Monday Musthave | Essence Satin Touch Blush in ”20 Satin Love”

Vandaag heb ik weer een nieuwe post voor jullie! Een Monday Musthave post over één van mijn meest gebruikte én meest betaalbare blushes: de Essence Satin Touch blush in de kleur ”20 Satin Love”. Lees verder voor meer!

Today I have a new post for you guys! A Monday Musthave post about one of my most used and most inexpensive blushes: the Essence Satin Touch blush in the colour ”20 Satin Love”. Read on for more!
uno5

Het duurde even voordat ik me realiseerde dat dit één van mijn favoriete blushes is. Ik kocht hem een hele tijd geleden, en heb hem sindsdien zooo vaak gebruikt want hij past bij zo veel verschillende looks. Dit komt door zijn relatief neutrale ondertoon en door zijn satijnen finish. Hij is dus niet 100% mat, maar ook zeker niet glitterig, en geeft je wangen een mooie, zachte glans. Hierdoor is hij geschikt voor zowel winterse looks waarbij je het ”blozende wangetjes effect” wilt creëren, maar ook voor glowy zomerse looks. Oh, en kunnen we het even hebben over het feit dat het patroontje in de blush nog helemaal intact is, ook al heb ik hem al supervaak gebruik!

It took me a while before I realised that this is one of my favourite blushes. I bought it quite a while ago, and have used it sooo often since because it goes with so many different looks. This is because of its relatively neutral undertone and because of its satin finish. This means it isn’t 100% matte, but definitely isn’t glittery either, and gives your cheeks a pretty, soft sheen. Because of this the blush is perfect for creating both wintery ”flushed cheeks” looks and also glowy summer looks. Oh, and can we talk about how the little pattern in the blush is still intact even though I’ve used it so much!


De blush heeft een ietwat zachte textuur, en kan dus wat poederig zijn. Ik tik daarom altijd even mijn kwast af voordat ik de blush aanbreng. Verder is hij, vooral op mijn vrij bleke huid, behoorlijk gepigmenteerd, dus ik zou ietwat voorzichtig zijn tijdens het aanbrengen en de blush langzaam opbouwen. Je kunt beter te weinig aanbrengen in het begin dan teveel!

The blush has a pretty soft texture, and can be a bit powdery. That’s why I always tap off the excess before I apply the blush. Furthermore it’s pretty pigmented, especially on my fair skin, so if I were you I’d be kind of careful while applying it and build up the blush slowly. It’s better to apply too little than too much at once!


Er zijn nog twee andere Satin Touch blushes: ”10 Satin Coral”, een mooie, zachte koraalroze kleur, en ”30 Satin Bronze”, een bronzey bruinroze kleur. Vooral in ”10 Satin Coral” ben ik ook zeker geïnteresseerd. Maar voor nu raad ik ”20 Satin Love” in ieder geval zeker aan haha! Je kunt hem kopen via Kruidvat’s website voor €2,59 per stuk.

There’s two more Satin Touch blushes: ”10 Satin Coral”, a pretty, soft corally pink colour, and ”30 Satin Bronze”, a bronzey pinky brown colour. I’m definitely interested in trying ”10 Satin Coral” as well. But for now I’d definitely recommend ”20 Satin Love” haha! You can buy it via, for example, eBay for around €6,00 a piece.


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Monday Musthave | Bdellium Tools 762P Small Angle Brush
Monday Musthave | Catrice Prime and Fine Professional Contouring Palette
Monday Musthave | Rimmel Nail Nurse 5 in 1 Nail Base & Top Coat

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s