NYX ”Dark Era” | The ultimate vampy autumn lipstick?

Vandaag wil ik een lipproduct met jullie delen: de NYX Matte Lipstick in ”Dark Era”. Ik bestelde hem omdat ik hem al een tijdje op mijn wishlist had staan, en hij me met zijn donkerroodachtige kleur en matte finish de perfecte herfstlipstick leek. Is hij dat ook? Lees verder voor mijn mening!

Today I want to share a lip product with you: the NYX Matte Lipstick in ”Dark Era”. I ordered it because it’s been on my wish list for a while, and with its dark reddish colour and matte finish it seemed like the perfect autumnal lipstick. Does it live up to my expectations? Read on for my opinion!
p1040519-002

Ik had nog geen van de NYX Matte Lipsticks dus zowel de kleur als de formule is nieuw voor mij. ”Dark Era” behoort tot de wat nieuwere kleuren in de lijn. Ik kocht de mijne via Asos.com maar daar is hij op dit moment uitverkocht (zal de link hier plaatsen wanneer hij weer op voorraad is). Douglas verkoopt de Matte Lipsticks wel, maar niet de nieuwste kleuren, dus de handigste manier om deze kleur te krijgen in Nederland is via eBay of Amazon.

I didn’t have any of the NYX Matte Lipsticks yet, so both the colour and the formula are new to me. ”Dark Era” belongs to the newer colours in the range. I bought mine via Asos.com but it’s sold out on there right now (will post the link here when it’s back in stock). Douglas sells the Matte Lipsticks, but not the newest colours, so the easiest way to get this colour in the Netherlands is via eBay or Amazon.
p1040516-002

De NYX Matte Lipsticks komen in een simpele, zwarte matte verpakking en hebben een lichte zoete geur. De lipstick brengt redelijk creamy aan. Ik kan de finish niet echt heel mat noemen, want het blijft een zekere glans houden. Het is dus meer een satijnen finish. Dat merk je ook aan de houdbaarheid van de lipstick. Hij geeft een klein beetje af wanneer je iets drinkt en zal een grote maaltijd niet overleven. Gelukkig is hij redelijk goed bij te werken. Mijn lippen beginnen pas na een paar uur een beetje droog aan te voelen.

The NYX Matte Lipsticks come in simple, black matte packaging and have a faint sweet scent. The lipstick applies quite creamy. I wouldn’t call the finish very matte though, because it has a bit of a sheen to it. So it has more of a satin finish. This is also noticeable longevity wise. It transfers a little bit when you drink and won’t survive a big meal. Luckily it re-applies quite well. My lips only start of feel a little dry after a couple of hours.
p1040533

De kleur is redelijk goed op te bouwen, maar toch had ik gehoopt dat hij net wat donkerder en intenser zou zijn. Ik probeerde hem dus over een donkere lipliner aan te brengen, maar dit was geen succes. De lipstick leek wel iets intenser, en véél matter, maar hij werd hierdoor zo droog en mat dat wanneer ik mijn lippen op elkaar probeerde te wrijven, ze aan elkaar afgaven en de lipstick heel vlekkerig werd.

The colour’s quite buildable, but still I’d hoped that it’d be a bit darker and more intense. So I tried it with a dark lipliner underneath, but this wasn’t very successful. The lipstick did look more intense, and definitely more matte, but when I tried to rub my lips together the colour kind of transferred and this made the lipstick look very patchy.

Al met al ben ik niet echt blown away door deze lipstick. Ik vind de kleur heel tof en zeker lekker herfstachtig, maar de lipstick had van mij wel iets matter, donkerder en intenser mogen zijn. Hebben jullie deze of één van andere Matte Lipsticks van NYX geprobeerd? Wat vonden jullie ervan?

All in all I’m not really blown away by this lipstick. I really like the colour, it’s definitely very autumnal, but the lipstick could’ve been more matte, dark and intense in my opinion. Have you guys tried this or one of the other Matte Lipsticks by NYX? What did you think?


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Review | Catrice Matt 6hr Lip Artist
Review | Essence Velvet Matt Lipstick & Velvet Stick Matt Lip Colour
Autumn/winter trends 2016 | Chokers
Autumn/winter trends 2016 | Velvet

Advertisements

4 thoughts on “NYX ”Dark Era” | The ultimate vampy autumn lipstick?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s