Monday Musthave | Catrice Prime and Fine Professional Contouring Palette

Eindelijk weer een ”Monday Musthave” post haha! Ik deed er één, 100 jaar geleden, en heb er sindsdien geen meer gedaan. Maar goed, het idee van ”Monday Musthave” posts is dat ik een beauty product voor jullie review waar ik geen ”echte” review meer over kan maken omdat ik het product er bijvoorbeeld al te gebruikt uitziet. Vandaag ga ik het hebben over het Catrice Prime and Fine Professional Contouring Palette. Meer weten? Lees dan verder!

Finally another ”Monday Musthave” post haha! I did one like 100 years ago, and haven’t done one since. Anyway, the idea of ”Monday Musthave” posts is that I review a beauty product for you guys of which I can’t write a ”real” review because, for example, the product looks too used. Today I’m going to talk about the Catrice Prime and Fine Professional Contouring Palette. Want to know more? Read on!
p1050350
p1050357

Ik kocht het Prime and Fine Professional Contouring Palette vlak nadat het uitkwam, meer dan een jaar geleden, maar kwam er nooit toe het te reviewen. Er bestaan momenteel twee kleuren, en ik kocht de lichtste (en koelste) kleur: ”010 Ashy Radiance” (€4,59 per stuk). Ik kocht hem omdat ik wat vaker wilde gaan contouren en/of bronzen, en daarvoor een redelijk koele, matte poeder zocht. Ik had al het e.l.f. Blush & Bronzing Duo in St. Lucia, maar de bronzer die daar in zit vond ik wel érg oranje.

I bought the Prime and Fine Professional Contouring Palette right after it came out, over year ago, but I got around to reviewing it. At the moment there are two colours available, and I bought the lightest (and coolest) colour: ”010 Ashy Radiance” (€4,59 a piece). I bought it because I wanted to get more into contouring and/or bronzing, and for that I wanted a cool-ish, matte colour. I already had the e.l.f. Blush & Bronzing Duo in St. Lucia, but the bronzer in that duo was a bit too orange for my taste.

De contour kleur in het Professional Contouring Palette valt op mijn huid iets minder koel uit dan ik hoopte (door mijn ondertoon) maar hij is gelukkig niet te oranje. Hij is redelijk gepigmenteerd, maar doordat hij niet superzacht is – en dus niet heel veel kleur in één keer afgeeft – moet je de kleur een beetje opbouwen. Dit vind ik persoonlijk wel fijn, want hierdoor breng je niet per ongeluk veel te veel aan. Dit maakt hem ook geschikt voor beginners.

The contour colour in the Professional Contouring Palette comes off a bit less cool than I hoped (because of my undertone) but luckily isn’t too orange. It’s fairly pigmented, but because the powder isn’t super soft – and doesn’t give off a lot of colour – you have to built up the colour a bit. Personally I like that because this way you can’t accidentally apply way too much at once. This also makes the product suitable for beginners. 

Hetzelfde geldt voor de highlighter. Deze is ook niet héél gepigmenteerd, en zit (gelukkig) niet bomvol glitter. Hierdoor krijg je een mooie subtiele highlight die eventuele textuur op de huid niet te veel accentueert. Vooral daardoor is het één van mijn favoriete highlighters, omdat ik bij sommige anderen het gevoel heb dat ze alle textuur in mijn gezicht teveel accentueren. Je kunt hem trouwens wel makkelijk opbouwen als je een intenser effect wilt.

The same goes for the highlighter. This one isn’t suuuper pigmented either, and doesn’t contain a lot of shimmer (fortunately). Because of this you get a pretty, subtle highlight that doesn’t accentuate texture too much. This is the main reason why this is one of my favourite highlighters, because with some other ones I feel like they really accentuate all the texture on my face. You can built it up easily if you want a more intense highlight though.

Ik raad dit duo zeker aan, vooral als je net begint met make-up of met contouren en highlighten. Dit is momenteel nog steeds mijn go-to contour palette, dus dat zegt denk ik genoeg. Hebben jullie hem al geprobeerd?

I definitely recommend this duo, especially if you’re a beginner with make-up or contouring and highlighting. At the moment this is still my go-to contour palette, so that says it all I guess. Have you guys tried it?


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Monday Musthave | Rimmel Nail Nurse 5 in 1 Nail Base & Top Coat
Review | Heimish All Clean Balm (AKA ”magic in a jar”)
Review | Essence Camouflage 2in1 Make-up & Concealer

Advertisements

One thought on “Monday Musthave | Catrice Prime and Fine Professional Contouring Palette

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s