Plog | My vacation in France

Ik vond het wel een leuk idee om een aantal van de foto’s die ik gemaakt heb tijdens mijn vakantie in Frankrijk met jullie te delen. Toen ik de foto’s bekeek bleek wel dat ik voornamelijk foto’s van huizen gemaakt heb haha! Ik heb deze post zo gevarieerd mogelijk proberen te maken, maar er zitten alsnog redelijk wat mooie Franse huizen tussen. ;)

I thought it’d be fun to share some of the photos I took in France with you guys. When I looked through my photos I realised I mainly took pics of houses though haha! I tried to give this post a bit of variation, but don’t be surprised if it’s still pretty nice-French-houses heavy. ;)P1080424

Mijn moeder en haar vriend huurden een huisje in een dorpje genaamd Charmont-sous-Barbuise, via Gîtes de France. Het kleine huisje bleek een gerenoveerde schuur te zijn, en was aan de buitenkant lichtroze en -blauw geverfd! (Wat je niet echt kunt zien op de foto, maar goed..) Het had een grote tuin met twee appelbomen erin.

My mum and her boyfriend rented a little house in a village called Charmont-sous-Barbuise, via Gîtes de France. The little house was a rebuilt old barn, which was painted light pink and blue on the outside! (Which you can’t really see on the picture, but anyway..) It had a big garden with two apple trees in it.

P1080427

Het huisje heette ”Le Pic Drille” (naar de straatnaam). Ik heb nog steeds geen flauw idee wat een ”pic drille” is.

The house was called ”Le Pic Drille” (after the name of the street). I still have no idea what the hell a ”pic drille” is.

P1080423-001

Dit was het huis aan de overkant van de straat. Roze hek, mintgroene vensterbanken, paarse luiken.. Mag ik hier a.u.b. wonen?

This was the house across the street from us. Pink fence, mint green window sills, purple shutters.. Can I live here please? 

P1080418

Natuurlijk begonnen we vrijwel elke dag met een stokbrood halen bij de lokale boulangerie. Wat je hier op de foto ziet is zo ongeveer het hele dorpscentrum.

Of course we started off pretty much every day by buying a baguette at the local boulangerie. What you see in the picture above is pretty much the entire village centre. 

P1080290

De eerste dag hebben we eigenlijk alleen maar in het dorp gewandeld, maar de tweede dag gingen we naar Troyes – de dichtstbijzijnde grote stad. Ik ben naar behoorlijk wat Franse steden geweest, maar nog nooit naar Troyes. Ik vond het een erg leuke stad trouwens. Het heeft geen supergroot centrum, en is niet bizar druk – tenminste niet toen wij er waren.

The first day all we did was take a walk around the village, but the second day we went to Troyes – the nearest big city. I’ve been to quite a few French cities, but had never been to Troyes. I really like it though. It doesn’t have a super big city centre, and it’s not insanely busy – at least it wasn’t when we were there.

P1080316-001

Random oude man photobombt mijn foto even. Er zijn redelijk wat winkels in Troyes, ook van grotere ketens (zoals Sephora bijvoorbeeld, waar ik natuurlijk niet langs kon lopen zonder iets te kopen), maar ik had het idee dat het centrum vooral gevuld werd door restaurants en cafés.

Random old guy casually photobombing my picture. There’s a reasonable amount of shops in Troyes, also shops from big chains (like Sephora for example, which I obviously couldn’t pass without buying something), but it felt like the city centre mainly consisted of restaurants and cafés.

P1080271

Er hingen ook veel fietsen aan gebouwen. Had vast iets te maken met de Tour de France?

There were also a lot of bicycles hanging from houses. Something to do with the Tour de France?

P1080239

We zijn meerdere keren ‘s avonds door het dorp gelopen. Ik probeerde wat artistieke en sfeervolle foto’s te maken, maar ze waren niet zo goed gelukt haha!

We also went for walks through our village in the evenings. I tried to take artistic evening pictures but they didn’t turn out too great haha!

P1080410-001

Vrijwel iedereen in het dorp leek een hond te hebben. We hebben meerdere keren bijna een hartaanval gekregen doordat er ineens een hond tegen ons begon te blaffen wanneer we langsliepen.

Pretty much everybody in the village seemed to have a dog. We got a slight heart attack more than once by dogs that started barking at us when we’d walk by.

20747113_10211360178858264_698053308_o

Halverwege de week gingen we naar een random meer dat we per ongeluk vonden (het stond niet op onze kaart) bij Géraudot. Ik had mijn camera niet bij me dus *insert een niet-zo-goede kwaliteit telefoon foto*.

Half way through the week we went to this random lake we found by accident (it wasn’t on our map) at Géraudot. I didn’t take my camera with me so *insert not-very-good quality phone picture*.

P1080342-001

We gingen nog een tweede keer naar Troyes, want waarom niet? En begonnen onze roam around town met een lunch bij een klein restaurantje.

We went to Troyes a second time, because why not? And started our roam around town with a lunch at a little restaurant.

P1080341-001

Deze lobbes woonde in een huis tegenover het restaurantje waar we aten. Hij liep de hele tijd jankend heen en weer op het balkon omdat hij naar beneden wilde en wilde spelen. Arm beest!

This doggo was living in a house opposite the restaurant we were eating at. He kept walking up and down the balcony and whimpering because he wanted to get down and play. Poor thing!

P1080334

Wat hou ik toch van dit soort pittoreske straatjes. Plus bonus doggo.

How I love these kinds of picturesque streets. Plus bonus doggo.

P1080323-001

Nog een ”mag ik hier a.u.b. wonen?” moment toen ik dit roze huis zag in Troyes.

Another ”can I live here plz?” moment when I saw this pink house in Troyes.

P1080380-001

Van bonus doggo naar bonus kitty. Deze kleine uk kwam letterlijk bij ons binnenlopen de op-één-na-laatste dag van onze vakantie. We dachten dat hij misschien een straatkat was, en noemden hem ”Keetje”, maar hij bleek bij de buren die er net waren komen wonen te horen. Zijn naam was Pepe! Zo schattig!

From bonus doggo onto bonus kitty. This little one literally came walking in on the second-to-last day of our vacation. We thought he might be a stray cat, and named him ”Keetje”, but it turned out he belonged to the neighbours who just moved in next door. His name was Pepe! So cute!

P1080441-001

Laten we deze post afsluiten met deze rustgevende foto die ik maakte in Arcis-sur-Aube. Ik maakte hem in een park dat bij een ”kasteel” (meer een groot huis) hoorde. Aan het kasteel was niet zo veel, maar het park was mooi haha! Wat hebben jullie allemaal gedaan tijdens jullie zomervakantie?

Let’s finish off this post with this tranquil picture I took in Arcis-sur-Aube. It’s taken in park that belongs to a ”castle” (more like a big house). The castle wasn’t great, but the park was nice haha! What have you guys been up to during your summer vacation? 


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Favourite summer fashion picks | 2017
Favourite summery nail polishes | 2017
”Cheating” at getting a tattoo..?

Advertisements

One thought on “Plog | My vacation in France

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s