Review | Heimish All Clean Balm (AKA ”magic in a jar”)

Sinds een tijdje ben ik helemaal into cleansing balms. Zuid-Koreaanse, om precies te zijn, want die zijn net zo goed als (misschien zelfs beter dan) cleansing balms van westerse merken, en meestal een stuk goedkoper. Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe om te proberen kwam ik – natuurlijk – de beroemde ”Clean It Zero” balm van Banila Co tegen, en stond op het punt deze te kopen, toen ik een review las over de ”All Clean Balm” van Heimish. Na wat ”research” kwam ik erachter dat deze goedkoper is dan die van Banila Co, en dat veel mensen hem zelfs fijner vonden! Dus kocht ik de Heimish balm! Meer weten? Lees dan verder!

A while ago I got really into cleansing balms. South Korean ones especially, because they’re just as good as (if not better than) cleansing balms from western brands, and they’re usually a lot more affordable. During my search for a new one to try I – of course – came across the famous ”Clean It Zero” balm by Banila Co and I was on the verge of buying it when I saw a review of the ”All Clean Balm” by Heimish. After a bit of ”research” it turned out to be a bit cheaper than the Banila Co one, and many people actually liked it even better! So I decided to buy the Heimish one instead! Want to know more? Read on!
P1050758
P1050807

Packaging, price and availability
Laten we beginnen met de verpakking, want I LOVE IT! Veel Zuid-Koreaanse beauty producten zijn erg ”cutesy” verpakt, met veel roze etc., wat niet echt mijn ding is. Maar deze verpakking vind ik super! Het design en de kleurcombinaties zijn zo goed gekozen, en daarbij komt nog dat het vrij makkelijk te gebruiken is. Ja, het is een vrij grote verpakking, dus misschien niet heel handig om mee te reizen, maar het bevat wel 120ml aan product voor maar ca. €17,00! (En je kunt altijd nog wat product in een kleiner potje doen om mee te reizen.) Bij de verpakking hoort ook een klein spateltje, zodat je niet telkens met je vingers in de pot hoeft. De balsem is niet heel makkelijk verkrijgbaar in de zin dat het te koop is in de winkel, maar het is makkelijk te vinden via eBay of Amazon. Ik kocht de mijne via I Am Love Shop.

Let’s start with the packaging, because I LOVE IT! A lot of South Korean beauty products are packaged very cutesy and with lots of pink and whatnot, which isn’t really my thing. This packaging, however, is lovely in my opinion! The design and colour combinations are so well chosen, and on top of that it’s quite easy in use. Yes, it’s pretty bulky, and might not be the best option for travelling, but you get 120ml for only around €17,00! (And you could always depot a bit in a smaller container to travel with.) Also it comes with a little spatula, so you don’t have to dig into the product with your fingers. The balm isn’t very readily available in most of the world in the sense that it’s sold in stores, but it’s easy to find on eBay or Amazon. I bought mine through I Am Love Shop.
P1050806
P1050767

Ingredients
De balm bevat geen parabenen, en is hypoallergeen, dus hij is ook te gebruiken op de gevoelige huid. Een paar noemenswaardige ingrediënten zijn: kokosnoot extract, wat hydraterend en verzorgend werkt; shea boter, wat verzachtend en verzorgend werkt; en ezelinnenmelk, wat schijnbaar restructurerend en verzachtend werkt. Volgens mij heb ik nog nooit iets met ezelinnenmelk erin gebruikt, dus dat is eh.. Interessant haha!

The balm doesn’t contain parabens, and is supposed to be hypoallergenic, so it’s also suitable for sensitive skin. A couple of noteable ingredients are: coconut extract, which is hydrating and nourishing; shea butter, which is moisturising and soothing; and donkey milk, which is supposed to be restructurising and soothing. I don’t think I’ve ever used something with donkey milk in it before, so that’s eh.. Interesting haha!
P1050792

Consistency and results
Sommige cleansing balms hebben meer een soort ”sorbet” (oftewel: zachtere) samenstelling, maar de Heimish balm is redelijk ”hard”. Desondanks verandert hij wanneer hij in aanraking komt met de warmte van je huid in een soort melk/olie combinatie, net als zachtere cleansing balms. En het belangrijkste: het verwijdert make-up perfect! Ik gebruik het meestal in combinatie met een muslin cloth, en het werkt zooo goed! Net als met alle cleansing balms moet je wel de tijd nemen om het product goed op je gezicht in te masseren, maar wanneer je dat doet smelt het alles, zelfs waterproof mascara en superlanghoudende liquid lipsticks! Ik gebruik de balm als make-upremover en als tweede reiniging, maar meestal verwijdert het mijn make-up zo goed dat ik het gevoel heb niet eens een tweede reiniging nodig te hebben. Verder droogt het mijn (droge) huid niet uit. Het enige ietwat negatieve punt wat ik kan verzinnen is dat, wanneer je het in je ogen krijgt, het je zicht een beetje wazig maakt voor een paar minuten.

Some cleansing balms have more of a ”sherbet” (AKA softer) consistency, but the Heimish one is very solid. However once it comes in contact with your skin’s heat it becomes a kind of milk/oil hybrid, just like softer cleansing balms. And most importantly: it removes makeup amazingly! I usually use it in combination with a muslin cloth, and it works sooo well! As with all balm cleansers you have to stand there massaging it onto your face for a while, but when you do it breaks down everything, even waterproof mascara and super longlasting liquid lipsticks! I use it as a makeup remover and second cleanse, but usually it removes my makeup so well that I don’t even feel like I need a second cleanse. Also it doesn’t really dry out my (already dry) skin. The only slight downside I can think of is that, if you get it in your eyes, it can make your vision a bit blurry for a couple of minutes.
P1050785-001

Dus het eindoordeel is: I LOVE deze cleansing balm en ik raad hem zeker aan! Het is echt magie in een pot voor mij. Het verwijdert make-up supergoed, zonder mijn huid uit te drogen of te irriteren. Het is betaalbaar en je krijgt een goede hoeveelheid product waar je vrij lang mee doet, want je hebt niet veel nodig (ca. 1 tot 2 schepjes) om een vol gezicht met make-up te verwijderen. Ik wil de Banila Co balm nog wel proberen trouwens, om te kijken hoe hij werkt in vergelijking met de Heimish balm, maar ik denk dat deze lastig te overtreffen wordt haha!

So the final verdict is: I LOVE this cleansing balm and I definitely recommend it! It’s literally magic in a jar to me. It removes makeup so well, without drying out or aggravating my skin. It’s afforable and you get a pretty big amount that’ll last you quite a long time, because you don’t need a lot of product (approx. 1 to 2 scoops) to remove a full face of makeup. I still want to try the Banila Co one though, to see how it compares to the Heimish one, but I think this one’s going to be pretty hard to top haha!


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Review | Nesura Black Black Clear Nose Pack Peel Off Mask
Skincare Journey | Part I
Skincare Journey | Part II: Lush Celestial & Skin Drink moisturisers
Skincare Journey | Part III: shit, I’m going on vacation!

Advertisements

2 thoughts on “Review | Heimish All Clean Balm (AKA ”magic in a jar”)

    1. Puck van Rooij

      Ja, Ultrabland is inderdaad een favoriet van veel mensen! Ik heb het een tijdje terug geprobeerd. Het verwijdert make-up goed, maar ik vond dat het zo’n vettig laagje achterliet wanneer ik het probeerde te verwijderen. Hoe gebruik/verwijder jij het?

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s