Beauty products I have a love/hate relationship with

Soms kom je beauty producten tegen waar je van houdt en die je haat tegelijkertijd. Ik kwam er redelijk wat tegen de laatste tijd, en het leek me leuk om mijn redenen waarom ik van de hou en ze tegelijkertijd haat met jullie te delen. “Houden van” en ”haten” zijn trouwens nogal grote woorden natuurlijk, maar je begrijpt wat ik bedoel. ;)

Sometimes you stumble upon beauty products you love and hate at the same time. I came across quite a few of those products during the past months, and I thought I’d share the reasons I love and hate them at the same time with you guys. By the way, of course ”love” and ”hate” are a pretty strong words, but you get what I mean. ;)
P1080073

theBalm Schwing Black Liquid Eyeliner
Laten we beginnen met de make-upproducten op mijn lijstje. De Schwing eyeliner van theBalm is een goed voorbeeld! Zoals je kunt lezen in mijn review, vind ik de super matte finish van deze eyeliner geweldig, en is hij makkelijk aan te brengen. Ook heeft hij een vilten punt die niet in de loop van de tijd ”fluffy” is geworden zoals sommige vilten punten doen, dus je kunt er nog steeds een scherpe wing mee tekenen. Wat ik niet geweldig vind aan dit product is hoe ontzettend NIET smudge- en waterproof het is. Het claimt niet waterproof te zijn, maar wel smudge proof. Maar daar ben ik het niet mee eens. Wanneer de liner in contact komt met maakt-niet-uit-wat (vooral vloeistoffen) loopt hij vrijwel meteen uit over je hele gezicht.

Let’s start with the makeup products on my list. The Schwing eyeliner by theBalm is a prime example! As you can also read in my review, I love the super matte finish of this eyeliner and I love how easy it is to apply. It has a pointy felt tip that hasn’t gone ”fuzzy” over time like some felt tips do, so you can still draw a sharp wing with it. What I dislike about this product is how insanely NOT smudge- and waterproof it is! It doesn’t claim to be waterproof, but does claim to be smudge proof. But I don’t really agree. Whenever the liner comes in contact with anything (especially liquids) it’ll smudge all over your face within seconds!
P1080091


Kat von D Studded Kiss Lipsticks
Er zijn zoveel mooie (en verschillende) kleuren verkrijgbaar, en ze zien er zo mooi uit.. Of nou ja, als je ze goed aanbrengt, en hier kan nogal wat tijd/moeite in gaan zitten. De super matte finish ziet er geweldig uit, maar maakt het aanbrengen moeilijk want de lipsticks zijn vrij droog en ”trekken” daardoor erg aan je lippen. Als je niet als een gek exfolieert van de voren en geen lippenbalsem of lipprimer aanbrengt accentueren ze elke kleine imperfectie op je lippen. Vooral de donkere kleur die ik heb (Vampira) doet dit. Naar mijn idee komt het met de lichtere kleur die ik heb (Lovecraft) allemaal wat minder nauw. Verder drogen ze mijn lippen na ze een tijdje nogal uit en geven ze me behoorlijke butthole mouth.

There are so many gorgeous (and different) colours available, and they look so good.. Or well, when applied right, which can take a lot of time/effort. The super matte finish looks amazing, but makes application hard because the lipsticks are quite dry and drag on your lips. If you don’t exfoliate like crazy before and apply chapstick or a lip primer, they’ll accentuate every little imperfection on your lips. Especially the dark colour I have (Vampira) really does this. I feel like I can get away with a bit more when wearing the lighter colour I have (Lovecraft). Also, after wearing them for a while they’ll really dry out my lips and give me a serious case of butthole mouth.
P1080081

