Ultimate beauty favourites of 2016 (NL)

(Click here for the English version of this post.)

Gelukkig nieuwjaar mensen! Vandaag laat ik jullie mijn favoriete beauty producten van 2016 zien. Ik wilde hier eerst een video over filmen, maar aangezien ik niet bepaald goed ben in video’s filmen besloot ik toch maar een blogpost te maken. Dit betekende wel dat ik wat producten moest schrappen, anders zou deze post een heel boek worden (wat het eigenlijk al is). Ik ben sowieso slecht in het kiezen van favorieten dus producten voor deze post kiezen was nogal een dingetje, maar het is me gelukt. Dus bij dezen mijn absolute ultieme favorieten! Hope you enjoy!
p1050258-001


MAKE-UP

Een favoriet sinds het begin van 2016, en mijn meest favoriete mascara ooit, is de Essence Get Big! Lashes Volume Boost Waterproof Mascara. Hij zorgt dat mijn wimpers gekruld blijven, en laat ze er volumineus en iets langer uitzien. Het enige wat ik er een beetje ”meh” aan vindt is het enorme borsteltje, maar ik heb ermee geleerd te leven haha. ;) Een ander oog-regio product dat ik heel fijn vind is het NYX Microbrow Pencil in Taupe. Het puntje is superklein dus je kunt er een lekker scherpe wenkbrauw mee maken. De formule is wat droger, dus je moet soms een paar keer over hetzelfde stuk heen gaan, maar hij is hierdoor wel redelijk longlasting.
p1050223

Een favoriet sinds de lente is de Catrice Liquid Camouflage High Coverage Concealer in Porcellain. Hij is lekker betaalbaar een heeft een redelijk hoge dekking vergeleken met andere drogisterij concealers die ik heb geprobeerd. Het is ook de enige concealer die ik geprobeerd heb die niet heel erg in de lijntjes onder mijn ogen trekt. Eén ding though: waarom die supersterke, poederige bloemengeur? Het is een concealer, hij hoeft helemaal nergens naar te ruiken! Nog een favoriet afgelopen jaar is de Tarte Tartelette Amazonian Clay 12-Hour Blush in Celebrated. Het is een mooie neutrale everyday kleur met precies genoeg roze en perzik erin, en hij blijft de hele dag zitten. Ik zag trouwens net dat hij niet meer verkocht wordt via Sephora! Nooooo why?!
p1050230

Gek genoeg heb ik niet veel favoriete lipproducten, ondanks dat ik er veel heb geprobeerd afgelopen jaar. Een lipproduct dat ik veel gedragen heb sinds het einde van de zomer is de NYX Soft Matte Lip Cream in Budapest (ik draag hem hier op m’n lippen). Het is een prachtige donkerrood/roze-achtige, bijna burgundy kleur, en de finish is mat maar supercomfortabel.
p1050233

HUIDVERZORGING

Mijn favoriete lippenbalsem van 2016 is de Dr. Organic Moroccan Argan Lip Balm. Hij ruikt vrij sterk naar marsepein door de amandelen die erin zitten, maar de geur blijft niet lang hangen. Dit is één van de weinige lippenbalsems die ik geprobeerd heb die mijn lippen voor langere tijd zacht en verzorgd houdt. Nog een random huidverzorgingsproduct is de Vaseline Intensive Rescue Moisture Locking Unscented Body Lotion (niet op de foto’s want mijn verpakking is helemaal naar kolere). De lotion is wat aan de dikkere kant dus hij trekt niet supersnel in, maar het is één van de weinige bodyproducten die mijn super droge, jeukende benen zacht en gehydrateerd houdt in de winter.
p1050191

Twee producten van First Aid Beauty! Ten eerste mijn skin saviour: de First Aid Beauty Facial Radiance Pads. Dit zijn exfoliërende toner pads die goed geholpen hebben met mijn textuur problemen, acne littekens, geïrriteerde rode huid.. Eigenlijk met alles! Ze zijn geschikt voor de gevoelige huid en kunnen dagelijks gebruikt worden. Het andere product is de First Aid Beauty Ultra Repair Cream, oftewel: magie in een tube. Dit werkt voor van alles: jeukende benen na het scheren en jeukende muggenbeten kalmeren, superdroge huid hydrateren etc. Oh, en ik vind de eucalyptus-achtige geur erg lekker!
p1050211

