”Cheating” at getting a tattoo..?

Zoals je misschien wel weet als je deze post gelezen hebt, heb ik sinds februari een nieuwe tattoo. Helaas kom ik er nu pas aan toe om er daadwerkelijk over te schrijven, dus het is niet bepaald een nieuwe tattoo meer haha! Toch wilde ik het er nog even over hebben, en dan vooral over mijn ervaring met het gebruik van een verdovende crème. Ja, je leest het goed, ik gebruikte voor het eerst een verdovende crème toen ik deze tatoeage liet zetten. Meer weten over de tattoo, over het gebruik van verdovende crème, en waarom sommige mensen dit zien als ”vals spelen bij het laten zetten van een tattoo”? Lees dan verder!

As you may know if you’ve read this post, I got a new tattoo in February. Unfortunately I only got around to writing about it now, so it isn’t exactly a new tattoo anymore haha! Still I wanted to talk about it for a bit, and mainly about my experience with using a numbing cream. Yes, you read it correctly, I used a numbing cream for the first time ever to get my most recent tattoo. Want to know more about the tattoo, using numbing cream, and why some people consider this ”cheating at getting a tattoo”? Read on!
P1060609-001

Ik werd getatoeëerd door Claudia Ottaviani toen ze in februari in Breda was. Ik wilde al lang een sternum/buik tattoo, maar had nog niet de juiste tatoeëerder gevonden. Toen ik Claudia’s werk zag, en zag dat ze naar Nederland zou komen, viel alles op z’n plaats. Maar kort nadat ik een afspraak gemaakt had kwamen ze: de angsten. Door mijn angststoornis heb ik redelijk wat (hardnekkige) angsten, zoals de angst om ziek te worden en over te moeten geven bijvoorbeeld. Dus een tattoo laten zetten is een behoorlijk stressvol proces voor mij, vooral door alle verhalen die de ronde gaan over mensen die misselijk worden of flauwvallen etc. tijdens het laten zetten van een tattoo. En een tattoo in de maag regio is nog stressvoller want wat als de pijn of druk in die regio me misselijk maken? (Dit is natuurlijk niet per se het geval, maar dat was mijn paniekerige gedachte.)

I got tattooed by the lovely Claudia Ottaviani when she was in Breda in February. I wanted to get a sternum/stomach tattoo for quite a while, but hadn’t found the right artist to do it yet. Then I saw Claudia’s work, and that she’d be coming to the Netherlands, and it all snapped into place. However, shortly after making the appointment, fear set in. Because of my anxiety disorder I have several different (stubborn) fears, like the fear to get sick and having to throw up for example. So getting a tattoo is a very stressful process for me because of all the stories going around of people getting sick or passing out etc. when getting a tattoo. And getting a tattoo in the stomach area is even more stressful because what if the pain or pressure in that area makes me sick? (Obviously it doesn’t really work that way, but that was my panicky train of thought.)
P1060622

Hopend dat ik mensen tegen zou komen die dingen zouden zeggen als ”Het was pijnlijk, maar zeker te doen”, deed ik iets wat meestal geen goed idee is: ik Googelen. Zoekend naar sternum tattoo ervaringen kwam ik langs de meest vreselijke horrorverhalen van mensen die zwaar ziek werden door de pijn en whatnot, wat mijn angsten natuurlijk alleen maar erger maakte. Maar in plaats van mijn afspraak af te zeggen (want ik wilde deze tattoo echt heel graag) ging ik op zoek naar manieren om de ervaring voor mij wat minder eng te maken. Tijdens mijn zoektocht kwam ik verdovende crèmes tegen. Ik had sommige getatoeëerde youtubers hier al over gehoord, maar het kwam nooit in me op het zelf te gebruiken. Tot nu…

In hope of finding people saying things like ”It was painful, but definitely manageable”, I did something that’s usually not a good idea: I turned to Google. While searching for sternum tattoo experiences I came across the most awful horror stories of people getting horribly sick because of the pain and whatnot, which obviously only fed my fear. But instead of cancelling my appointment (because I really wanted this tattoo) I started to look for things that’d make the experience a bit more manageable for me. During my search I came across numbing creams. I’d seen some tattooed youtubers talk about it, but it never occured to me to use one myself. Until now…
P1060629

