New In | Guerlain La Petite Robe Noire Eau de Parfum

Het parfum ”La Petite Robe Noire” van Guerlain stond al een tijdje op mijn wishlist, maar het is aan de prijzige kant dus zette ik hem op mijn verjaardagsverlanglijst. En lucky me: afgelopen week kreeg ik hem van mijn vader voor mijn verjaardag! Thanks pap! :) Ik ben geen parfumexpert, maar toch leek het me leuk om er hier over te schrijven. Wil je meer weten? Lees dan verder!

The perfume ”La Petite Robe Noire” by Guerlain has been on my wishlist for a while, but it’s quite pricey so I put it on my birthday wishlist. And lucky me: last week I got it as a birthday present from my father! Thanks dad! :) I’m by no means a perfume expert, but I still thought it’d be fun to write about it here. Want to know more? Read on!
p1040271-001
p1040292-001
p1040296-001

”La Petite Robe Noire” komt in een mooi glazen flaconnetje met een zwart jurkje als opdruk. Ik kreeg het flesje van 30ml, wat €60,49 kost via Douglas. Het idee achter de naam (”het kleine zwarte jurkje” of ”de LBD/little black dress”) en het parfum is dat het parfum net zo klassiek en essentieel is als een LBD, een kledingstuk wat zo ongeveer iedere vrouw wel in haar kast heeft hangen en wat voor veel gelegenheden geschikt is.

”La Petite Robe Noire” comes in a pretty glass bottle with a little black dress printed on it. I got the 30ml/1 fl.oz. bottle which costs €60,49 via Douglas. The idea behind the name (”the LBD/little black dress”) and the perfume is that the perfume is just as classic and essential as an LBD, a clothing item that’s in pretty much every woman’s wardrobe and is suitable for many different occasions.
p1040304p1040299-001

De topnoten van het parfum zijn bergamot, amandel, kers en rode bes, het hart bestaat uit zwarte thee, rozen, Taif roos (komt uit Saoedi-Arabië) en zoethout, en de basisnoten zijn anijs, vanille, tonka boon, patchouli en iris. De geur wordt op Douglas’ site beschreven als een frisse, bloemige geur met ”sprankelende fruitnoten”. Met het bloemige ben ik het zeker eens, maar ik vind het meer een warme, ”volwassen” geur dan een frisse geur. In de flacon ruikt hij behoorlijk sterk, maar op de huid valt dit reuze mee. Ook blijft de geur (op mijn huid in ieder geval) lang hangen. Hoe dan ook, ik heb mijn favoriete parfum voor deze winter gevonden denk ik haha!

The top notes of the perfume are bergamot, almond, cherry and red berry, the heart consists of black tea, roses, Taif rose (comes from Saudi Arabia) and liquorice, and the base notes are aniseed, vanilla, tonka bean, patchouli and iris. On Douglas’ website the scent’s described as a fresh, floral scent with ”sparkling fruit notes”. I definitely agree with the floral bit, but to me it’s more of a warm, ”grown up” scent instead of a fresh scent. The scent’s quite strong in the bottle, but it’s less strong on the skin. Also it’s pretty long lasting (on my skin at least). Anyway, I think I found my favourite perfume for the coming winter haha!


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
Monday Musthave | Rimmel Nail Nurse 5 in 1 Nail Base & Top Coat
Three of my favourite cosmetics webshops (part 1)
TAG | 40 Beauty Questions (in Dutch)
TAG | 40 Beauty Questions (in English)

Advertisements

4 thoughts on “New In | Guerlain La Petite Robe Noire Eau de Parfum

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s