Skincare Journey | Part IV: a complete 180?

Het is ongeveer een jaar geleden dat ik voor het laatst een Skincare Journey post op mijn blog postte. Oeps! Dus het leek me wel weer eens tijd om jullie te updaten over mijn huid, en mijn zoektocht naar de per-fec-te huidverzorgingsroutine. Eén van de redenen dat ik jullie zo lang niet geüpdate heb is dat er niet heel veel dingen verandert zijn. Het is allemaal niet veel beter geworden. Daarom ben ik van plan het roer eens volledig om te gooien! Hoe? Lees verder voor meer!

The last time I posted a Skincare Journey post over here is about a year ago now. Oops! So I thought I’d update you guys about my skin, and my search for the per-fect skincare routine. One of the reasons why I haven’t update on this for so long, is because things have barely changed. It hasn’t gotten much better to be honest. That’s why I’m planning to do a complete 180. How? Read on for more!
P1060895-001.JPG

Mijn huid ziet er nog vrijwel hetzelfde uit als een jaar geleden. Misschien zelfs iets slechter (#fml). Ik heb nog altijd enorme poriën op mijn neus en wangen en veel last van roodheid en vlekkerigheid. Op sommige plaatsen ziet deze vlekkerigheid er bijna uit als een soort uitslag. Zo erg zelfs, dat ik het idee heb dat ik misschien een voedselallergie heb! Het maakt namelijk niet uit wat voor huidverzorgingsproducten is gebruik, de ”uitslag” blijft altijd in dezelfde mate en op dezelfde plaatsen aanwezig. Dit is dus iets waar ik achteraan wil gaan in de toekomst, zeker als mijn volgende, uit wanhoop geboren stap weinig effect heeft.

My skin still looks practically the same as a year ago. Maybe even a bit worse (#fml). I still have huge pores on my nose and cheeks and have quite a bit of trouble with redness and patchiness. In some places this patchiness almost looks like some kind of rash. So much so that I think I might have a food allergy! Because it doesn’t matter what skincare products I use, the ”rash” is still there, and in the same places too. This is something I want to look into in the future, especially if my next step, that’s born out of desperation, doesn’t work well.
P1060905-001.JPG

En die stap is: mijn huidverzorgingsroutine (nog meer) versimpelen, en vrijwel alleen maar producten van één merk gebruiken. Dit heb ik – gek genoeg – nog nooit gedaan. Meestal gebruik ik een mengelmoesje van merken, maar om het simpel te houden ga ik het proberen op één merk te houden. Ik ben nu dus op zoek naar een huidverzorgingsmerk dat voornamelijk (of beter nog: alleen maar) natuurlijke producten gebruikt, liefst dierproefvrij is, en niet al te duur – dus niet super high end.

And that step is: simplifying my skincare routine (even) more, and mainly using products from the same brand. Oddly enough I never did this. I usually use a bunch of products from different brands, but to simplify things I’m going to try to stick to one brand as much as possible. So I’m looking for a skincare brand that’s mostly (or even better: totally) natural, preferably cruelty free, and not too expensive – so not super high end.
P1060904-002

Ik zoek een merk dat in ieder geval de basics in huis heeft: een moisturiser die zowel voor overdag als ‘s nachts gebruikt kan worden, een toner, een cleanser, en misschien een goed (porie-reinigend) masker. Een paar merken die ik op het oog heb zijn Skin + Earth, Balm Balm, Skin & Tonic en Antipodes. Als jullie suggesties hebben hoor ik het natuurlijk graag! Als ik een keuze heb gemaakt en/of er andere veranderingen plaats hebben gevonden laat ik het weten! ”Skincare Journey V” komt in ieder geval snel!

I’m looking for a brand that at least has all the basics: a moisturiser that can be used day and night, a toner, a cleanser, and maybe a good (pore cleansing) mask. A couple of products I’m interested in are Skin + Earth, Balm Balm, Skin & Tonic and Antipodes. If you have any suggestions I’d love to hear them of course! When I’ve made a choice and/or there’s other changes I’ll let you guys know! ”Skincare Journey V” is coming soon anyway!


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Skincare Journey | Part I
Skincare Journey | Part II: Lush Celestial & Skin Drink moisturisers
Skincare Journey | Part III: shit, I’m going on vacation!
Review | Heimish All Clean Balm (AKA ”magic in a jar”)
Review | Nip + Fab Glycolic Fix Serum & Night Pads Extreme

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s