Review | Barry M (Matte) Nail Paint

Van mijn zusje kreeg ik twee Barry M nagellakken. Superleuk, want ik had nog nooit iets van Barry M geprobeerd! Ze gaf me één van hun gewone Nail Paints en één van hun Matte Nail Paints. Ze kocht ze bij Make Up By Tatou in Leiden, één van de weinige plaatsen waar je ze in Nederland in de winkel kunt kopen geloof ik. Online kan je ze kopen via bijvoorbeeld Make Up By Tatou en The Makeup Spot. Ze kosten €4,95 per stuk. Benieuwd naar mijn mening? Lees dan verder!

From my sister I got two Barry M nail polishes. Exciting, because I’d never tried anything from Barry M! She got me one of their regular Nail Paints and one of their Matte Nail Paints. She got them at Make Up By Tatou in Leiden, which is one of few places you can get them in store in the Netherlands I believe. Online you can get them at for example Make Up By Tatou and The Makeup Spot. They retail for €4,95 a piece. Want to know my thoughts? Read on!
1.jpg

MATTE NAIL PAINT | 605 Vanilla
Bij de naam ”Vanilla” had ik eerder een iets gelere kleur verwacht. In plaats daarvan is het een matte, soort van superlichte, zachtroze-achtige kleur. Moeilijk te beschrijven, en erg mooi. Met twee laagjes dekt hij perfect. Ik was wel benieuwd hoe goed hij zou blijven zitten. Normaal gesproken draag ik namelijk een base- en topcoat, maar dat zou de matte finish natuurlijk wegnemen. Ik droeg hem dus alleen met een basecoat eronder, en hij bleef alsnog een dag of vier mooi zitten voordat hij begon te chippen. Dat is langer dan ik had verwacht! Hem aanbrengen is hier en daar wel een beetje een bevalling. Hij brengt nogal streperig aan, grotendeels door het vrij smalle kwastje denk ik.

With a name like ”Vanilla” I’d expect a more yellowish colour. Instead this is a matte, kind of super light, dusty pinkish colour. Hard to describe, and very pretty. It’s perfectly opaque with two coats. I was curious as to how long it’d stay on, because normally I wear a base- and top coat with my nail polishes, but obviously that’d take away the matte finish. So I only applied a base coat underneath, and the polish still stayed on for about four days before it started to chip. That’s longer than I expected! Applying it was a bit of a task though. It applies pretty stripey, mostly because of the pretty slim brush I think.
p1040225-001

NAIL PAINT | 620 Vintage Violet
”Vintage Violet” is een mooie dusty paarse kleur. Perfect voor de herfst en winter! Hij heeft een crème finish en dekt ook perfect met twee laagjes. Met base- en topcoat blijft hij prima een dag of vijf mooi zitten. Zonder base- en topcoat heb ik hem niet geprobeerd – dat heeft niet zo’n zin want zonder blijft geen enkele nagellak langer dan één dag zitten bij mij. Hij brengt iets minder streperig aan dan ”Vanilla”, maar nog steeds enigszins streperig, want ook deze heeft een smal kwastje.

”Vintage Violet” is a pretty dusty purple colour. Perfect for the autumn and winter! It has a cream finish and is opaque in two coats as well. With base- and top coat it stays on without chipping for about five days. I haven’t tried it without base- and top coat, because without it no nail polish stays on for more than a day on me. It applies less stripey than ”Vanilla”, but still a bit stripey, because this one has a slim brush as well.
p1030891

Over het algemeen ben ik positief over deze nagellakken. Het zijn mooie kleuren, en ze blijven redelijk goed zitten. Het kwastje zou alleen wel wat breder mogen van mij. Dat zou het aanbrengen een stuk makkelijker maken. Hebben jullie de Barry M Nail Paints wel eens geprobeerd?

All in all I’m pretty positive about these nail polishes. The colours are pretty, and they stay on quite well. The brush could be a bit bigger in my opinion though. That’d make applicaton a lot easier. Have you guys tried the Barry M Nail Paints?


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
NOTD | Festive As F*ck
Monday Musthave | Rimmel Nail Nurse 5 in 1 Nail Base & Top Coat
Review | Three new Catrice Ultimate Nail Lacquer colours
NOTD | Greyt Times

Advertisements

One thought on “Review | Barry M (Matte) Nail Paint

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s