Review | Nip + Fab Glycolic Fix Serum & Night Pads Extreme

Alhoewel ik al een tijdje (misschien zelfs een jaar, oeps!) geen ”Skincare Journey” posts heb geplaatst, ben ik wel nog steeds op zoek naar producten die mijn huid kunnen verbeteren. Toen mijn First Aid Beauty Facial Radiance Pads bijna op waren begon ik een zoektocht naar iets anders om te proberen, in de hoop dat ik het nog fijner zou vinden, en kwam ik uit bij de Nip + Fab Glycolic Fix Night Pads Extreme. Ik kocht ook het Glycolic Fix Serum, omdat het hele goede reviews had. Wat vond ik van ze? Lees verder voor meer!

Even though I haven’t posted any ”Skincare Journey” posts in a while (maybe even a year, oops!), I’m still looking for products that’ll improve my skin. When I started to run out of my First Aid Beauty Facial Radiance Pads I started looking for something else to try in hopes of liking it even more, and I came across the Nip + Fab Glycolic Fix Night Pads Extreme. I also bought the Glycolic Fix Serum because it had really good reviews. Did my skin like them? Read on for more!
P1060679

GLYCOLIC FIX NIGHT PADS EXTREME
Let’s start with the deets: de Glycolic Fix Night Pads Extreme kosten ongeveer €20,00 voor 60 pads via Asos (waar ik ze kocht), wat naar mijn mening een redelijk goede prijs is voor exfoliërende pads. Vooral als je ze – zoals deze – niet elke avond hoeft te gebruiken. Je kunt ze ook kopen via Nip + Fab’s website. De Glycolic Fix lijn focust vooral op het exfoliëren van de huid door middel van verschillende zuren. In de Night Pads Extreme zit 5% glycolzuur, en salicylzuur, hyaluronzuur en melkzuur. Ze zouden poriën moeten ontstoppen en ze kleiner moeten maken, de huid er stralender uit laten zien, en helpen met problemen als acne littekens. Ze mogen maar zo’n drie keer per week gebruikt worden – ‘s avonds – en zijn een sterkere versie van de Glycolic Fix Cleansing Pads.

Let’s start with the deets: the Glycolic Fix Night Pads Extreme are around €20,00 for 60 pads on Asos (where I bought them), which in my opinion is pretty reasonable for exfoliating pads, especially considering you don’t need to use these every night. You can also buy them on Nip + Fab’s website. The Glycolic Fix range is mainly focussed on exfoliating the skin by using different acids. The Night Pads Extreme contain 5% glycolic acid, and salicylic, hyaluronic and lactic acid. They’re supposed to unclog and refine pores, brighten the skin and help with problems like acne scarring. They should only be used about three times a week, at night, and are a stronger version of the Glycolic Fix Cleansing Pads.
P1060709

Ik ging voor de ”extreme” pads omdat mijn poriën vaak erg verstopt voelen, en enorm zijn, en ik vaak kleine acne littekens heb. De eerste keer dat ik de pads gebruikte was het eerste wat me opviel de geur: het ruikt naar hele sterke kunstmatige grapefruits. Het is geen onprettige geur, maar wel eh.. aanwezig. Ik gebruik de pads drie keer per week zoals staat in de gebruiksaanwijzing en heb er geen rare huidreacties op gehad. Het grootste effect wat de pads gehad hebben is op mijn droge plekjes. Mijn huid voelt super zacht en glad nadat ik ze gebruikt heb. Ik heb ook het idee dat mijn poriën wat kleiner lijken, maar qua acne littekens zie ik helaas weinig verschil. Ik merk ook dat de effecten die de pads hebben niet van lange duur zijn. Als ik de pads een weekje niet gebruik, komen mijn droge plekken weer terug, en zijn mijn poriën weer net zo groot als voorheen.

I thought I’d go with the ”extreme” pads because my pores usually feel really clogged and are huge, and I often have small acne scars. The first time I used them, the first thing I noticed was the scent: it smells exactly like really strong artificial grapefruits. It’s not unpleasant, but very eh.. present. I use the pads three times a week like the directions say, and haven’t had any odd reactions to them. The main effect I seem to notice is that after I’ve used them my skin feels nice and smooth, even my rough/dry patches are smoothed out. I also feel like it makes my pores a bit smaller, but acne scarring wise I haven’t noticed much difference unfortunately. I also notice that the effects they do have are very temporary. If I don’t use the pads for a week, my dry patches come back and my pores look as large as before again.