Ik wist dat verdovende crèmes gebruiken nogal een dingetje is in de ”tattoo community”. Veel mensen hebben nog een beetje de jaren ’50 mindset waarin je je tattoo moet ”verdienen”. En als je niet goed tegen de pijn kunt, of bang bent zoals ik etc. mag je geen tattoo laten zetten. Persoonlijk ben ik het niet eens met deze mindset, en alhoewel ik ergens wel kan begrijpen waarom mensen zo denken, vind ik het een behoorlijk gedateerd idee. Lijden op wat voor manier dan ook betekent niet dat je iets verdiend hebt of niet naar mijn mening. Dus ik kocht een verdovende crème, met Claudia’s toestemming natuurlijk (vraag het altijd eerst aan je tatoeëerder!). Ik kocht Dr Numb, de enige verdovende crème die in Nederland te koop is via een officiële website. Natuurlijk kan je zulke crèmes ook via Amazon of eBay krijgen, maar dat leek me in dit geval iets te riskant. Dr Numb kost €39,99 voor 30gr. Veel geld, maar ik bang as fuck!

I knew that there’s quite a bit of a stigma around using numbing creams in the ”tattoo community”. A lot of tattooed people still live in some kind of 1950s mindset in which you still have to ”earn a tattoo”. And if you can’t handle the pain well, or are scared like me etc. you shouldn’t be getting a tattoo at all. Personally I disagree with this mindset, and even though I kind of get where these people are coming from, I think it’s a very outdated idea. Suffering in whatever way doesn’t equal earning something to me. So I bought a numbing cream, with Claudia’s permission of course (always ask your artist!). I bought Dr Numb, the only numbing cream that’s available in the Netherlands through an official website. Of course you can get something off of Amazon or eBay, but in this case I thought that that’d be a bit too risky. Dr Numb is €39,99 for 30gr. It’s a lot of money, but then again I was scared as fuck!
P1060632.JPG

Je moet ongeveer een uur van tevoren een redelijke laag crème aanbrengen op de plek die getatoeëerd gaat worden, en het daarna inpakken met iets als huishoudfolie om het zo luchtdicht mogelijk te maken. Het verdovende effect duurt minstens drie uur. Natuurlijk was de plaats die ik liet tatoeëren een beetje een gedoe om in te pakken want er zitten daar boobs, maar met een beetje hulp was het te doen. Wat pijn betreft was het laten zetten van deze tattoo een eitje. Het was zo raar om bijna niks te voelen van het hele proces! De enige plaatsen waar het hier en daar wat pijn deed waren langs de randen van de tattoo, omdat ik daar denk ik een wat dunnere laag crème had gesmeerd. Mentaal gezien was deze tattoo laten zetten nog steeds een beetje een struggle, maar I did it, en ik ben er zo blij mee! :)

You have to apply a pretty good layer of cream to the area that’s to be tattooed about an hour before you’re getting tattooed, then wrap it with something like saran wrap to make it as air tight as possible. The numbing lasts for at least three hours. Obviously the place where I got tattooed was a bit of a hassle to wrap, because there are boobs there, but with a bit of help it was doable. Pain wise getting this tattoo was a breeze. It was so weird to barely feel anything of the process! The only places that hurt a bit were the edges of the tattoo, because I probably applied a thinner layer of cream there. Mentally, getting the tattoo was still a bit of a struggle, but I did it, and I’m so happy with it! :)
P1060639-001

Waarschijnlijk word ik nog een keer getatoeëerd door Claudia in Augustus, en ik krijg ook nog een kleinere tattoo aan het eind van deze maand. Ga ik hiervoor ook verdovende crème gebruiken? Nee, waarschijnlijk niet. Ik ga de kleinere tattoo (op mijn linker onderarm) laten zetten zonder crème, en kijken hoe dat gaat. Als dat goed gaat laat ik de grotere door Claudia (op mijn linker bovenbeen) ook zonder crème zetten. Wat vinden jullie van het gebruiken van verdovende crème bij het zetten van een tattoo? Heb je het ooit gebruikt voor een tattoo?

I’m probably going to get tattooed by Claudia again in August, and I’m also getting a smaller tattoo at the end of this month. Am I going to use numbing cream for those tattoo as well? No, probably not. I’m going to get the smaller tattoo (on my left lower arm) without using it, and see how that goes. If all goes well I’ll get the big(ger) tattoo by Claudia (on my left upper leg) without it as well. What do you think about using numbing creams to get a tattoo? Have you ever used it to get a tattoo?


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Update | What have I been up to lately..?
Terrified to get tattooed | Why the F am I doing this to myself?! (Again!) 

Advertisements

One thought on “”Cheating” at getting a tattoo..?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s