Review | Four Kiko Nail Lacquers

Een tijdje terug plaatste ik een kleine bestelling op Kiko’s website die voornamelijk bestond uit de vier nagellakken die ik vandaag voor jullie ga reviewen en swatchen. Ik had al één van de Nail Lacquers, maar had de Quick Dry Nail Lacquers nog niet geprobeerd. Wil je weten wat ik van ze vind? Lees dan verder!

Some time ago I placed a small order on Kiko’s website that mainly existed of the four nail polishes I’ll be reviewing and swatching for you guys today. I already had one of the Nail Lacquers, but hadn’t tried any of the Quick Dry Nail Lacquers yet. Want to know if I like them? Read on!
P1060244


*Disclaimer*
Ik test nagellak altijd uit met de Rimmel Nail Nurse 5 in 1 Nail Base & Top Coat. Mijn nagels zijn erg zwak in de zin dat geen enkele nagellak (zowel goedkope als duurdere) langer dan twee dagen – op z’n meest – blijft zitten. Al mijn nagellak reviews en swatches bevatten dus een base- en topcoat!

I always test out nail polishes using the Rimmel Nail Nurse 5 in 1 Nail Base & Top Coat. My nails are very weak in the sense that nail polishes (super affordable ones and more expensive ones) just don’t stay on for more than two days – if that. So just know that all my nail polish reviews and swatches include a base and top coat!Nail Lacquer in ”365 Tattoo Rose” | Buy here
Laten we beginnen met de enige lente-achtige kleur in deze review haha! De kleur ”Tattoo Rose” is een mooie oudroze kleur. Hij is net wat feller en warmer dan de dirty pink kleuren waar ik meestal voor ga, maar dat vind ik er juist tof aan. De gewone Nail Lacquers (€2,50 per stuk) hebben een vrij smal kwastje. Ik ben zelf meer van de bredere kwastjes, want smalle kwastjes geven bij mij vaak al snel een wat streperig resultaat. Dat geldt voor deze nagellak ook, maar het geeft ook zeker niet de slechtste applicatie ooit. De nagellak dekt perfect met twee laagjes en blijft met base- en topcoat zo’n vijf dagen zitten, wat voor mij prima is.

Let’s start with the only spring appropriate colour in this review haha! The colour ”Tattoo Rose” is a pretty dirty pink colour. It’s slightly brighter and warmer than most dirty pink colours I usually go for, but that’s what I like about it. The Nail Lacquers (€2,50 a piece) have quite slim brushes. I’m usually more of a bigger brush person, because slim brushes often make application a bit stripey in my opinion. Same goes for this nail polish, but it definitely isn’t the worst application I’ve ever come across either. The nail polish is totally opaque in two coats and with base and top coat it stays on for about five days, which is pretty good for me.
Kiko Nail Lacquer 365 Tattoo Rose

Nail Lacquer in ”524 Blue Multicolor” | Buy here
Kunnen we het even hebben over hoe ge-wel-dig deze kleur is?! Telkens als ik hem op heb kan ik niet stoppen met naar mijn nagels staren. Ik ben niet per se van de glitters, maar deze kleur is echt prachtig! Ook fijn: naar mijn idee zijn veel glitterige nagellakken makkelijker aan te brengen dan nagellakken met een creamy finish omdat je streperigheid door de glitters veel minder ziet. Dus ondanks dat deze nagellak ook een vrij dun kwastje heeft, is hij toch redelijk makkelijk en mooi aan te brengen. Hij dekt volledig met twee laagjes en blijft met base- en topcoat ook zo’n vijf dagen mooi zitten.