P1060707

GLYCOLIC FIX SERUM
Het Glycolic Fix Serum kost rond de €20,00 voor 30ml via Asos, en kan ook gekocht worden op Nip + Fab’s website. Het is een nachtelijk serum dat 4% glycolzuur bevat, wat rimpeltjes zou moeten verzachten, en PoreAway wat de poriën minder zichtbaar zou moeten maken. Het serum heeft dezelfde sterke kunstmatige grapefruit geur als de pads, maar ondanks dat het behoorlijk geparfumeerd lijkt te zijn, heb ik er geen rare huidreacties op gehad. Het serum is ook behoorlijk plakkerig, dus het is naar mijn mening niet per se makkelijk over het gezicht te verspreiden. Het absorbeert wel vrij snel, dus je hoeft maar een minuut of 3-5 te wachten voordat je je moisturiser kunt aanbrengen. Trouwens, even een heads up: er wordt geadviseerd zonnebrand te gebruiken overdag wanneer je huidverzorgingsproducten gebruikt met zuren erin, omdat de zuren de huid gevoeliger maken voor UV stralen.

The Glycolic Fix Serum costs around €20,00 for 30ml on Asos, and can also be found on Nip + Fab’s website. It’s an overnight serum that contains 4% glycolic acid, which smoothes fine lines and wrinkles, and PoreAway which is supposed to refine pores. The serum has the same strong artificial grapefruit scent as the pads, but even though it appears to be heavily scented my skin hasn’t had any odd reactions to it. It’s also pretty sticky, so it’s not necessarily easy to spread around in my opinion. It does absorb quite quickly, so you only have to wait about 3-5 minutes before you can apply your moisturiser on top. Also, just a heads up: it’s advised to use a sunscreen during the day when you use skincare products with acids in them, because acids make the skin more sensitive to UV rays.
P1060684.JPG

De eerste maand nadat ik het serum kocht gebruikte ik het elke maand, maar recentelijk gebruik ik het eigenlijk wat minder, want om eerlijk te zijn heb ik niet echt het idee dat het veel voor mijn huid doet. Wanneer ik het gebruik in combinatie met de pads zien mijn poriën er wel kleiner uit, maar ik heb het gevoel dat dat vooral door de pads komt. Wanneer ik het serum op zichzelf gebruik doet het vrij weinig voor mijn poriën. Ik heb nog niet echt rimpels, dus ik kan niet veel zeggen over of het ze minder zichtbaar maakt, maar ik heb wel wat fijne lijntjes en die zien er nog gewoon hetzelfde uit als voordat ik het serum begon te gebruiken.

The first month after purchasing the serum I used it every night, but recently I’ve been using it a bit less because frankly, I haven’t noticed it doing much for my skin. When I use it in combination with the pads my pores do appear smaller, but I feel like this is mainly because of the pads. When I use this serum on its own it doesn’t do much for me pore wise. I don’t have wrinkles yet, so I can’t say they work at smoothing those out, but I do have some fine lines, and they look the same as they did before I started using this serum.


Zou ik deze producten aanbevelen? De pads: ja. Het serum: nope. De pads zijn fijn als je een quick fix wilt voor grote poriën en/of droge plekjes. Als je problemen hebt met acne littekens etc. zou ik de First Aid Beauty Facial Radiance Pads aanbevelen in plaats van de Nip + Fab pads, want naar mijn idee werkte de FAB pads beter voor mijn acne littekens. Het serum werkt misschien wel voor jou, maar deed helaas bijna niks voor mij, dus daarom zou ik het niet aanraden. Hebben jullie deze producten geprobeerd?

Would I recommend these products? The pads: yes. The serum: nope. The pads are nice if you want a quick fix for large pores and/or rough and dry skin. If you have issues with acne scarring etc. I’d recommend the First Aid Beauty Facial Radiance Pads over the Nip + Fab Glycolic Fix ones, because I feel like the FAB ones worked better for my scarring. The serum might work for you, but barely did anything for me unfortunately, so that’s why I wouldn’t recommend it. Have you tried any of these products?


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Review | Heimish All Clean Balm (AKA ”magic in a jar”)
FOTD | Fresh & (a bit) Glowy
Skincare Journey | Part I
Skincare Journey | Part II: Lush Celestial & Skin Drink Moisturisers
Skincare Journey | Part III: shit, I’m going on vacation!

Puck van Rooij

4 thoughts on “Review | Nip + Fab Glycolic Fix Serum & Night Pads Extreme

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s