberen denk ik.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s