Liquid lipsticks
Over ”butthole mouth” gesproken: liquid lipsticks. Ik hou van hoe matte en gepigmenteerd ze (meestal) zijn, en dat ze in zoveel verschillende toffe kleuren bestaan. Maar helaas drogen de meeste liquid lipsticks die ik geprobeerd heb mijn lippen als een gek uit! Na minder dan een uur voelen mijn lippen alsof al het vocht eruit getrokken is (en dat is mét lippenbalsem of lipprimer eronder!). Ze accentueren vaak alle lijntjes in mijn lippen, en binnen de kortste tijd ziet mijn mond eruit als de anus van een kat – even kort door de bocht gezegd. Meestal deal ik er maar mee en draag is ze toch. De enige liquid lipsticks die ik met enig comfort kan dragen zijn de Meet Matt(e) Hughes van theBalm, en de Ultra Satin Lips van Colourpop (maar die zijn niet 100% mat).

Staying on the topic of ”butthole mouth”: liquid lipsticks. I love how matte and opaque they (usually) are, and that they’re available in so many amazing colours. However most liquid lipsticks I’ve tried dried out my lips so much! After less than an hour my lips would feel like all the moisture had been sucked out (and that is with chapstick or lip primer underneath!). They’ll accentuate every single line in my lips, and my mouth will end up looking like a cat’s anus – to say it bluntly. Usually I’ll just put up with it and wear them anyway though. The only liquid lipsticks I can wear comfortably are the Meet Matt(e) Hughes by theBalm, and the Ultra Satin Lips by Colourpop (but those aren’t 100% matte).
P1080094

Highlighters
Nog een groep producten waar ik wat problemen mee heb. Ik vind highlighters er prachtig uitzien – al moet ik zeggen dat de super heftige, duochrome highlighter look niks voor mij is, doe mij maar een zachte, glowy look. Maar zelf draag ik het bijna nooit, want ik heb vrij veel textuur op mijn gezicht (denk aan kleine bultjes en grote poriën) en ik heb het idee dat de meeste highlighters deze ”problemen” letterlijk highlighten. Tot nu toe zijn de enige highlighters die ik kan dragen zonder me bewust te voelen van mijn huidprobleempjes de highlighter kant van het Catrice Prime And Fine Professional Contouring Palette in ”Ashy Radiance”, en de Topshop Glow Pot in ”Polished”.

Another product group I have some problems with. I love how highlighters look – though I must say I’m not really one for the super heavy, duochrome highlighter look, I prefer a more glowy, subtle look. But I don’t often wear highlighter myself, because I have quite a lot of texture on my face (like little bumps and large pores for example) and I feel like most highlighters literally highlight these ”problems”. So far I’ve found two highlighters I can wear without being super conscious about my skin: the highlighter side of the Catrice Prime And Fine Professional Contouring Palette in ”Ashy Radiance”, and the Topshop Glow Pot in ”Polished”.
P1080076

Essence mascaras
Het laatste make-upproduct in deze post is ook een groep.. Alhoewel ik er maar drie geprobeerd heb: Essence mascara’s. Ik vind de formules van de (waterproof) Essence mascara’s superfijn, want ze geven me wat lengte, wat volume, en ze houden mijn wimpers gekruld. Maar er is één ding wat ik er niet fijn aan vind: de borsteltjes. Ze zijn enorm! Ik heb geen grote ogen, maar al heb je die wel dan nog moet je voorzichtig zijn wanneer je deze mascara’s aanbrengt, want anders maak je er 9 van de 10 keer een zooitje van. Het zijn voor mij zeker geen mascara’s die ik even snel kan aanbrengen zonder mijn aandacht erbij te hebben, maar ik deal ermee omdat ik het effect wat ze geven zo mooi vind.

