Review | Real Techniques Core Collection

Niet al the lang geleden kocht ik de Real Techniques Core Collection omdat ik wel een paar nieuwe kwasten kon gebruiken. De Core Collection bestaat uit vier kwasten en een convertible opbergtasje, en kost €25,99 online (ik kocht de mijne via The Makeup Spot), of €29,99 in Etos winkels. Hoe vind ik de kwasten werken? Lees verder voor mijn review!

Not too long ago I bought the Real Techniques Core Collection because I could use some new makeup brushes. The Core Collection consists of four brushes and a convertible case, and costs €25,99 online (I bought mine via The Makeup Spot), or €29,99 in Etos stores. How did I get on with them? Read on for my review!
rt3
p1030488

De set bestaat uit de Buffing Brush, de Pointed Foundation Brush, de Contour Brush, en de Detailer Brush. Ik was vooral geïnteresseerd in de Buffing Brush en de Contour Brush, en kon de Detailer Brush ook wel gebruiken aangezien ik nog een (goede) lipkwast nodig had. De enige kwast die ik mezelf niet echt zag gebruiken is de Pointed Foundation Brush omdat ik liever een buffing kwast voor mijn foundation gebruik.

The set consists of the Buffing Brush, the Pointed Foundation Brush, the Contour Brush, and the Detailer Brush. I was mainly interested in the Buffing Brush and the Contour Brush, and could also use the Detailer Brush because I needed a (good) lip brush. The only brush I didn’t really see myself use is the Pointed Foundation Brush because I prefer applying my foundation with a buffing brush.


BUFFING BRUSH

Ik dacht dat dit mijn favoriete kwast van de vier zou zijn, maar ondanks dat het een prima kwast is, is hij het toch niet helemaal voor mij. Ik breng mijn foundation meestal aan met een combinatie van buffing en vegende bewegingen, want als ik alleen buffing bewegingen gebruik kan mijn huid daar geïrriteerd door raken. Maar wanneer ik dit probeer te doen met deze kwast is het resultaat erg streperig. Hierdoor moet ik overal nog eens overheen buffen, wat ervoor zorgt dat mijn huid rood wordt en geïrriteerd raakt. De andere foundation kwast die ik gebruik (van Jessup) is iets kleiner en de haartjes staan dichter op elkaar, en ik vind de manier waarop hij foundation aanbrengt persoonlijk fijner. Hij lijkt volgens mij erg op de Real Techniques Expert Face Brush, dus misschien moet ik die maar eens proberen.

I thought this would be my favourite brush out of the four, and while it’s good,  it’s not 100% it for me. I like to apply my foundation using a combination of buffing and sweeping/wiping motions because only using buffing motions tends to irritate my skin. But when I try to do that with this brush the result is very stripey. So I need to buff everything in an extra time, which results in my skin getting red and irritated. The other foundation brush I use (by Jessup) is a bit smaller and denser, and I personally like the way it applies foundation more. It seems to resemble the Real Techniques Expert Face Brush a lot, so maybe I should try that one some time.


CONTOUR BRUSH

Dan nu de kwast die wél mijn favoriet is uit de set! De Contour Brush is een kleine, ietwat fluffy, taps toelopende kwast die voor mij perfect is om te contouren/bronzen. Doordat hij taps toeloopt kan je makkelijk een redelijk scherpe contour creëren in je wangholtes, maar tegelijkertijd is hij fluffy genoeg om alles mooi uit te blenden en iets grotere oppervlakken zoals bijvoorbeeld je voorhoofd te contouren of bronzen.

Now on to the brush that is my favourite out of the four! The Contour Brush is a small, somewhat fluffy, tapered brush that’s perfect for contouring/bronzing (for me at least). Because of it’s tapered shape you can easily create a sharp contour in the hollows of your cheeks, but at the same time it’s fluffy enough to blend everything in nicely and bronze or contour bigger surfaces like for example your forehead.


POINTED FOUNDATION BRUSH
Eerlijk gezegd heb ik deze kwast vrij weinig gebruikt. Ik gebruik nou eenmaal geen platte foundation kwasten, omdat het resultaat bij mij altijd streperig is. Daarbij vind ik hem persoonlijk vrij klein om je hele gezicht mee te doen. Wel heb ik hem een paar keer gebruikt om highlighter aan te brengen. Persoonlijk gebruik ik hier liever een iets fluffy-ere kwast voor, maar deze kwast werkt ook, zeker als je een intense en gefocuste highlight wilt.

Honestly I haven’t used this brush a lot. Personally I just don’t like this kind of brush to apply my foundation, because the results always stripey when I try it. Also, to me the brush seems pretty small to do your entire face. I did use it to apply my highlighter a couple of times. Personally I prefer a slightly more fluffy brush to apply highlighter, but this brush does the job, especially if you want a very strong, focussed highlight.


DETAILER BRUSH

Zoals ik al zei was ik van plan om deze kwast als lipkwast te gebruiken, alhoewel je hem bijvoorbeeld ook zou kunnen gebruiken om te spot concealen. Ik heb hem een paar keer gebruikt om liquid lipstick aan te brengen, en voor een lipkwast vind ik hem prima. Het is een redelijk stijf kwastje, wat je nodig hebt bij een lipkwast om mooie scherpe lijnen te maken. De afgeronde punt maakt het makkelijk om te rondingen van je lippen te volgen. Het kwastje is wel wat groot voor mijn bovenlip, but then again everything is. *huilt*

As I said I planned on using this brush as a lip brush, although you can also use it to spot conceal for example. I used it to apply liquid lipsticks a couple of times, and I must say that as far a lip brushes go, it’s good. It’s a bit of a stiffer brush, which is what you want of a lip brush because it’s easier to create a nice sharp line. The rounded tip makes it easy to get right into your cupid’s bow. It’s a bit big for my upper lip though, but then again everything is. *cries*

Hebben jullie de Core Collection geprobeerd? En zo ja, wat is jullie favoriete kwast uit de set? En wat is jullie all time favoriete Real Techniques kwast?

Have you guys tried the Core Collection? And if so, what’s your favourite brush from the set? And what’s your all time favourite Real Techniques brush?


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
New In | Guerlain La Petite Robe Noire Eau de Parfum
Review | Essence Camouflage 2in1 Make-up & Concealer
Monday Musthave | Rimmel Nail Nurse 5 in 1 Nail Base & Top Coat
TAG | Makeup Addict Tag (NL)
TAG | Makeup Addict Tag (EN)
Three of my favourite cosmetics webshops (part 1)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s