Review | theBalm Schwing Black Liquid Eyeliner

Tijdens mijn zoektocht naar dé perfecte matte zwarte eyeliner stuitte ik op de Schwing eyeliner van theBalm. Ik kwam meerdere bloggers en youtubers tegen die deze eyeliner als één van hun favorieten beschouwen. Wil je weten of ik er ook zo enthousiast over ben? Lees verder!

During my search for the perfect matte black eyeliner I encountered the Schwing eyeliner by theBalm. Several bloggers and youtubers say this eyeliner is one of their favourites. Want to know if it has become one of my faves too? Read on!
P1030812-001

De Schwing eyeliner kost €13,50 via The Makeup Spot. Hij zit in een leuke verpakking, zoals al theBalm’s producten, en heeft een vilten punt. theBalm’s website zegt dat de liner een matte zwarte finish geeft die niet vlekt, afbrokkelt, of veel tijd nodig heeft om op te drogen. Klinkt goed toch? Ik vind het vooral belangrijk dat mijn eyeliner enigszins smudge-proof is en niet afbrokkelt (zoals veel andere matte eyeliners doen).

The Schwing eyeliner costs $17,00 on theBalm’s website. It has cute packaging, like all of theBalm’s products, and has a felt tip. theBalm’s website says the liner has a matte black finish that doesn’t smudge, flake, or take forever to dry. Sounds good right? To me it’s important that my eyeliner is somewhat smudge proof and doesn’t flake (like a lot of other matte eyeliners do).

De eerste indrukken zijn goed. De vilten punt geeft een mooi, precies dun lijntje en droogt snel mat op. De problemen beginnen pas als ik een foutje wil corrigeren. Ik probeerde iets met mijn vingertop te verwijderen en meteen zat mijn halve oog onder! Nog diezelfde dag kreeg ik waterige ogen door hooikoorts, en ook dit zorgde ervoor dat de eyeliner ging vlekken. Gek genoeg bleef hij tijdens het sporten (en dus zweten) wel mooi zitten.

The first impressions are good. The felt tip gives a precise thin line that dries matte quickly. The problems start when I try to correct a little mistake. I tried to erase something with my fingertip and pretty much immediately half my eye was covered in liner. That same day I got watery eyes because of hayfever and it caused the eyeliner to smudge pretty badly. Oddly enough it did stay on well during excercising (a.k.a. sweating).

Het resultaat dat de eyeliner geeft is mooi en precies wat ik zoek, maar ik kan deze eyeliner dus alleen dragen wanneer ik zeker weet dat ik geen waterige ogen krijg en ik ook zeker weet dat het niet gaat regenen (twee dingen die je niet echt zeker kunt weten). Ik weet dus niet zo goed wat ik van deze eyeliner moet vinden. Hebben jullie hem geprobeerd? Wat vonden jullie ervan?

The result the liner gives is very nice and exactly what I’m looking for, but I can only wear this liner when I know for sure that I won’t get watery eyes and also know for sure it won’t rain (two things you can’t really know for sure). So at the moment I don’t really know how I feel about this eyeliner. Have you guys tried it? What are your thoughts?


OTHER POSTS YOU MIGHT LIKE
New In | Big beauty haul (Antipodes, NYX, Max Factor, and more)
Review | Essence Forbidden Volume False Lash Mascara Topcoat
Review | Essence The Velvets & 2in1 Eyeshadow&Liner
10 Beauty Products I Want To Try This Year (in Dutch)
10 Beauty Products I Want To Try This Year (in English)

Advertisements

2 thoughts on “Review | theBalm Schwing Black Liquid Eyeliner

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s