The last makeup product in this post is also a group.. Although I’ve only tried three of them: Essence mascaras. I love the formulas of (waterproof) Essence mascaras because they give me some length, some volume, and they keep my lashes curled. However there’s one thing I don’t really like: their brushes. They’re huge! I don’t have big eyes, but even if you have, you have to be careful when applying these mascaras because otherwise you’ll make a mess 9 times out of 10. For me they’re definitely not mascaras I can just slap on without paying much attention, but I put up with it because I really like the effect they give.
P1080082

Nip + Fab Glycolic Fix Exoliating Pads Extreme
Niet lang geleden reviewde ik twee Nip + Fab producten, en in die review zei ik al dat ik dit product fijn vind, en toch ook weer niet. Als een quick fix is het geweldig. Het helpt met textuurproblemen als droge plekjes en grote poriën – voor korte tijd dan – en het laat je gezicht er fris en glowy uitzien. Maar op langere termijn doen ze niet veel. Als je ze voor een weekje niet gebruikt komen al je ”problemen” weer net zo hard terug, dus je moet dit product blijven gebruiken als je wilt dat je huid er hetzelfde uit blijft zien.

I reviewed two Nip + Fab products not too long ago, and in that review I already said I like this product, yet I don’t. As a quick fix it’s great. It’ll help with skin texture problems such as dry patches and large pores – short term that is –  and will make your face look quite fresh and glowy. But in the long run they don’t do much. If you don’t use them for, say, a week all of your ”problems” will come back the same as they were before, so you have to continue to use this product if you want your skin to look the same.
P1080100

Lush Dream Cream body lotion
En last but not least hebben we deze body lotion van Lush. Zoveel youtubers en bloggers die ik volg houden van dit product, en ik ook.. Of nou ja, grotendeels dan. Ik vind het fijn hoe verzorgend de lotion voelt, zonder een superdikke, plakkerige laag achter te laten op je huid. Het trekt vrij snel in maar voelt toch alsof het effect heeft op de huid. Ik ben de geur ook erg lekker gaan vinden. Maar voor mij is de lotion vrij lastig te verspreiden over grotere stukken huid, zoals mijn benen. Het lijkt wel alsof hij al begint in te trekken tijdens het aanbrengen, dus naar mijn idee heb ik er wat meer van nodig vergeleken met andere bodylotions die ik gebruikt heb, en het kost dus wat meer tijd om aan te brengen.

And last but not least there’s this body lotion by Lush. So many youtubers and bloggers I follow love this product, and so do I.. Well for the most part. I love how nourishing it feels, without leaving behind a super thick, sticky layer on your skin. It absorbs quite quickly but still feels like it has skin benefits. Also I’ve really grown to like the scent. However, to me it’s pretty hard to spread over larger areas of skin, like my legs. It’s like the lotion already starts to absorb while you’re applying it, so I feel like I need a bit more of this lotion compared to other body lotions I’ve used, and it takes a bit more time to apply.
P1080104

Dit waren alle producten waar ik van hou en die ik tegelijkertijd haat – voor nu, natuurlijk kom ik er misschien meer tegen in de toekomst. Zitten er producten bij waar jij ook van houdt/die je haat? Van welke beauty producten houdt je én haat je?

Those were all products I love and hate at the same time – for now, of course I might come across more in the future. Are any of these products love/hate products of yours as well? What beauty products do you love and hate? 


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Favourite summery nail polishes | 2017
FOTD | Fresh & (a bit) Glowy
Ultimate beauty favourites of 2016 (NL)
Ultimate beauty favourites of 2016 (EN)

Puck van Rooij

3 thoughts on “Beauty products I have a love/hate relationship with

  1. Oh, ik heb Vampira van KVD ook, maar moet hem nog steeds testen. Ik vind zulke donkere kleuren prachtig, maar doodeng omdat ik inderdaad geen butthole mouth wil – en ik kan toch niet om de vijf minuten een spiegeltje bovenhalen?
    Je liquid lipprobleem herken ik ook, al helpen de lipscrubs van Lush en de primer van ColourPop wel. Over de Meet Matt(e) Hughes heb ik nog niets dan goeds gehoord. Binnenkort maar eens testen!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s