Can we talk about how a-ma-zing this colour is?! Every time I wear it I can’t stop looking at my nails. I’m not necessarily a glitter polish person, but this colour is gorgeous! Nice too: I feel like a lot of glittery nail polishes are a bit easier to apply than polishes with a creamy finish because you can’t see stripeyness that much because of the glitters. So even though this nail polish also has a pretty slim brush, it’s quite easy to apply nicely. It’s opaque in two layers and with a base and top coat it stays on well for about five days.
Kiko Nail Lacquer 524 Blue Multicolor

Quick Dry Nail Lacquer in ”812 Mahogany” | Buy here
”Mahogany” is een mooie donkerroodbruine kleur, perfect voor de herfst en winter! De Quick Dry Nail Lacquers (€2,90 per stuk) hebben een wat breder kwastje dan de gewone Nail Lacquers, wat de applicatie voor mij makkelijker zou moeten maken, maar helaas gaat dat toch niet per se heel soepel door de formule. Deze nagellakken lijken namelijk tijdens het aanbrengen al een beetje te drogen en wat stroperig te worden, hierdoor gaat het aanbrengen hier en daar wat stroef en krijg ik een streperig resultaat. Ik moet sommige nagels soms dus opnieuw doen. Het is ook weer niks vreselijks, maar vergt enige oefening voor een onhandig iemand, zoals ik. De nagellak droogt vrij snel, en dekt perfect met twee laagjes. Ook blijft hij met base- en topcoat zo’n vijf dagen zitten.

”Mahogany” is a pretty dark brownish red colour, perfect for autumn and winter! The Quick Dry Nail Lacquers have a bit of a bigger brush, which should make application a bit easier for me, but it still doesn’t go too smoothly because of the formula. These nail polishes seem to start drying a bit already during application, which makes them a bit tacky and gooey, which can make application stripey. So sometimes I have to redo a couple of nails. Again, it’s nothing horrible, but it has a bit of a learning curve for a clumsy person like me. The nail polish dries quite quickly, and is opaque in two coats. It stays on nicely for about five days when used with a base and top coat.
Kiko Quick Dry Nail Lacquer 812 Mahogany

Quick Dry Nail Lacquer in ”839 Teal Blue” | Buy here
Dit is ook weer zo’n toffe kleur! ”Teal Blue” is mijn enige donkerblauwe nagellak zonder glitters en ik ben er helemaal fan van! Net zoals ”Mahogany” heeft hij een wat breder kwastje en is hij hier en daar wat streperig en stroef tijdens het aanbrengen. Ik moet sommige nagels soms dus opnieuw doen omdat ik niet helemaal blij ben met de applicatie, maar ben je goed in het aanbrengen van nagellak (in tegenstelling tot mij) dan zal je denk ik weinig problemen met de Quick Dry Nail Lacquers hebben. Ook deze nagellak droogt vrij snel, dekt met twee laagjes en blijft met een base- en topcoat zo’n vijf dagen mooi zitten.

Another really cool colour! ”Teal Blue” is the only dark blue nail polish without glitter I own and I’m a fan! Just like ”Mahogany” it has a bit of a bigger brush and application can be quite stripey. Sometimes I have to redo some nails because I’m not entirely happy with the application, but if you’re good at applying nail polish (contrary to yours truly) the Quick Dry Nail Lacquers probably won’t give you much trouble. This nail polish dries quite quickly too, is opaque in two coats, and stays on for about five days when used in combination with a base and top coat.
Kiko Quick Dry Nail Lacquer 839 Teal Blue

Dat was de review alweer! Wat is jullie favoriete nagellak kleur van de vier? Heb je de Kiko Nail Lacquers en/of Quick Dry Nail Lacquers wel eens geprobeerd? Heb je aanraders voor me?

We’re already at the end of the review! What’s your favourite nail polish colour out of these four? Have you tried any of the Kiko Nail Lacquers and/or Quick Dry Nail Lacquers? Any recommendations for me?
kiko2.jpg


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Review | Barry M (Matte) Nail Paint
Ultimate beauty favourites of 2016 (NL)
Ultimate beauty favourites of 2016 (EN)
NOTD | Festive As F*ck
Review | Three new Catrice Ultimate Nail Lacquer colours

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s