Update | Mental breakdown & YouTube videos?

Het is tijd voor een nieuwe update! In mijn vorige update post beloofde ik jullie te updaten over de stressvolle tijden die eraan zaten te komen, en over mijn medicatie switch. Update posts zijn misschien niet heel interessant om te lezen, maar ik wilde er toch even één schrijven. Let’s get into it!

It’s time for another update! In my previous update post I promised to update you guys on the stressful times that were coming, and on my medication switch. I guess update posts aren’t the most interesting to read, but I wanted to write one anyway. Let’s get into it!
bloem5-004

MUM IS MOVING & MEDICATION
Zoals ik vertelde in mijn vorige update post gaat mijn moeder halverwege juli verhuizen. Afgelopen vrijdag kreeg ze de sleutel en begon ze wat dingen daar naartoe te verhuizen. Het is niet heel ver weg, maar zo’n 45 minuten met de auto, maar omdat mijn moeder en ik erg close zijn is het voor mij allemaal toch wat zwaar. Dit alles gebeurde ook nog eens tegelijk met een paar veranderingen in mijn medicatie. Dus moest ik niet alleen dealen met de stress van mijn moeders verhuizing, maar ook met de stress die medicatieveranderingen met zich meebrengen. Ik ben het soort persoon dat alles altijd zeker wil weten, dus maar afwachten of bepaalde medicatie gaat werken (of niet) is niet echt mijn ding. Werkt het wel beter dan mijn oude medicatie? Of krijg ik straks weer angst/paniekaanvallen? Wat voor bijwerkingen brengt het met zich mee? Zoveel onzekerheden!

Like I told you in my previous update post, my mum is moving to another town mid-July. Last Friday she got the key and started to move stuff there. It’s not that far away, about 45 minutes by car, but because my mum and I are pretty close, it’s quite hard on me anyway. All this stuff is basically happening at the same time as my medication switch, so not only do I have the stress of my mother moving, but also the stress of switching medication. I’m the kind of person who needs certainty all the friggin time, so just waiting for medication to start working (or not) isn’t really my thing. Will it actually work better than my previous medication? Or will I get anxiety/panick attacks again? What will be the side effects? So many uncertainties!
bloem2-004

Helaas escaleerde vorige week maandag de situatie ietwat door deze combinatie van stress en kreeg ik bijna een paniekaanval (voor het eerst in jaren), dus dit gaf me alleen maar meer stress en angst. Gelukkig zorgde de nieuwe medicatie er (deels) voor dat ik enigszins actief kon blijven en wat kleine dingetjes in huis kon doen, in plaats van in mijn bed gaan liggen zoals ik hiervoor meestal deed. Dit hielp me om sneller uit mijn mental breakdown te komen. Ondanks dat het nu wel beter gaat, voel ik me nog steeds niet de oude. Dit is geen verrassing, want ik zit nog steeds in een stressvolle situatie. Over het algemeen ging de switch naar mijn nieuwe medicatie goed. Wel merk ik zeker wat verschillen in mijn gedrag vergeleken met toen ik mijn oude medicatie gebruikte. Zo ben ik bijvoorbeeld een huiler geworden. Ik huilde vrijwel nooit, maar nu huil ik bij bijna alles..! Awkward stuff haha!

Unfortunately because of this combined stress the situation escalated a bit the Monday before last and I almost had a panick attack (for the first time in years), so this added to my stress and anxiety even more. Luckily (partly) because of the new medication I was able to stay active and do small chores around the house, instead of curling up in my bed like I used to do. This definitely helped me getting out of my mental breakdown faster. Even though I’m doing better now, I still don’t feel like my old self. This isn’t surprising though, because there’s still some stressful stuff going on. Overall the switch to my new medication went well. I definitely notice some differences in my behaviour compared to when I used my old mediaction though. For example: I’ve become a crier. I hardly ever used to cry, but now I cry at pretty much everything..! Awkward stuff haha!
bloem1-005

BLOG POSTS & VIDEOS
Door de bovengenoemde gebeurtenissen ging het hele drie-keer-per-week-bloggen ding voor meer dan een week niet zo soepel, maar vanaf nu ben ik zeker weer van plan drie keer per week een blogpost te plaatsen! Ik speel ook alweer een tijdje met het idee om (weer) YouTube video’s te gaan maken – in het Engels! Ik heb een lijstje met leuke ideeën, en ben al een tijdje op zoek naar goede editing software – als je trouwens suggesties voor me hebt: ik hoor ze graag! – dus nu moet ik alleen nog mijn stoute schoenen aantrekken en het gewoon DOEN. Als alles goed gaat hoop ik binnen de komende twee weken een kanaalintro video én een fashion haul te uploaden op mijn YouTube kanaal! En ik post te video’s natuurlijk ook hier op mijn blog. :)

Dat was volgens mij alles waarover ik jullie op dit moment kan updaten. Wat is er allemaal in jullie leven gebeurd – of staat er te gebeuren?

Because of the above happenings I fell off the blogging-three-times-a-week wagon for more than a week, but from now on I’m definitely going to try to post three times a week again! I’ve also been toying with the idea of making YouTube videos (again) for a while – in English! I have quite a few fun ideas, and have been looking at good editing software – by the way, if you have any suggestions, please let me know! – so now I just have to gather some courage and actually DO IT. If all goes well and I actually manage to get my shit together there’ll probably be a channel intro video and a fashion haul on my YouTube channel within the next two weeks! And of course I’ll also post the videos on here. :)

I guess that’s all there is to update you guys on at the moment. What’s been happening – or is about to happen – in your lives?

x Puck


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Update | What have I been up to lately..?
Another update (& 20% MAC discount in NL!)
”Cheating” at getting a tattoo..?

Advertisements

2 thoughts on “Update | Mental breakdown & YouTube videos?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s