Terrified to get tattooed | Why the F am I doing this to myself?! (Again!)

De laatste tijd heb ik me meerdere keren afgevraagd of ik wel goed bij mijn hoofd ben, want ik heb besloten een tattoo te laten zetten.. Alweer.. Niet dat mensen met tattoos niet goed bij hun hoofd zijn, maar de afgelopen weken vraag ik me af waarom ik telkens weer een tattoo wil terwijl ik het verrekte eng vind om er één te laten zetten. En deze keer is het extra eng omdat de plaats waar ik hem ga laten zetten (het sternum/borstbeen) blijkbaar één van de pijnlijkste plaatsen is om een tattoo te laten zetten. Good thinking Puck!

I’ve been having some serious doubts about my own sanity lately, because I decided to get another tattoo.. Again.. Not saying people with tattoos aren’t sane, but the past couple of weeks I’ve been wondering why I keep getting tattooed even though it’s absolutely terrifying (for me at least). And this time it’s extra scary because the place where I’m getting the tattoo (the sternum) apparently is one of the most painful places to get tattooed. Good thinking Puck!
p1050656-001

Er bestaan zoveel horrorverhalen over mensen die over hun nek gingen of flauwvielen door de pijn toen ze in de borst en sternum regio getatoeëerd werden. En als je mij kent, weet je waarschijnlijk dat over m’n nek gaan één van mijn grootste angsten is. Dus getatoeëerd worden is al stressvol as fuck voor mij, maar nu vormen zich nóg meer horror scenario’s in mijn hoofd dan normaal en vraag ik me serieus af waar ik in godsnaam het idee vandaan haalde om op die plek een tattoo te willen. Ik wilde al een hele tijd een tattoo op die plaats trouwens, maar ik had nog niet de juiste tattoo artist gevonden om hem te zetten. Tot ik een tijdje geleden het werk van Claudia Ottaviani zag en alles op z’n plaats viel.

There are all these horror stories going around about people throwing up or fainting while getting tattooed in the chest and sternum area because of the pain. And if you know me, you probably know that having to throw up is one of my worst fears. So while getting tattooed in itself is already stressful as fuck for me, now more than ever one horror scenario after another is forming in my brain and I’m seriously wondering where I even got the fucking idea to want a tattoo there. I’ve been wanting a sternum tattoo for quite a while now though, but I hadn’t found the right tattoo artist to do it yet. Then, not too long ago, I saw the work of Claudia Ottaviani and it all came together.
p1050653-001

Ik zag dat ze in februari in Nederland zou zijn, en maakte vrijwel gelijk een afspraak. Maar pas nadat ik de afspraak had gemaakt begon het denken – oftewel: piekeren. Hetgene wat ik ga laten zetten is niet heel groot (voor zover ik weet, ik heb het design nog niet gezien), dus het zal geen héle lange tattoo sessie zijn.. Maar toch.. Hoe dan ook, morgen is de grote dag! Wish me luck! Ik hou jullie op de hoogte (en zal volgende week waarschijnlijk een post over mijn nieuwe tattoo schrijven). Als je me in de tussentijd nodig hebt: ik zit ergens in een hoekje te piekeren. :’)

I  found out that she’d be in the Netherlands in February and pretty much immediately made an appointment. But it wasn’t till after I made the appointment that the thinking – and therefore worrying – started. The piece I’m getting isn’t very big (as far as I know, I haven’t seen the final design yet), so it won’t take very long I think.. But still.. Anyway, tomorrow’s the big day! Wish me luck! I’ll keep you guys updated (and I’ll probably write a post about my new tattoo next week). If you need me in the meantime: I’ll be sitting in a corner somewhere panicking. :’)


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Update | A new chapter (jk, not really)
My (blog) goals of 2017
Dealing with an autumn/winter slump

Advertisements

5 thoughts on “Terrified to get tattooed | Why the F am I doing this to myself?! (Again!)

 1. sarahandbeauty

  Hahahaa leuk geschreven en erg herkenbaar! Ik had precies hetzelfde gevoel bij mijn eerste tattoo en vervolgens zette ik de week erop mijn tweede alweer ;). En na het lezen van dit stukje begint t weer te kriebelen…pols pijnlijk? Xx

  Liked by 1 person

  1. Puck van Rooij

   Thanks! :) Ik heb dat gevoel helaas bij elke tattoo, hopelijk wordt het ooit nog minder haha! Polsen vielen voor mij best wel mee, zeker vergeleken met de binnenkant van mijn bovenarm. Maar ik heb ook van mensen gehoord dat ze de pols best wel pijnlijk vonden. Wat wil je er laten zetten?

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s