Dan nog een honorable mention voor een recente favoriet: de Ciracle Anti Redness K Cream. Een crème geschikt voor de gevoelige huid die helpt de rode, geïrriteerde huid te kalmeren en beschermen. Hij voelt zacht en kalmerend, is niet te dik, maar dik genoeg om mijn droge huid te verzorgen, en ik heb het gevoel dat hij mijn huid echt beschermt. En ik hou van de zachte, kruidige geur! Een uitgebreidere review komt er aan!
p1050218

ANDERS (nagels, parfum, haar, tools)

Natuurlijk moet ik het even hebben over de Rimmel Nail Nurse 5 in 1 Nail Base & Top Coat. Het is iets meer werk om twee extra laagjes aan te brengen, maar ik ben 110% bereid het te doen want het zorgt ervoor dat mijn nagellak drie keer zo lang blijft zitten! (Meer info in deze post!) Nagellak in het algemeen was een favoriet in 2016, maar vooral oudroze, mauve-achtige kleuren zoals The Sultan’s Daughter van de Lights of the Oriënt TE van Essence en de Ultimate Nail Lacquer in Cha-KIRA van Catrice (nail swatch hier) waren favoriet.
p1050204-002

Wat betreft parfum was mijn favoriet natuurlijk La Petite Robe Noire van Guerlain, die ik afgelopen jaar voor mijn verjaardag kreeg. Het is een heerlijke bloemige, ”volwassen” geur. Ik schreef er meer over – inclusief de noten etc. – in deze post.
p1050209

Ik vind niet vaak haarproducten die ik echt fijn vind, maar de Guhl Awapuhi Daily Intensive Treatment spray is een uitzondering. Ik heb er geen foto van want ik heb hem aan mijn moeder gegeven haha. Een paar sprays van deze leave-in spray zorgen ervoor dat mijn haar er zacht, glanzend en een stuk minder pluizig uitziet.

Als laatste nog een paar beauty tools. Om te beginnen mijn good old Jessup Buffing Brush. Ik heb een paar andere buffing kwasten uitgeprobeerd voor mijn foundation en ze werkten oké, maar waren niet zo fijn als deze superbetaalbare Jessup kwast. Een andere favoriete kwast is de Real Techniques Contour Brush uit de Core Collection (die ik hier heb gereviewd). Hij is klein genoeg om een redelijk precieze contour te krijgen, maar fluffy genoeg om alles mooi te blenden. En last but not least: muslin cloths. Ik weet niet hoe ik mijn make-up verwijderde voordat ik cleansing balms en muslin cloths gebruikte! Ze zijn goedkoop, makkelijk schoon te maken, en het belangrijkste: veel minder ruw dan een washandje of flannel, dus ze irriteren mijn enigszins gevoelige huid niet.
p1050244

Dit waren allll mijn favoriete beautyproducten van 2016! Wat waren jullie ultieme favoriete producten van het afgelopen jaar?


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
NOTD | Festive As F*ck
Seven Red Lipsticks for the Holidays
Favourite beauty gift sets | Christmas 2016
Autumn/winter trends 2016 | Chokers
Autumn/winter trends 2016 | Velvet

Advertisements

2 thoughts on “Ultimate beauty favourites of 2016 (NL)

 1. www.irispraat.nl

  Valt reuze mee hoe lang je post is hoor, ik ben er in ieder geval nog haha. Je hebt me echt nieuwsgierig gemaakt naar de First Aid producten! Ik heb soms ineens een aanval op m’n kin dus die pads lijken me wel wat.

  Liked by 1 person

  1. Puck van Rooij

   Haha oh gelukkig! Ik doe m’n best niet te langdradig te zijn haha. En ja, die pads vind ik echt zo fijn, en ze hebben een kleine verpakking van 30 stuks dus dan kan je het uitproberen! Ik zit momenteel zonder en merk het echt aan mijn huid – in negatieve zin.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s