Review | L’Oréal Pure-Clay Exfoliate & Refine Cleanser

Tijd voor een nieuwe review! Ik was een tijdje terug op zoek naar een nieuwe gezichtsscrub, en omdat er bij Kruidvat een L’Oréal en Garnier 1+1 gratis actie gaande was, besloot ik de L’Oréal Exfoliërende Gel Pure Clay te kopen omdat die gratis zou zijn (want ik kocht ook iets van Garnier). Weten of ik mijn ”gratis” scrub fijn vind? Lees verder!

It’s time for another review! A while ago I was looking for a new face scrub, and since L’Oréal and Garnier had a ”buy one, get one free” sale going on I decided to get the L’Oréal Pure-Clay Exfoliate & Refine Cleanser because it’d be free (since I was buying a product from Garnier). Want to know if I actually like my ”free” face scrub? Read on!
P1080051-001

Price & packaging
In Nederland heet de scrub de ”Exfoliërende Gel Pure Clay”, maar in de meeste andere landen heet hij de ”Pure Clay Exfoliate & Refine Cleanser”, en hij kost €7,99 per stuk. Een zeer zacht prijsje voor een tube van 150ml. Ik ben er nog steeds niet over uit of ik de verpakking nou wel of niet mooi vind. Het ziet er vrij oubollig uit vind ik. Ik vind de groene kleur wel mooi, en het feit dat een deel van de tube doorzichtig is zodat je het product kunt zien.

In The Netherlands the Pure-Clay Exfoliate & Refine Cleanser is called the ”Exfoliating Gel Pure Clay” and retails for €7,99 a piece. A very decent price for a 150ml tube. I can’t make up my mind on if I like the packaging or not though. It has a bit of an old fashioned feel about it in my opinion. I do like the green colour of the packaging, and the fact that part of the tube is transparent so you can see the product.
P1080056

Consistency & scent
De consistentie is niet heel anders dan die van de meeste scrubs die ik geprobeerd heb (ik gebruik meestal creamy scrubs trouwens). Op de Nederlandse tube word de scrub beschreven als een exfoliërende gel, en hier ben ik het mee eens. Op de Engelse verpakking wordt het beschreven als een clay-to-mousse textuur, maar ik zie de mousseyness niet echt. Wel schuimt het een klein beetje wanneer je het op je gezicht masseert. De scrubdeeltjes zijn vrij klein, dus het voelt niet alsof je schuurpapier op je gezicht wrijft.
Ik vind de geur prima, als is die wel érg kunstmatig. Om de één of andere reden schakelt mijn brein meteen naar ”kapsalon” (nee, niet het eten haha!) wanneer ik het ruik. Een idee waarom!

The consistency isn’t much different from most scrubs I’ve tried (mind you, I usually go for creamy scrubs). On the Dutch tube it’s described as a gel exfoliant, and I agree with that. However on the English tube it’s described as a clay-to-mousse texture, but I don’t really see the mousseyness. It does foam up slightly when you massage it onto your face. The scrub particles are quite small, so it doesn’t feel like you’re using sandpaper on your face.
I don’t mind the scent, although it’s very artificial. For some reason my mind goes straight to ”hair salon” when I smell it. I don’t know why!


Claims & ingredients
De scrub claimt de huid te reinigen en de huidtextuur te verfijnen met behulp van drie pure kleien en roodalg extract (daar komt de rode kleur vandaan). De scrub’s belangrijkste claim is dat het poriën zou moeten ”ontstoppen” en verkleinen, wat iets is wat ik zeker kan gebruiken, want mijn huid voelt vaak erg verstopt en ik heb enorme poriën op en rond mijn neus. De scrub zou dit alles schijnbaar doen zonder de huid uit te drogen, zodat je hem dagelijks kunt gebruiken.
De ingrediënten kun je hieronder vinden. Ze zijn op zich redelijk prima. Naast verschillende soorten klei zit er salicylzuur in de scrub, wat zou moeten helpen met het diep reinigen van de huid, en zink gluconaat wat kan helpen met het helen van oude onzuiverheden en het voorkomen van nieuwe.

The scrub claims to cleanse the skin and refine the skin’s texture with the help of three pure clays and red algae (that’s where the red colour comes from). Its main claim is that it’ll unclog and refine your pores, which is something I can definitely use since my skin often feels clogged, and I have huge pores on and around my nose. Apparently the scrub will do all this without drying out your skin, so you can use it daily.
I listed the ingredients below. They don’t seem too bad. Beside different kinds of clay the scrub contains salicylic acid which helps to unclog the skin, and zinc gluconate which can help heal existing breakouts and prevent new ones.

Ingrediënten/ingredients: aqua, kaolin, glycerin, butylene glycol, zea mays starch / corn starch, decyl glucoside, perlite, sodium laurenth sulfate, PEG-7 glyceryl cocate, zinc gluconate, palmaria palmata extract, moroccan lava clay, carrageenan, tetrasodium EDTA, xanthan gum, montmorillonite, salicylic acid, phenoxyethanol, CI 77491, CI 77499 / iron oxides, parfum / fragrance.


My experience
Ik weet niet hoeveel ik geloof van het hele ”drie pure kleien en roodalg” verhaal, maar naar mijn idee doet de scrub wel wat hij claimt. Je hebt maar een hele kleine hoeveelheid nodig – niet meer dan de grootte van een erwt – om je hele gezicht én nek te reinigen. Na gebruik van de scrub zien mijn poriën er inderdaad iets kleiner uit, en mijn gezicht voelt squeaky clean. Ik heb een redelijk droge huid, dus na gebruik voelt mijn huid zeker wat trekkerig aan, maar niet zo trekkerig dat het pijnlijk is en niet op te lossen is met wat toner en moisturiser. Ik zou – zeker als je ook een droge huid hebt – aanraden hem echt niet elke dag te gebruiken. Daarvoor vind ik hem persoonlijk té heftig. Ik gebruik hem zelf één à twee keer per week, en dat werkt prima.

I don’t know how much of the ”three pure clays and red algae” story I believe, but I do think the scrub does what it claims to do. You only need a very small amount – no more than a pea sized amount – to cleanse both your face and neck. After using the scrub my pores definitely look a bit smaller, and my face feels squeaky clean. I have pretty dry skin, so after I use it my skin definitely feels a bit tight, but not to a painful extent and it’s nothing a bit of toner and moisturiser can’t fix. I wouldn’t recommend using it every day though – definitely not if you have dry skin too. It’s a bit too abrasive for daily use in my opinion. I use it once or twice a week, and that works fine. 


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Review | Nip + Fab Glycolic Fix Serum & Night Pads Extreme
Review | Heimish All Clean Balm (AKA ”magic in a jar”)
Skincare Journey | Part IV: a complete 180?

Puck van Rooij

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s